onsdag den 29. juni 2011

Ferielæsning...

Det kan godt være at det virker som om at jeg bruger al min tid med at gå i biffen og se film, men jeg er faktisk også noget af en læsehest!

I hverdagen hvor mine "skole"bøger fylder en del, får jeg ikke læst så meget, så jeg udnytter altid mine ferier til at få læst, læst og læst lidt mere (så længe det ikke er økonomi, MF, erhvervsret el. lign!).
Jeg gik mine boghylder igennem og fik samlet en lille stak som jeg havde tænkt mig at skulle tygges igennem:

Ja, jeg har ikke nogen særlig præference til mine bøger...

Derudover er jeg blevet enormt inspireret af Piskeriset som også har en fremragende bogblog  hvor jeg har fundet en del inspiration til ferielæsning og læsning til fremtiden!

Efter jeg havde læst hendes blog igennem, havde jeg listet en del bøger ned, og der var lige et par stykker som jeg var SÅ sikker i min sag om at jeg ville elske, at jeg fluks bestilte dem inde på Amazon, og bøgerne er:
"Rebecca" og "Pigen i gyngen", der røg også en bog/tegneserie mere med i kurven, så jeg glæder mig super meget til at min pakke kommer!

Jeg er allerede gået i gang med den der hedder "Rosens Hævn", den starter super godt, så  jeg håber det fortsætter på den måde!

God ferielæsning derude :D

- Maj :)

mandag den 27. juni 2011

Prepare for Awsomeness...

He's back!

Jeg har lige været inde og se "Kung Fu Panda 2" i 3D og selvfølgelig originalsprog - nøj  hvor har jeg ventet på denne film, lige siden jeg fandt ud af der var gang i en 2'er vidste jeg bare at den skulle ses!

Var den så lige så god som jeg havde hypet mig selv op til: JA - den var endda bedre! Der var intet ved denne film der skuffede mig, animationen var uovertruffen og de actionscener der er med i filmen var perfekte til 3D.
Castet i 2'eren var den samme som i 1'eren, og Jack Black ER Po, no doubt! Historien er simpel, men den virker: Po prøver at finde sine rødder - såre simpelt, alligevel så virkningsfuld!

Jeg vil ikke skrive mere, ikke andet end: SE DEN!

- Maj :)

Madplan uge 26...

Nu forsømte jeg at skrive madplan i sidste uge, så nu er det tilbage på hesten, og her kommer denne uges madplan:

Maplan uge 26

Mandag: Sandwich

Tirsdag: Pastasalat med kylling og andet godt fra køleskabet

Onsdag: Til Tyskland

Torsdag: Spise på cafe med en veninde

Fredag: Sushi med en veninde

Lørdag: ???

Søndag: Biksemad

- Maj :)

søndag den 26. juni 2011

Sommerferie planer...

Ahhhhh Sommerferie :D

Jeg synes jeg har kæmpet en brav kamp for at nå hertil, men synes man ikke altid det, når man har været igennem hele det forrykte eksamensræs?

Nu er sommerferien for døren, og Manden og jeg har ingen ferieplaner, men det er ikke ensetydende med at jeg ikke har masser af planer for ferien :D Vi skal bl.a. passe hus i uge 27, Svigerforældrene tager på ferie, og overlader hus, kat og grill i vores varetægt - YAY :)

Derudover skal ferien gå med dette:
  • SLAPPE AF!
  • Arbejde - der skal jo penge ind på kontoen og nye bøger skal købes til 3. semester...
  • Træne - der er røget et par ekstra kilo på under eksamenstiden kombineret med at jeg stadig har en smule ondt i min ankel efter mit fremragende styrt :S
  • Masser af madlavning, heriblandt bagning:
    • Rugbrød
    • Rugbrødssnacks
    • Musliboller
    • Kage (!)
  • Lave saft og marmelade
  • Læse en masse bøger, jeg har fundet en masse inspiration herinde, så hvis man skal have inspiration til ferielæsningen, så smut derind og kig, jeg har allerede skrevet en lang liste af bøger jeg skal have lånt på biblioteket!
  • Til koncert - TAKE THAT, weehuuu!
  • Tage til stranden og live brun (kræver naturligvis at den danske sommer arter sig)
  • Hygge med venner og familie
  • Og ikke mindst en masse biografture
Ja, så er ferien da også pakket med planer - det er ligefør jeg siger, godt at jeg ikke skal på ferie, ha haha... det passer så heller ikke helt!

