lørdag den 30. november 2013

Når Manden har været til Julefrokost, så...

... bliver man altså mødt af dette syn, idet man åbner køleskabet: 


Ja, det er store mængder af McD mad, som hørmer og er blevet meget koldt...

Det er ikke første gang min kære husbond laver sådan et nummer, han har før taget to - ja TO, bæreposer med McD mad med hjem fra en bytur, kom hjem kl.04 og smed dem på mig, mens jeg sov, og proklamerede at jeg var sulten og at han havde købt mad til mig... 

En anden gang havde vi begge været til hver vores fest, og da han var inde i byen, ville han tage mad med hjem, og spurgte hvad jeg kunne tænke mig, jeg svarede en dürumrulle med falafel, og da han kom hjem, bar han på 3 ruller og to kæmpe pizza slices... Ja, hvad kan jeg sige??

Nu har Manden sin firma Julefrokost overstået, så når han har sovet den ud, tager han T med ned i sommerhuset, og bliver der til i morgen eftermiddag, da jeg skal holde Julefrokost med mødregruppen - wuhuuuu! 

Og hvad der sker med al det mad spørger du? Tja, hvis jeg kender min mand ret, så æder han det meste når han vågner... Han får altid mega fråderen på, når han har drukket, men ingen tømmermænd #trælstype.dk

Rigtig god weekend derude, og forhåbentligt befinder der sig ikke nær så meget McD mad i jeres køleskabe...!

- Maj :D


fredag den 29. november 2013

Noget om kalendergaver og om at være dårlig til at tage billeder...

Så er det Fredag! Og for mange venter weekenden lige om hjørnet - hurra! 

Jeg har startet dagen med at rydde op og vaske op efter igår, vores opvaskemaskine er belejligt nok gået itu, lige i den måde vi har færrest moneter og flest gæster - herligt!

Vi havde jo Farmor og Farfar på besøg igår til hygge og lækker mad, og i den forbindelse kom de med dette:


En overordentlig stor Julesok, samt 4 (store) adventsgaver! 

Egentlig er jeg slet ikke for hverken kalendergaver eller adventsgaver, da jeg ikke er opvokset med dette eller nogensinde troet på Julemand/Julenisse... Mine veninder kalder mig The Grinch, og det er heller ikke helt usandt, Julen er bare ikke lige min kop the (eller gløgg?)... Men i år prøver jeg at være mere julet, og selvom jeg synes adventsgaver til så lille en dreng er fjollet, så betyder det bare SÅ meget for farmor og farfar, og det er det eneste der betyder noget, og om Tristan nogensinde får det af mor og far, det vil tiden vise, jeg vil ikke være afvisende, men heller ikke love noget!

Hvad er Jeres holdning til kalendergaver?  Hot or Not?

Og som sagt spiste vi jo rigtig godt igår, men som altid, når jeg laver gæstemad, så glemmer jeg helt at tage billeder, de få jeg har, er ikke crazy gode, men nu får I dem, så I ikke bliver snydt for vores menu igår ;)


Forretten blev til spinatvafler smurt med philadelphia og toppet med gravad laks og lidt dilddressing...


Hovedretten var langtidssimret lammebovsteaks i stegeso med øl, serveret med tomatsalat, tzatiki og ovnbagte rodfrugter og bønner


Desserten var gammeldaws ævlekage, og et billede af min mand med alt for meget skægvækst ;) Thank God Movember snart er slut!

Jeg er ked af de ekstremt ringe billeder, og indlægget kommer også fra mobilen, som er så genialt, for min pc er såååå sløv og tager en evighed om alting - argh! Håber I kan leve med det...

Rigtig god weekend derude, jeg vil ta' ud og købe de sidste julegaver, og bagefter forberede Julefrokost til den bedste Mødregruppe i morgen - hurra!

- Maj :D








torsdag den 28. november 2013

I dag...


