Der hvor hylden blomstrer hos os, var de mest tilgængelige allerede blevet ranet, men så kan jeg jo også bare komme ud af starthullerne noget før ;)
Så lige pt. har jeg en stor gryde med lækker hyldeblomstsaft til at trække i køleskabet, jeg glæder mig virkelig meget til at smage på det:
Det er som om det ikke bliver mere sommer end det her!
Jeg har tjekket rundt på nettet samt kigget i mine kogebøger, og endte med en opskrift der lyder således:
Hyldeblomstsaft
Ingredienser:
- ca. 30 hyldeblomstskærme, med de tykke stængler klippet af
 - 1 økologisk citron skåret i skiver
 - 1 økologisk appelsin skåret i skiver
 - 1 lime, presset
 - 1 kg sukker
 - 1 brev citronsyre
 - 1 liter kogende vand
 - evt. 1 tsk. atamon
 
Tilberedning:
- Find en stor gryde frem og hæld sukker, hyldeblomstskærme, citronsyre og citrusfrugt i. Overhæld hele herligheden med det kogende vand og rør rundt til al sukkeret er opløst.
 - Tilsæt atamon til blandningen og rør atter rundt.
 - Sæt låg på gryden og sæt det i køleskabet i 3-5 dage og rør rundt i det 2 gange dagligt.
 - Hæld saften i skoldede flasker, evt. skyllet med lidt atamon, hvis du ikke bruger atamon så skal saften holdes på køl eller fryses.
 - Nyd den lækre saft opblandet med danskvand eller helt almindeligt postevand!
 
Note:
Jeg brugte appelsin, fordi jeg kun havde en citron, hvis du foretrækker, så brug 2 citroner istedet...
Velbekommen!
- Maj :D

Ingen kommentarer:
Send en kommentar