- Maj :D

fredag den 24. juni 2011

Hårdtslående præster der jagter blodsugere...

Den seneste film jeg har været inde og se er:



Det var en blandet fornøjelse vil jeg sige... på den ene side var det en fed film med masser af action, hårdtslående kampscener og smukke mennesker, så man kedede sig ikke, men på den anden side havde den en temmelig tynd historie, virkelig dårlig dialog og det var en typisk "nu lader vi slutningen være åben så der kan komme en 2'er" film!

Historien kort fortalt:
Filmen foregår i et alternativt univers hvor menneskene og vampyrer har eksisteret og kæmpet mod hinanden i flere tusinde år. Menneskene finder et hemmeligt våben: Præsterne, det er en elitær gruppe "over"-mennesker som bare kan det der med at slå vampyrer ihjel. Præsterne får slået en masse vampyrer ihjel og dem de ikke slår ihjel får de samlet sammen i nogle reservater (lidt ligesom med indianerne... hmmm...) og de mennesker som ikke er blevet slået ihjel af vampyrerne har bygget sig en By som er omringet af kæmpe mure, så de er beskyttede.
Men så en dag... Ja I kan sikkert regne ud hvad der sker en dag, men det vil jeg alligevel ikke nedfælde, det må I selv finde ud af ;)

Dette her en film jeg ikke vil anbefale at man bruger penge på, den bliver vist i 3D og jo, effekterne er skam fede nok, og hvis man er en effekt nørd som er ligeglad med skuespil-præstationer og en medrivende historie, jamen så må man endelig gerne smide 100 kr. efter denne her... er man tilgengæld ligeglad med 3D og synes action er åndsvagt, tja - så vælg en anden film!

- Maj :)


torsdag den 23. juni 2011

Tilbage igen...

Pyha, det var en lidt længere pause end jeg havde beregnet, men det havde nu også noget at gøre med at jeg har lidt under eksamenshjerne! Jow, jow, det er et ord - altså næsten...

Men først:

TUSIND TAK

Tak for alle de søde ord og kommentarer om mit forrige indlæg, selvom I måske ikke tror det, så trøstede de mig rigtig meget, og fik mig overbevist om at jeg måske ikke var det værste menneske på jorden, som jeg så dramatisk fik skrevet... Det berørte mig dybt at I var så søde og empatiske, hvor er det fantastisk!

Jeg har idag været op til min sidste eksamen, og gik derud fra med et 7 tal, jeg er meget tilfreds og nu har jeg endelig SOMMERFERIE!

Jeg har en masse planer for sommeren, altså på madlavningsfronten - jeg har jo ikke rigtig nogen ferieplaner, hvertfald ikke før til oktober :D Men det skal jeg nok blogge om senere. Nu vil jeg nyde tanken om at jeg har ferie, og så skal jeg handle lidt til i aften, hvor jeg skal til Skt. Hans hygge ude hos nogle dejlige mennesker!

Rigtig dejlig Skt. Hans derude!

- Maj :D

lørdag den 18. juni 2011

En sorgens dag...

Jeg er virkelig, virkelig ked af det idag, ikke bare på den der "øv hvor er verden uretfærdig", men på den der "mine øjne er røde og puffede af gråd" ked af det!

Hvorfor er jeg så ked af det? Fordi jeg ved et uheld slog mit marsvin ihjel i dag - Manden har trøstet og trøstet mig hele dagen og sagt at det ikke var min skyld, men jeg er sikker på at det er, og jeg føler mig elendig!

Den korte historie er at Pelle blev opreret i torsdags, da hans tænder voksede skævt og han ikke kunne spise, så det stakkels kræ var blevet tynd og havde ondt!
Lægen lovede dog at han ville få det godt igen efter operationen, men han var lige så sløv som før, og spiste stadig ikke, så vi fik noget vi skulle fodre ham med, men han ville ikke have det :( Så jeg forsøgte og forsøgte, men det viste sig, at Pelle var så afkræftet til at han ikke kunne sluge det ordentlig, så det endte på tragisk vis her til morgen, ved at han blev kvalt i den mad som skulle give ham hans kræfter tilbage!