Dette er mit første indlæg fra mobilen, så bær over med mig, hvis det går helt i kage ;)

I dag har jeg travlt, jeg har skrevet ansøgninger, ryddet op, og er nu i gang med at lave mad til i aften, hvor vi får besøg af mine svigerforældre - og de skal forkæles med lækker mad:

* Forret: Gravad laks
* Hovedret: Langtidsstegt lam med tilbehør
* Dessert: Æblekage


Håber I får en dejlig dag derude :)

- Maj :D




tirsdag den 26. november 2013

Lille T 11 måneder...

I dag er det 11 måneder siden vi fik verdens dejligste, skønneste og mest krævende (forsinkede) julegave! Er tiden ikke bare gået stærkt? Det synes jeg i den grad at den er, men her på det seneste er det bare dejligere og dejligere at tilbringe tid med min lille mand, han er blevet SÅ bevidst og så sjov, at jeg nogen gange ikke fatter mit held, jeg fældede sågar en tåre af ren lykke for ikke så længe siden, ja hvem skulle have troet at jeg ville blive så sentimental - ikke mig ;)

I søndags legede Tristan og jeg sammen for første gang, vi havde gang i en regulær interaktion, hvor vi sad på hver side af en dør, kiggede på hinanden fra hver vores side, og legede en form for titte bøh, mens vi begge skraldgrinede, nej hvor var det skønt!

For hver dag der går, opdager jeg hvor meget jeg elsker ham, og mærker et savn når han er i vuggestue, som gør at jeg skynder mig at hente ham, og kramme og mysse livet ud af ham, skøre mor! Ikke at jeg nyder at kunne skrive ansøgninger i fred, og få lavet nogle praktiske ting, uden at der er en lille dreng der hiver i mine ben og vil op til mig!

I dag skal jeg tilbringe formiddagen sammen med min veninde Anne og hendes skønne datter Mynthe, og når jeg så kommer hjem, skal Tristan fejres :D

Billederne nedenfor, er fra igår:

Arj mor - billeder igen??

Er det sådan her jeg skal posere?
(Farmor har lært ham at stikke tungen helt ud :P)


Hvad med sådan her så?

Der er ikke meget baby tilbage i T - han er stadig rundkindet, har dobbelthage og masser af elastikker, men synes, at på det nederste billede, at det er meget tydeligt, at T er ved at blive en regulær dreng! En skide fræk, fantastisk skøn og helt igennem dejlig! og SMUK... Jeg undres tit over at han fået så godt et udseende, men det er jo det med blandingsbørn, de bliver altså bare så smukke!

Hav en dejlig tirsdag!

- Maj :D

mandag den 25. november 2013

Buzzador: Vanish...

Jeg har meldt mig som Buzzador, og har fået min første pakke:

En stor pakke med Vanish...


Hvorfor har jeg så valgt at blive Buzzador? Tja, nu lyder jeg måske grisk, men hvis jeg kan få nogle gratis produkter til test, så gør jeg gerne det, men tilmelder mig ikke kampagner, som jeg ikke kan stå inde for, eller vil passe ind i bloggen, som sådan! Vores økonomi er pænt stram, jeg er på dagpenge (dimmitend sats...) og T er startet vuggestue... shit det er mange penge! Så derfor falder visse ting på et tørt sted...

Jeg har aldrig selv købt Vanish til mit tøj,og slet ikke efter jeg blev gravid, men jeg har dog brugt deres rengøringsprodukter, som jeg var ok tilfreds med. Så det var lidt spændende at skulle gå igang med en plettest, og dem som følger mig på Instagram kender godt svaret...


Mange pletter... Kan de virkelig komme af det meget hvide stykke stof?


Jeg valgte at teste på et stort hvidt stykke stof, det jeg fik tilsendt var meget lille, og kunne kun rumme en plet, men jeg var interesseret i at se, mange resultater!
Jeg hyggede mig med at finde ting der kunne splattes ud på alt det hvide, og fandt på pletter der hyppigt vil forekomme, da det er rart at disse ville kunne komme af! Jeg lod dem tørre ind i 6 timer (fordi jeg glemte alt om det...), men det er også mere realistisk for hvordan rutinen ville være i virkeligheden, jeg er ikke sådan en der straks sætter i blød, jeg tørrer af, lader det indtørre og vasker - ja ja... jeg ved det godt!