Hans lille krop kæmpede krampagtigt, og jeg gik så vidt at give ham mund til mund, men det var forgæves, jeg sad med mit elskede kæledyr i hånden, da hans krop gav op, blev slap og han gled væk fra mig!

Nu sidder jeg bare og hader mig selv, og synes ikke at noget godt bør komme min vej, når jeg er en morder! Der kommer ikke så mange indlæg de næste par dage, jeg skal lige komme mig - for nogen virker det dramatisk at jeg tager sådan på vej over et marsvin, men han var MIT kæledyr, han var tam og kendte mig, han var sød og kærlig og jeg har lov til at begræde det faktum, at jeg har taget et liv...

- Maj

fredag den 17. juni 2011

Kyllinge scaloppine a la Gordon Ramsay...

Her i sidste uge så jeg "The F-Word" med Hr. Gordon Ramsay, jeg er ikke vild med Hells Kitchen, da jeg synes han er lige vel "for meget", men "The F-Word" er super godt og rigtig spændende!

Anyways, det jeg ville frem til, var at de lavede en rigtig lækker ret i sidste uge, som jeg bare måtte afprøve, og den kom til at se sådan her ud:

Mums, Mums, Mums...

Jeg sad selvfølgelig ikke med en blyant og papir klar da han viste opskriften - hvilket ærgede mig gul og grøn! Så jeg ville bare lige tage den på hukommelsen, men jeg kunne ikke ryste fornemmelsen om at jeg sikkert ville glemme en vigtig ingrediens af mig - så jeg måtte igang med at bruge mit veludviklede "Google"-gen ;D

Og sørme så, om jeg ikke fandt en opskrift lige Her, jeg gjorde ikke helt som hende, men jeg panerede min kylling, og det var et lidt skuffende resultat, for paneringen som var super lækker og sprød, blev blød og våd af at få tomater og ost på sig - så de ekstra kalorier kan man sagtens spare sig, hvis du spørger mig!
Ellers kan I tro at retten var et kæmpe hit! Nøj hvor det smagte godt, det skal jeg helt sikkert lave igen, og det var super nemt og let at lave! Specielt når man ikke panerer det :D

Velbekommen!

- Maj :)

onsdag den 15. juni 2011

Pasta med svinekød, paprika og birkes...

Denne og næste uge bærer præg af at jeg læser til eksamen og stresser lidt meget! Så derfor bliver maden noget som er nemt, let og hurtigt:

Uhhhmm Pasta :D


Pasta med svinekød, paprika og birkes
4 pers.

Ingredienser:
  • 500 g. pasta
  • Olie til stegning
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1-2 løg i tynde skiver
  • 150 g. champignoner i skiver
  • 2 tsk. sød paprika
  • 1 knsp. cayennepeber
  • Salt og peber
  • 500 g. magert svinekød i tynde skiver eller tern
  • 1 spsk. persille
  • 1 spsk. portvin
  • 1 spsk. tomatpure
  • 250 ml. cremefine 7%
  • 3 spsk. creme fraiche 18%
  • 2 spsk. birkes
Tilberedning:
  1. Sæt vand over til pasta i en stor gryde, mens olien varmes op i en tykbundet gryde og steg champignon til de har taget farve. Hæld dem over på en tallerken og sæt til side. Svits derefter løgene til de er bløde.
  2. Tilsæt hvidløg, paprika, cayennepeber, svinekød, persille og smag til med friskkværnet peber. Sauter hurtigt ved middelvarme, indtil svinekødet er mørt, tilsæt da portvinen, bring det i kog igen og rør let i omkring 10 sekunder. Tilsæt tomatpure, cremefine og creme fraiche og rør det godt sammen. Rør champignonerne i og smag til med mere paprika, salt og peber. Skru ned på lavt blus.
  3. Når pastaen er kogt al dente, sies den og blandes med lidt olie og birkes. Server den varme pasta med sovs og gerne en generøs omgang parmesan ost.
NOTE: Jeg tilsatte sovsen en smule vand da jeg synes den var blevet lidt for tyk, lidt sukker for at søde tomatpureen og citron fordi jeg synes retten krævede noget syre. Jeg synes man skal smage sig frem til det, det er ikke sikkert at I andre synes at retten kræver både sødme og syre :)
Desuden tilsatte jeg også frisk grøn asparges, da jeg havde nogen i køleskabet der trængte til at blive brugt. De blev tilsat efter jeg tog panden af varmen, derved bibeholdte de deres crunch.