Anyhow, så læste jeg anvisningerne til hvordan de forskellige pletter skulle angribes, de fleste af pletterne skulle gnides med en pasta lavet af Vanish og vand, for derefter at gnides med den ske der fulgte med, den har små knopper på bagsiden, læbestiften blev sprøjtet med flydende vanish.

Derefter ventede jeg i små 2-3 minutter, smed det i vaskemaskinen og startede den på 40 grader i et iblødsætningsprogram og da jeg tog stoffet ud, så det således ud:


Nej, jeg har ikke fusket med resultatet...


Jeg var mere end tilfreds med resultatet, og meget, meget overrasket! Jeg troede ærlig talt ikke, at pletterne ville komme af... men som I kan se, så er de væk! Der var en lille smule tilbage fra ketchuppen, men det var så lidt, at man virkelig skulle kigge efter!

Så vil jeg købe Vanish en anden gang? Ja, det vil jeg faktisk, hvorfor? Den største grund dertil er, at de nu har en version der er Astma/Allergi mærket og parfumefri, så den kan altså bruges til T's tøj - og vi ved alle hvordan sådanne størrelser sviner, og jeg glæder mig til at kunne teste vanish når han får noget afføring på tøjet, for det er altså noget genstridigt noget... 

Har I prøvet vanish - og med hvilket resultat?

- Maj :D

lørdag den 23. november 2013

Kanelsnurra...

Hurra - det er lørdag, og det er weekend :D

Ja ja, når man er arbejdssøgende som mig, så har man "fri" hver dag, men sådan er det alligevel ikke helt, hver dag står jeg op mellem kl.06-07, spiser morgenmad med den bedste i hele verden, leger, rydder op og så tager vi i vuggestue, derefter kommer jeg hjem, rydder lidt mere op og så skal der skrives ansøgninger!

Jeg fik nemlig et fantastisk råd da jeg var til møde med min a-kasse, og det var at, man hver morgen sørgede for at stå op og komme i tøjet og starte en hverdag - præcis som var man i job! Det synes jeg giver så meget mening, for hvor kan man hurtigt komme ind i en dårlig vane med at stå sent op, dalle rundt og aldrig rigtig komme igang - det kender jeg kun ALT for godt!

Nuvel, så er jeg jo tvungent til at stå tidligt op hver dag, så jeg kan jo sagtens, men jeg tror jeg ville have gjort det alligevel, for dagene kan så hurtigt æde hinanden, når man intet jo har... og jeg VIL snart ud på arbejdsmarkedet igen - Basta!!

Det var jo ikke min sørgelige mangel på job dette indlæg skulle handle om, men mere om hvor dejligt weekender er, og skulle nogen af jer, have lyst til at bage lidt sødt og forkæle jeres mand, kæreste, veninde eller en anden der trænger, så kan jeg bestemt anbefale kanelsnurra:

Bløde, svampede og fyldt med marcipanremonce...


Kanelsnurra har været utrolig populære i den seneste tid, så jeg skulle da også prøve dem, og jeg kan bestemt anbefale det - de er bare lidt sjovere end en almindelig snegl ;)

Dejen til kanelsnurrane er den samme som min fantastiske bolledej, tilsat 2 spsk. sukker istedet for den originale mængde, samt 3 tsk. kardemomme.
Remoncen og teknikken til at snurra dem, fik jeg hos Loui og Bearnaisen, jeg rev dog min marcipan inden jeg piskede hele herligheden på min maskine - uf det var godt!

Her er det virkelig vigtigt at dejen ikke får alt for meget mel, lad hellere din maskine gøre arbejdet for dig, jeg lod min ælte, mens jeg ryddede op og vaskede op, så den fik nok ca. 20 min. og var blød, elastisk og en smule klæg - ergo helt perfekt!

Min weekend kommer til at stå i fødselsdagens tegn, da vi skal til Middelfart og fejre Mandens fætter :)

Rigtig god lørdag derude!

- Maj :D

fredag den 22. november 2013

Babymads indlæg,,,

Hot or Not??

Hvad siger i derude? er der nogen der gide at læse om hvad Tristan spiser nu, hvad han fik da han lige startede op og hvad jeg putter i hans madpakke etc.?