Velbekommen!

- Maj :)



Ugens film - husk hagesmæk...

til alt det savl den evigt lækre Jake G kan medføre :D

Jeg var inde og se "Source Code" med Jake Gyllenhaal - og jeg havde ikke de store forventninger til den, men ville gerne se den, da jeg elsker JG og har set størstedelen af alle de film han har været med i! Nej, jeg er ikke fanatisk, bare en stor fan ;)

Et action brag uden lige...

Filmen handler kort fortalt om Kaptajn Colter Stevens (Jake G) der overtager den fysiske form af en mand ved navn Sean Fentress i dennes sidste 8 min.
De 8 min. Sean har at leve i, skal Colter Stevens finde ud af hvem der plantede den bombe der springer toget i stykker, som han er på, og slår alle ihjel.
Man følger den hæsblæsende jagt på at finde bombemanden og langsomt udredes alle trådende - i mere end én forstand.

"Source Code" overraskede mig positivt, men jeg var ikke hands down thrilled da jeg gik ud af biffens mørke sale, og jeg havde en lidt flad følelse. 
Det er svært at komme ned i detaljer hvorfor jeg havde den flade følelse, for så vil jeg bare afsløre alt for meget, men jeg fandt den rigtig spændende og der var masser af action, krydret med en smule romantik, så der er både noget for mændene og for kvindfolket (hvis man ikke synes at Jake's fantastiske øjne ikke er grund nok). 

- Maj :)

tirsdag den 14. juni 2011

Sommermad når det er bedst...

altså efter min definition :D

Jeg ville dog ønske at pølserne var grillede, for så havde det i sandhed været sommermad der ville noget!

Kartoffelsalat, pølser, majskolbe og friske grønne asparges - Y U M!


Fynsk Kartoffelsalat
4 pers.

Ingredienser:
  • ca. 400 g kartofler, gerne nye
  • 1 lille bæger røgost, gerne fra Løgismose
  • 3-4 dl. yoghurt naturel eller creme fraiche
  • 3 forårsløg hakket fint
  • 1 bundt radisser, gem nogle til pynt
  • ½ bundt purløg
  • Salt og peber
Tilberedning:
  1. Kog kartoflerne møre og lad dem køle helt af og skær dem i mundrette bidder.
  2. Bland røgost, yoghurt, forårsløg, purløg og radisser skåret i skiver. Smag til med salt og peber evt. mere purløg.
  3. Vend forsigtigt kartoflerne i blandningen og lad det gerne stå og trække i køleskabet inden servering. Server med friskklippet purløg og radisser.
Dette her er min yndlingskartoffelsalat - og jeg kalder den Fynsk, da røgost er en fynsk specialitet som jeg bare elsker - mums :D
Jeg ved at der er mange der vil undre sig over hvorfor jeg kalder det røgost og ikke en rygeost, men det stod der på den pakke jeg havde købt - Røgost, så går ud fra at det er fynsk at kalde det det... på den anden side giver det jo også god mening, altså, osten ryger jo ikke, den har fået røg og smager af røg = røgost :)

Vi skulle have haft tunsteaks til, men dem som jeg havde købt smagte bare ikke godt, så det var godt at jeg havde nogen nürnberger pølser i fryseren som lige kunne tages i brug - og de smagte også rigtig dejligt til kartoffelsalaten.

Bon Appetit!

- Maj :)

mandag den 13. juni 2011

Madplan uge 14...

Madplan uge 14:

Mandag: Tunsteaks med kartoffelsalat og grønne asparges

Tirsdag: Naanbrøds-pizza

Onsdag: Pasta med svinekød, paprika og birkes

Torsdag: Kylling i fad med kartofler

Fredag: En slags kyllinge-scallopina a la Gordon Ramsay

Lørdag: Spise hos nogle venner

Søndag: Pasta med kylling og champignonsauce

- Maj :)

søndag den 12. juni 2011

Spaghetti aglio, olio e pepperoncino...

Less is more! og det må man altså give ret i når man taler om denne lækre ret:

Uhhhmmm masser af parmesan...


Det er en meget, meget simpel ret, med meget få ingredienser, men det er det der gør den så lækker!

Spaghetti aglio, olio e pepperoncino

Ingredienser:
  • God olivenolie
  • Hvidløg efter smag
  • Tørrede chiliflager
  • Persille
  • Parmesan
  • Spaghetti
Tilberedning:
  1. Kog spaghetti efter anvisning fra pakken og mens det koger skal hvidløgene enten knuses eller skives meget fint og sauteres i olivenolien - det må endelig ikke tage farve, da hvidløget så bliver bittert.
  2. Dræn spaghettien og hæld det på panden med hvidløgsolien og lad gerne noget kogevand følge med. Bland det godt og tilsæt hakket persille og chili.
  3. Anret på en tallerken og drys rundhåndet med parmesan og måske mere chili...
Velbekommen!

- Maj :)

torsdag den 9. juni 2011

Eksotisk karrykyling med banan og lifligt duftende ris...

Eksotisk er kyllingen fordi den rummer både ananas, mango og kokos - det lyder da herligt eksotisk hvis du spørger mig. Risene dufter lifligt da de koges på hønsebouillon og en kanelstang, mums!

Jeg advarer lige om at der kommer billedspam af processen:


Kylling vendt i mel krydret med salt og peber


Brunet kylling og banan


Frugt og grøntsager udskåret og klar til at komme i gryden


Alle grøntsagerne svitset med chili og karry


Bouillon og kokosmælk tilsættes og smagt til med mango chutney


Den færdige ret - mangler lige en tur i ovnen!


De bedste ris - ever! Prøv dem og nyd den fantastiske duft de udsender


Den endelige tallerken med lidt af det hele og naanbrød - YUM :)



Eksotisk Karrykylling med banan
4 pers.

Ingredienser:
  • 1 hel kylling parteret eller som mig under- og overlår
  • Mel krydret med salt og peber
  • 2 løg, jeg brugte dog porrer fordi jeg havde nogen der skulle bruges
  • 200 g. champignon skåret i kvarte eller skiver
  • ½ mango i tern
  • 2 store skiver frisk ananas i tern
  • 2 meget faste/grønne bananer (eller flere efter smag, eller slet ikke hvis du synes det er for mærkeligt) delt i 4 pr. banan
  • 1 lille rød chili, hakket fint
  • 300 ml. hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • Karry
  • Gurkemeje, kan udelades, bruges kun som farvestof
  • Limesaft eller citrongræs efter smag
  • 2-3 spsk mango chutney
  • Olie til stegning
Tilberedning:
  1. Vend kyllingestykkerne i det krydrede mel, og steg dem gyldne i olie på en varm pande, i hold. Smør et stort ildfast fad og læg kyllingestykkerne deri som de bliver gyldne.
  2. Steg bananerne som kyllingestykkerne, de skal ikke have alt for meget, bare lige hurtigt brunet ellers når det at blive meget smattede og det er ikke meningen. Når de har fået farve, lægges de forsigtigt ned til kyllingen.
  3. Steg champignon og porrer/løg, tilsæt chili og steg videre. Brænd karryen af i gryden og bland det med grøntsagerne sammen med gurkemeje til det har fået den farve som ønsket.
  4. Tilsæt bouillon og kokosmælk og rør rundt. Lad det simre sagte og smag sovsen til med mango chutney, limesaft/citrongræs og evt. mere karry. Tilsæt det resterende frugt og lad det simre i 5 min. Jævn evt. sovsen hvis du synes den er for tynd.
  5. Hæld sovsen over kyllingen og kom det i ovnen i ca. 35-40 minutter ved 200 grader. Server med de lifligt duftende ris og evt. naanbrød.

Lifligt duftende ris
4 pers.

Ingredienser:
  • 1 lille løg
  • 30 g. smør eller olie
  • 1 lille stang kanel
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 225 g. ris
  • 2 tsk.salt
  • 600 ml. hønse eller grøntsagsfond/bouillon
Tilberedning:
  1. Hak løget fint. Smelt smørret i en tykbundet gryde og steg løget til det er klart. Tilsæt gurkemeje og steg videre i ca. 1 minut.
  2. Tilsæt ris og salt, og rør godt. Steg dem ved lav varme i et par minutter, til risene er blevet klare.
  3. Hæld fond/bouillon ved risen, tilsæt kanelstangen. Sæt låg på og lad det simre i 15-20 minutter, til risene er møre og al væden er kogt ind.
  4. Fjern kanelstangen inden servering og spis med velbehag ;)
Det kan godt være at det virker som en omstændig ret med mange ingredienser, men det er nemt at lave og meget velegnet til at lave en ordentlig portion og fryse den ned - det plejer jeg altid at gøre, mums mums...