Hvis stemningen ikke er der til det, så gider jeg heller ikke stå og tage billeder af hans mad, men gør det hellere end gerne, hvis I synes det kunne være sjovt at se og læse om :)

Så skriv endelig gerne hvad I synes, og kommer der ingen kommentarer på indlægget, så tager jeg det som et vink med en vognstang - ha ha ha...

I kan lige få lidt billeder af T mens I tænker over det:

Vi øver os i at spise med ske - det er en beskidt affære ;)

I sommers var en kogt majskolbe bare et H I T!

Nu er en blød og saftig pære altså bare guf!


Tristan tager efter sin mor - han er madglad, meget madglad :D Man får ikke sådanne runde kinder og elastikker på arme og ben af ingenting!

- Maj :D

onsdag den 20. november 2013

Pasta med laks og spinat...

En tallerken fyldt med smag og lækkerhed!


Jeg har sagt det før og gør det igen, jeg elsker nem mad - som både er billigt og lækkert, og det er ovenstående ret altså! Hvis man vil gøre det LCHF så kan pastaen sagtens erstattes af en omgang lækker squash pasta eller strimlet spidskål!


Ingredienser:

  • Pasta
  • 1 lille pakke god, røget laks skåret i strimler, min var den økologiske fra levevis, så lækker
  • 200 g. frossen spinat
  • 1 løg i tern
  • 2 fed hvidløg finthakket/knust
  • Fløde
  • Citron
  • Salt og peber
  • Parmesanost

Tilberedning:
  1. Start med at sætte vand over til pastaen, og husk at salte vandet rigeligt.
  2. I mens sauteres løg og hvidløg i en saute pande eller stor gryde, til det er blødt og gennemsigtig, pas på med at branke, da hvidløget bliver besk.
  3. Tilsæt fløde efter smag og hvor meget sauce du vil have, dernæst spinat og læg et låg på, og ryst saucen ind i mellem til spinaten er tøet.
  4. På dette punkt skulle vandet gerne koge, smid pastaen i vandet, og lad det koge al dente, eller hvordan du foretrækker det.
  5. Saucen smages til med citron, salt og peber og holdes varm til pastaen er færdig og lige inden pastaen vendes i saucen, tilføjes laksen, således den lige bliver varm.
  6. Server retten med generøse mængder parmesan og et drys persille hvis man lyster.
NOTE:
Jeg har også lavet retten med mælk og flødeost, hvis jeg ikke lige har haft fløde, og specielt en god hvidløgsost eller den grønne pikant er fremragende til retten!

- Maj :D 

tirsdag den 19. november 2013

1 bolledej - 3 forskellige bagværk...

NU har jeg fundet en fantastisk bolledejs opskrift, som jeg har lavet mange gange her den sidste tid, som er virkelig nem og meget lækker, og den kan varieres i det uendelige, og her er tre eksempler på hvad I kan bruge den til:


En lækker lille bolle med en skøn krumme...


Bløde, svampede pizzasnegle, gode til den lille sult :)

Skønne og lækre pølsehorn, fremragende i madpakken!

Bolledej
ca. 20 boller eller pølsehorn

Ingredienser:

  • 2 dl. mælk, yoghurt eller andet mælkeprodukt
  • 3 dl. vand
  • 50 g. gær
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. flydende honning, sirup eller sukker
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 150 g. grahams eller rugmel
  • ca. 600 g. hvedemel