Velbekommen derude!

- Maj :)

D.18 november kan ikke komme hurtigt nok...



The trailer speaks for it self! Nuff said...

- Maj :D

Nostalgi og 7 timers eksamen...

Denne dejlige, næsten ikke syntetiske drik fandt jeg i Fakta - den bragte minder fra min folkeskole frem:


Skal nydes iskold - no wonder why!!
Jeg har ikke drukket en af disse siden jeg gik i "folkeren" og dengang synes jeg de var ret fantastisk - det gør jeg så ikke mere, pyha da!!! Magen til syntetiske jordbær smag skal man lede meget længe efter, ha ha ha...

Lige nu er jeg til eksamen - "kun" 7 timer skriftelig eksamen... MEN inden I får alt for ondt af mig, må jeg hellere tilstå, at 2½ time af de 7 timer, foregår i biffen! Jo jo, den er god nok, jeg skal afholde min eksamen i bløde sæder med en caffe latte i den ene hånd og en god grovbolle i den anden ;D

Efter det sjove ved at se en film, så skal der arbejdes hårdt, da jeg så skal bruge 4 timer på at udarbejde en lanceringsplan for den pågældende film, det bliver godt nok lidt spændende... jeg har aldrig i mit liv været til en eksamen som denne - så er egentlig ikke nervøs mens jeg skriver dette indlæg, men er det sikkert når eksamen ruller sig ud i fuld flor!

Ha' en dejlig torsdag derude :) :)

- Maj :D

onsdag den 8. juni 2011

Lækre hapser...

Nej nej nej... så sad jeg og kiggede bloggen efter i sømmene, og jeg må indrømme, man skulle tro det var en film blog, der har ikke været mange mad indlæg her på det sidste - tsk tsk tsk...

Så her kommer der lige nogle små retter jeg lavede til Tissetrunterne, da de var på besøg:

Tunbidder med rejer

Disse tunbidder var rigtig lækre, og meget nemme at lave. Jeg lavede tunsalaten lidt på slump... men ingredienserne er som følger:
  • Tun
  • Græsk yoghurt (fordi det var det jeg havde, creme fraiche kan bestemt også bruges ;D)
  • Citronsaft
  • Mayonnaise
  • Salt og peber
  • Forårsløg
  • Rejer til pynt
  • Agurk
Jeg smager mig altid frem, når jeg laver tunsalat, men det som altid er, så bruger jeg meget lidt mayonnaise og mere creme fraiche og gerne en del citron, da jeg elsker syrligheden - men det bestemmer man jo helt selv ;D

Synes det var så dekorativt med at det blev på agurkeskiver, men vær opmærksom på, at de skal serveres med det samme, ellers bliver agurkerne ret slatne - i ved på samme måde som når man får en leverpostejsmad med i madpakken med agurk på, YDRK!

Små lakseroulader på toast

Disse små laksebidder er altid et hit - og jo, de smager fantastisk, og er meget, meget nemme at lave:

Laksebidder
4-6 personer

Ingredienser:
  • 1 lille pakke røget laks
  • ½ pk. Philadelphia eller anden friskost
  • Purløg
  • Salt og peber
Tilberedning:
  1. Blødgør osten og rør det sammen med klippet purløg, salt og peber - smag til.
  2. Smør et godt lag ostemasse på en skive laks og rul den så pænt som muligt og undlad at presse den for meget - for ellers ryger det lækre fyld ud.
  3. Når alle skiverne er fyldte og rullet, lad dem da hvile en times tid i køleskabet, så de kan sætte sig og det er nemmere at skære tyndt ud.
  4. Rist noget brød og skær dem ud i små bidder, skær rullerne ud i tilsvarende små bidder og læg dem på toasten.
  5. Server og nyd!
Bon Appetit!

- Maj :)
  •  

tirsdag den 7. juni 2011

Superhelte på first class...



Det er jo ikke en hemmelighed at jeg er stor fan af film, og der skal faktisk ikke særlig meget til at underholde mig - men det er ikke ensbetydende med at jeg ikke er kritisk, for det er jeg skam! Når det så er sagt, så er der bare ikke mange kritik punkter til denne uges film...

Jeg har alle de foregående 4 X-Men film, og har glædet mig usigelig meget til at se denne - og nej, den skuffede ikke, men der var dog steder i filmen hvor jeg synes den ikke helt hænger i tråd med de foregående film - hvilket er lidt ærgeligt, for det fik mit fokus væk fra den ellers ret fantastiske film!

Hvis man ser den som en selvstændig film, bliver man ikke skuffet eller forvirret, for man behøver som sådan ikke at have set de foregående, da denne er en prequel som fortæller historien om skabelsen af X-Men og Brotherhood of Mutants, og som jeg kunne læse mig frem til det, så er denne film starten på en ny X-Men trilogi - Y A Y!

"X-Men: First Class" kommer med baggrundshistorierne til nogle af de karakter vi allerede kender fra de første 4 film:


 Professor X - inden han blev skaldet og skadet :)


 Magneto - inden han blev ond, men her får man baghhistorien for hans bevvæggrunde
og hvorfor han mennesker så meget, at han vil udslette dem.


 Mystique - ja, hun var også blå dengang og god...


 Beast - han så faktisk sådan her ud,
men man finder ud af hvordan han blev så blå over det hele!

Tag ind og se den hvis I elsker Marvel filmatiseringer lige så meget som mig, er man ikke så begejstret for det univers og ikke kender så meget til det, tja så kan man altid nyde de mange action scener, lidt romantik og en del amerikansk historie, da filmen foregår under Cuba krisen - spændende spændende!!

- Maj :D

Madplan uge 23...

Denne uge bliver lidt mere spændende på madlavningsfronten end i sidste uge - har ikke nær så mange aftaler, for det var ærlig talt også ret ekstremt...

Madplan uge 23:

Mandag: Pastasalat

Tirsdag: Kylling med majskolber og auberginefritter

Onsdag: På cafe med en veninde

Torsdag: Karry kylling i fad med mango, kokos og banan

Fredag: Manden laver mad :)

Lørdag: Spise hos nogle venner

Søndag: ???

- Maj :)

søndag den 5. juni 2011

Sommer, sol og en advarsel....

Jeg elsker søndage, specielt søndage som denne!

Manden og jeg var til 70 års fødselsdag i går, så vi sov længe i dag og tog derefter til Nyborg strand - jeg skulle have læst til eksamen, ahem ahem... det blev ikke til så meget, jeg blev alt for distraheret af solen! og af dette:


Lækre solmodne, danske jordbær - muums!


Mmm Mojito - så kold at der kom kondens på glasset ;D


Og pludselig var der ikke mere tilbage af min
søndags-mojito!!

Jeg har altid været en flittig bruger af solcreme, og selvom jeg har en god pigmentering og ikke bliver nemt forbrændt, så holder jeg for meget af min hud til at jeg vil lade den blive forbrændt, og bruger altid min. faktor 20 - og sydpå er det min. faktor 30! Huden er det største organ, og vi skal passe godt på den, det er også huden der afslører vores alder, og da jeg altid har passet rigtig godt på min, så er der ikke mange rynker at se - ha ha ha...

MEN! Manden er desværre ret ligeglad med sin hud og frygter åbenbart ikke konsekvenserne ved at blive forbrændt som jeg gør - med dette resultat:

Av Av!

Hvis i ser oppe øverst på ryggen, der ser han helt hvid ud, og det var der han lige magtede at putte solcreme på - så jo, jeg skal lige love for at det hjælper det stads!

Og nej, jeg er ikke Mandens mor, jeg gider ikke løbe efter ham og smøre solcreme udeover det hele, det må han altså selv klare, jeg minder ham om det og siger at det er for hans eget bedste, men hvis han ikke vil høre, må han føle...

Så lov mig lige at I bruger solcreme når I er ude i solen, den er stærkere end man skulle tro - og selvom man som mig, er brun fra naturens side, så er solens stråler stadig lige så skadelige som hvis man havde en fin og lys hud!

- Maj :)

lørdag den 4. juni 2011

Er totalt "Lost"...

Spænding for alle pengene i denne serie!

eller ej, det er jeg jo ikke, men jeg er helt væk i "Lost" for tiden! Kan slet ikke få nok... Manden og jeg startede med at se serien da den havde premiere på tv, men langsomt kom vi fra den, tror det skete i sæson 3, da de sendte den fredag aften.