Tilberedning:
  1. Varm væsken op i en stor skål, således det er håndvarmt, og opløs gæren deri. Tilsæt derefter sukker, salt og olie.
  2. Rør mel i lidt efter lidt og mærk efter med din dej hvornår den er mættet, min er altid lidt klæg når jeg sætter den til hævning, jeg laver den også på maskine og lader den røre i ca. 10 min. ved høj hastighed.
  3. Lad dejen hæve i 1 time lunt og tildækket. Når dejen er hævet er den stadig en smule klæg, men med en smule mel er den nem at arbejde med, blød og lækker.
  4. Form dejen til boller, eller som i mit tilfælde små knuder, pensl med mælk og drys med solsikkekerner etc og lad dem efterhæve i 30 min.
  5. Varm ovnen op til 180 grader varmluft, eller 200 grader konventionel ovn og lad dem bage i 15 min til de er gyldne og lyder hule i bunden, når du banker på dem.
  6. Laver du pølsehorn, plejer jeg at trille dejen til en lang pølse og sno dejen rundt om pølsen og gør ellers som med bollerne.
  7. Til pizzasneglene kan man fylde dem med hvad man lige har, det gjorde jeg, derefter trilles det til en roulade, som skæres ud til snegle, dem placerer jeg tæt i et større fad og bages i ca. 20-25 min.
Disse boller kan varieres i det uendelige, og jeg har også smidt både nødder, spinat og gulerødder i - bare sørg for at der ikke kommer alt for meget mel  i dejen, da det vil gøre dem alt for tunge og kedelige...

Velbekommen!

- Maj :D

torsdag den 14. november 2013

Om at spise varieret...

Kender I det der, med at man ofte spiser lidt det samme hele tiden, fordi det er nemt og man ved det holder - sådan er det dælme også tit herhjemme, så ind i mellem, så må jeg lige give mig selv et spark bag i, og prøve at forny mig, men det er ikke altid nemt!
Dog er det nemmere når man læser så mange madblogs og følger mange madbloggere på Instagram, for så bliver man tit lige mindet om, hvor mange lækre retter der findes derude!

Her på det sidste har vi spist lidt af hvert, og som inspiration kommer de alle her, dem som følger mig på Instagram har set dem:

Variant 1 med carpaccio: Rucola, friske figner, balsamico


Variant 2: Blandet salat, avocado, druer, balsamicoglaze


Burger - det kan jo varieres i det uendelige! Lige denne her er med
pulled pork, serveret med masser af fritter ;)

Flæskestegssandwich i en lækker durumbolle, kamstegen blev fyldt med
løg, svesker og æble som var sauteret først, derefter blev den samlet
med hjemmelavet agurksalat og hjemmelavet rødkål - lækkert!

Fiskeruller i krydret sauce med spinat, serveret med sprød rødkålssalat


Sprøde forårsruller med lynstegt hvidkål, løg og gulerødder samt peanutdip

Grisehaler med rødkålssalat og rødbedesalat

Lammekoteletter på bund af sauteret spidskål, løg og æbler, serveret med
rødbedesalat med avocado, emmentaler og hvidløgsdressing

Lammeculotte med tzatiki, bulgursalat og oliven

Frokostsalat med tun og blødkogt æg

Det var lidt af den mad jeg har indtaget den sidste tid, det er meget rart at få et lille overblik over det, siden vi altså også tit spiser en rugbrødsklemme eller pasta med ketchup ;) Det er altså ikke altid så glamourøst at være nye forældre... ha ha ha...

Håber I fandt lidt inspiration :)

- Maj :D

onsdag den 13. november 2013

Vietnamesisk comfort food: Congee...

Kyllinge Congee, eller Chao Ga
Vietnameisk risvælling med kylling.

For ikke så længe siden, så jeg Maria lave ovenstående ret, og jeg vidste, at den skulle jeg prøve at lave, da det passer til vejret i denne tid, varmt, mættende og fyldt med smag - mums!

Jeg googlede chao på nettet, og fik mange forskellige opskrifter frem, og satte dem sammen til denne:

Congee
4 pers.

Ingredienser:

Fond
  • 1 hel kylling
  • 1 cm skrællet ingefær, halveret
  • 5 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 tsk. Peberkorn

Congee
  • Olie til stegning, gerne olivenolie
  • 3-4 dl. Jasmin ris
  • 3 fed hvidløg, hakket fint
  • 2 løg, hakket
  • 1 spsk. Ingefær hakket eller revet
  • 4 forårsløg
  • 2 spsk. Fiskesauce
  • lime
  • æg, hvis man vil have pocheret æg til
  • Evt. Mynte og Koriander
  • Salt og peber
  • 5 spice pulver
Tilberedning:
  1. Put alle ingredienserne til fonden i en stor gryde, fyld op med koldt vand til kyllingen er dækket, skru op for varmen og lad det koge op. Når vandet koger, skim da alle urenheder fra vandet, skru ned og lad det hele simre i 45 min til en time.
  2. Fisk kyllingen op, lad den køle ned og pil forsigtigt kødet af skroget, og smid ben og skind tilbage til gryden og lad fonden simre i yderliger 2-3 timer. Tilsæt lidt vand undervejs så ingredienserne forbliver dækket af vand.
  3. Når fonden er færdig, si fonden og smid resterne ud - har du en kat så vil denne blive glad for skindet og de kødrester der sidder på skroget, det gjorde mine ;)
  4. Mens fonden simrer, rens risene i koldt vand, gerne en 2-3 gange til vandet bliver klart.
  5. Varm en stor gryde op med olien, tilsæt løg, hvidløg og ingefær til olien, som  ikke skal være super varm, og lad det sautere til det er blødt og tilsæt så risene, rør rundt til risene bliver blanke.
  6. Tilsæt fond til risene og lad det koge 30-45 min, og tilsæt mere vand hvis du synes den er for tyk, eller lad det koge lidt mere ind, hvis du synes den er for tynd - konsistensen er en smagssag, jeg kan godt lide den lidt tyk. Tilsæt fiskesauce og den hakkede hvide del af forårsløgene.
  7. Smag retten til med mere fiskesauce, salt, peber og 5 spice pulver (det skal bruges varsomt).
  8. Server retten med kyllingekødet, et pocheret æg, lime og pyntet med det hakkede grønne del af forårsløget samt friske krydderurter.
Velbekommen!

Det er en lækker og smagfuld ret, som vakte megen begejstring her i huset, og en god erstatning for almindelig hønsekødssuppe, ikke sidste gang jeg laver den, næste gang vil jeg prøve med and!

- Maj :D  

tirsdag den 12. november 2013

Sygdommen har hærget - velkommen til Vuggestuelivet...


Stakkels lille febersyg elskling...


For en uge siden ramte den første vuggestue-syge os, de havde i vuggeren varslet at der var en omgan hånd-fod og mundsyge i omløb, og den sygdom smitter åbenbart som en steppebrand, og det onde ved den, er at den smitter inden der kommer symptomer, så man kan egenltig ikke rigtig gøre noget for at forhindre den...

I søndags fik Tristan feber, ikke noget voldsomt, 38 og han sov godt og spiste fint... Mandag morgen vågnede han kl.05.30 og ville ikke sove - ville ikke spise og brokkede sig bare hele tiden, så det endte med, at jeg smed ham i barnevognen og gik en tur til han sov, men han vågnede kort tid efter. Jeg tog ham op, og han brændte og var bare så ked af det, så jeg ringede til vuggestuen og sagde at han ikke kom og så gik jeg op og tog hans temperatur som var på 39 og steg senere til 39,7 og så svingede han mellem 39,2 og 39,5 helt frem til torsdag morgen... puuuhhhhh det var nogle hårde dage!

Tristan var heldigvis ikke besat med blærer som desværre kan forekomme, men han fik lidt i munden, på knæet og måse, det er nogle atypiske steder, men det ses ind i mellem.
Blærene i munden gjorde, at han ikke havde lyst til at spise eller drikke, så jeg lokkede med danskvand som han elsker og gav ham tynd grød med frugt, eller yoghurt naturel med frugtmos.



Der var lidt kræfter til at lege hos mor, men se lige de blanke og sløve øjne...

I dagene mens han havde feber, lå han i mine arme dag OG nat, det betød at jeg sad i min sofa med en sovende og sløv feberbaby 8 timer om dagen, og igen om natten sad jeg op og sov med ham i mine arme, jeg kunne ikke få aflastning af Manden, da Tristan slet ikke ville være i hans arme, kun mine duede... shit det var hårdt, men mest frygtelig synd for Tristan!

Natten til torsdag var den værste, der ramte hans feber næsten 40, han var så ked af det hele natten, at han skreg uafbrudt i næsten 2 timer, og på det tidspunkt var mit overksud lig nul, jeg var så træt og udkørt at jeg ikke magtede hans gråd, så det endte med, at både T og jeg græd lige meget den nat... puhhh...