Efter ikke at have set sæson 3, synes vi ikke der var nogen fidus i at begynde at se den igen, da den altså kan være temmelig forvirrende hvis man ikke har set alle afsnittene - dem der har set den, vil nok give mig ret!

Hvis man ikke synes om selve temaet, kan jeg da godt give jer nogle andre grunde til at se denne her serie:

Boone Carlyle - Ian Somerhalder


Jack Shepherd - Matthew Fox


Sawyer aka James Ford - Josh Holloway


Charlie Pace - Dominic Monaghan



Desmond Hume - Henry Ian Cusick

Jeg synes lige jeg gav jer 5 gode grunde til at se "Lost" - hvad synes I??

- Maj :)

fredag den 3. juni 2011

Fin gave fra søde piger...

I mandags var jeg værtinde for min eksamensgruppe og diskede op med en masse lækkerier til dem, og i den anledning var 2 af pigerne så søde at købe denne skønne bog til mig:

Virkelig en "sød" bog - hø hø hø...

Jeg har haft et godt øje til denne bog i rigtig lang tid, så jeg blev super glad for den, da tøserne gav mig den! Jeg bliver altid så glad, når jeg får velovervejede gaver som denne, pigerne ved hvor meget jeg elsker kogebøger! Betingelsen for at få den, var så at jeg skulle lave en af de lækre retter fra bogen - det kunne jeg godt lige magte ;D

Jeg glæder mig til at afprøve den, selvom jeg ikke er den store konditor, men det går nok, bare smagen bliver derefter! Jeg synes hun er så dygtig og det der appellerer til mig, er at hendes engagement og ildsjæl stråler ud af hende, og det kan jeg slet ikke stå for!

Hvad synes I om Mette Blomsterberg?

- Maj :)

torsdag den 2. juni 2011

Dejlig bryllupsdag...

Smukke roser fra Manden :)

I anledningen af vores bryllupsdag skulle vi rigtig hygge os, og som fortalt i det sidste indlæg var vi i biffen og se "Tømmermænd i Thailand" og om aftenen var vi i Kerteminde og spise på en rigtig lækker fiskerestaurant som vi havde fået anbefalet, den hedder Jensens Fiskerestaurant.

Det var mine søde svigerforældre der havde givet os penge til at tage ud og spise, deres bryllupsgave til os - de er altid så søde og betænksomme :D


Den fine restaurant, det er det gamle "Gittes Fiskehus"

Lækker rosé vin, kom i de sødeste små flasker!


Alt hvad hjertet kan begære i fisk og skaldyr!


Mere fisk og dette er kun brøkdelen af deres kæmpe buffet!


Friske lækre jordbær med fløde blandet op med vanille - Mums!


Den fine udsigt fra restauranten


Hvor kan vi se glade ud :D

Det var alt i alt en pragtfuld dag, og jeg kan hvertfald anbefale Jensens Fiskerestaurant, de er rigtig venlige og maden er lækker, og udvalget er kæmpe stort.

Dog er jeg ikke altid lige begejstret for buffeter, da jeg ikke bryder mig om at det står på varmeplader i mange timer - men det fik jeg ikke indtrykket af her, det var små fade, som hurtigt blev spist, så der kom hurtig udskiftning, det var rart at se og opleve.

- Maj :)

onsdag den 1. juni 2011

Ugen biotur: Masser af tømmermænd...



I går var det vores bryllupsdag og  Manden havde i den anledning taget en halv dag fri, så vi rigtig kunne hygge :)

Vi ville rigtig gerne se "The Hangover: Part II" og jeg må sige, vi grinede os vej gennem hele filmen! Den er selvfølgelig ikke helt så innoverende som den første, for plottet er i det store hele nøjagtig den samme: De 3 vågner op i et skummelt hotelværelse, ved ikke hvad der er sket den foregående aften, de har mistet en i gruppen og skal prøve at stykke den foregående aftens begivenheder sammen - lyder det bekendt? Tja... havde man forventet noget andet af 2'eren, ja så bliver man skuffet!
Forventer man til gengæld det samme som 1'eren bare i andre omgivelser, så er man ligesom mig tilfreds med filmen, og synes den var noget så morsom!

Mere vil jeg ikke røbe for jer, jeg synes den fortjener at blive set - også selvom den minder måske lidt for meget om den første, men når man kan få lov at glo på Bradley Cooper, så hjælper det altså lidt - ha ha ha...

- Maj :)