Torsdag morgen brød feberen heldigvis, og en febersyg lille dreng blev skiftet ud med en gnaven og sur (dog rask) Tigerspringsbaby:



Så sød og dejlig... ahem...


Tristan er tilbage i vuggestuen igen - sød og glad som jeg kender ham, men nu har de lige varslet skoldkopper, så jeg ved nu hvad jeg har i vente, i guder hvor er jeg glad for at være ledig - lige nu!

- Maj :D

mandag den 11. november 2013

Bamseboller...

Hver mandag i T's vuggestue, har en af forældrene boller eller noget andet brød med, til deres eftermiddagsmad, og i sidste uge, var det så vores tur.

Jeg elsker at lave lidt sjov ud af det jeg laver, og gad derfor heller ikke at bage almindelige boller, så jeg googlede lidt efter inspiration, og besluttede mig for at bage Bamseboller:

En hær af bamser invaderede Tristans vuggestue...


Bamseboller
ca. 22 små boller


Ingredienser:

  • 50 g. gær
  • 100 g. smør eller margarine
  • 4 dl. Yoghurt/A38 (mælk kan også sagtens gå)
  • 1 tsk. Salt
  • 2 spsk. Honning
  • 2 æg
  • 150 g. grahamsmel
  • 650 g. hvedemel

Tilberedning:
  1. Smelt smørret og rør det sammen med yoghurten, smørret vil klumpe lidt, pga temperaturforskellene, men det betyder ikke noget.
  2. Smuldr gæret og opløs det i væsken, tilsæt derefter honning, salt og æg.
  3. Tilsæt grahamsmelet og rør godt, derefter hvedemelet lidt efter lidt til det hele er brugt, og ælt det godt i 10 min, hvis du bruger en køkkenmaskine, ælt den da i 5 min. Dejen skal være blød og lidt klistret, tilsæt ikke yderligere mel, men lad dejen blive i skålen og læg den til hævning i 1 time tildækket.
  4. Del dejen i 22 mindre boller og 1 lidt større bolle, som skal bruges til ører.
  5. Rul bollerne til fine runde boller og læg dem på en bageplade med god plads imellem, tril små ører og pensl hovederne med mælk eller vand og klistr derefter ørene på, vær lidt omhyggelig, da de ellers kan falde af under bagning...
  6. Lad bollerne hæve ½ time og tænd ovnen på 180 grader.
  7. Bag bollerne i ca.10-12 min, og hold øje med dem så de ikke bliver alt for mørke, sæt dem evt. lidt længere nede i ovnen.
  8. Tag bollerne ud, og lad dem afkøle fuldstændigt inden ansigtet tegnes på. Mine er tegnet med en speciel pen til kage etc, men en tandstik og pastafarve kan også sagtens gøre det.

Det er bløde og lækre boller med bid og humor, som vil glæde ethvert lille barn, de var hvertfald et hit i vuggeren!
Jeg var desværre ikke så omhyggelig med at forme mine hoveder, så nogen af dem blev lidt skæve, og andre kom ud meget deforme eller hvor ørene var faldet af... så en anden gang håber jeg de bliver lidt pænere, men er godt tilfreds med det første resultat!

Jeg er ked af mangel på indlæg, specielt opskrifter etc, det skal jeg nok prøve at blive bedre til, kan godt se, at Tristan indlæggene har taget lidt overhånd her på det sidste, men I slipper ikke for dem, af den grund ;)

Hav en dejlig mandag derude!

- Maj :D  

fredag den 1. november 2013

Tilbage til den "Virkelige" verden...

er den kommentar der er ramt mig en del gange under min barsel, når de har spurgt ind til, hvornår den er slut - for det var den officielt i sidste uge:



Sådan ser den virkelige verden altså ud... savner sq da min barsel nu!


Hvem har sagt at poppe en baby og være dens mor ikke er en del af den virkelige verden? Altså... jeg bliver virkelig fortørnet over sådanne kommentarer, fordi det har fanme været meget virkeligt for mig, at være nogens mor, og nej det er rigtigt, at sådan ser verden ikke ud for alle, men har vi ikke hver især en forskellig hverdag? så hvorfor er min nabos dagliggang mere virkelig en min, fordi hun arbejder og jeg har været på barsel?

Og det der med arbejde, det er en hel anden ting... jeg er ret meget i brokke hjørnet, som I måske kan fornemme ;)
Men nu hvor jeg er arbejdsløs... ledig... jobsøgende... I ved, så havde jeg lige et par spørgsmål til min a-kasse om hvordan jeg skulle forholde mig og hvilke formularer jeg skulle udfylde, så jeg ringer ind og får fat i en hjælpsom kvinde:

Mig: Min barsel slutter i dag, og jeg har lige meldt mig ledig på jobnet, hvad skal jeg gøre hos jer?

a-kasse dame: Du skal kun udfylde dit dagpengekort her d.17/11 og sørge for at søge X antal jobs, siden du BARE (!) har været på barsel og ikke haft noget job, så skal du ikke gøre andet...

Mig: Okay, jamen det var da nemt og tusind tak for hjælpen - Hej Hej (Ja, det er desværre sådan jeg afslutter en samtale...)

Hvad jeg skulle have sagt var:

Dame! Jeg har sq ikke BARE været på barsel, det har eddermame været det lavest-lønnede JOB med det vildeste ansvar, jeg nogensinde har haft!
Det at være fuldtidsmor til et krævende barn er da mega hårdt, og jeg har ikke en arbejdstid der siger fra 8-16, og så kan jeg drikke en fyraftensbajer og more mig med veninderne, jeg er da MOR 24 timer i døgnet, specielt med en unge som i perioder synes det er nødvendigt at hive mor og far op af sengen 4-5 gange om natten...

Er det ikke noget med, at jo større ansvarsområde man har på en arbejdsplads, jo højere løn... det er nok derfor at blive mor, ikke går under kategorien JOB - hæ hæ hæ...

Hvis nu der var en jobbeskrivelse på jobnet der lød således:

Kvinde søges til job:
Du skal være til rådighed 24 timer i døgnet, de første 3-4 mdr. af jobbet vil du ikke kunne nå at spise, drikke eller gå i bad når du lyster.
Jobbet involverer søvnmangel, om natten skal du regne med at skulle vågne alt mellem 2-5 gange og derefter stå tidligt op og underholde.
Derudover forventes der, at du holder huset nogenlunde pænt og at der laves mad, gerne sundt og varierende.
Der er visse dage, hvor du vil opleve at blive gylpet på, kastet op på, tisset på og skidt på, og på rigtig uheldige dage, alle ting på en gang! Så du vil opleve at du skal have meget skiftetøj, og at vaske tøj vil  være en daglig rutine.
Dit job involverer at have fuldstændig ansvar for et andet menneske, og dette ansvar vil medfølge en del dårlig samvittíghed, og ikke mindst frustration...
Til sidst vil jeg nævne lønnen: 8.500 kr. i mdr.

P.s du skal nok lære at elske dette job, det ender de alle sammen med!

Hvis du så denne annonce, hvor mange ville egentlig søge den? Tja... det gør de fleste af os jo, og jeg ved at, min ansøgning til jobbet vil være klar igen om nogle år, sådan er vi kvinder sq så skøre ;) 

Og tag nu dette indlæg med et gran salt og en smule humor, for jeg ved da godt hvorfor folk kommer med de kommentarer om den virkelige verden og BARE barsel, derfor må man sq godt blive lidt mavesur og komme med et surt opstød ;)

Weekenden banker på døren: TGIF, min står på afslapning og jobsøgning i sommerhuset lørdag og veninde brunch på søndag, så det skal nok blive en god weekend!
I dag har jeg hevet T ud af vuggeren, da han skal have mandeweekend med Far, og han skulle jo nødig glemme sin mor... ha ha ha... men det er ikke den eneste grund, vi skal mødes med en sød pige og hendes datter, senere i dag, så faktisk har T en date :)

Rigtig God weekend, søde mennesker!

- Maj :D