tirsdag den 19. november 2013

1 bolledej - 3 forskellige bagværk...

NU har jeg fundet en fantastisk bolledejs opskrift, som jeg har lavet mange gange her den sidste tid, som er virkelig nem og meget lækker, og den kan varieres i det uendelige, og her er tre eksempler på hvad I kan bruge den til:


En lækker lille bolle med en skøn krumme...


Bløde, svampede pizzasnegle, gode til den lille sult :)

Skønne og lækre pølsehorn, fremragende i madpakken!

Bolledej
ca. 20 boller eller pølsehorn

Ingredienser:

 • 2 dl. mælk, yoghurt eller andet mælkeprodukt
 • 3 dl. vand
 • 50 g. gær
 • 2 tsk. salt
 • 1 spsk. flydende honning, sirup eller sukker
 • 2 spsk. smagsneutral olie
 • 150 g. grahams eller rugmel
 • ca. 600 g. hvedemel

Tilberedning:
 1. Varm væsken op i en stor skål, således det er håndvarmt, og opløs gæren deri. Tilsæt derefter sukker, salt og olie.
 2. Rør mel i lidt efter lidt og mærk efter med din dej hvornår den er mættet, min er altid lidt klæg når jeg sætter den til hævning, jeg laver den også på maskine og lader den røre i ca. 10 min. ved høj hastighed.
 3. Lad dejen hæve i 1 time lunt og tildækket. Når dejen er hævet er den stadig en smule klæg, men med en smule mel er den nem at arbejde med, blød og lækker.
 4. Form dejen til boller, eller som i mit tilfælde små knuder, pensl med mælk og drys med solsikkekerner etc og lad dem efterhæve i 30 min.
 5. Varm ovnen op til 180 grader varmluft, eller 200 grader konventionel ovn og lad dem bage i 15 min til de er gyldne og lyder hule i bunden, når du banker på dem.
 6. Laver du pølsehorn, plejer jeg at trille dejen til en lang pølse og sno dejen rundt om pølsen og gør ellers som med bollerne.
 7. Til pizzasneglene kan man fylde dem med hvad man lige har, det gjorde jeg, derefter trilles det til en roulade, som skæres ud til snegle, dem placerer jeg tæt i et større fad og bages i ca. 20-25 min.
Disse boller kan varieres i det uendelige, og jeg har også smidt både nødder, spinat og gulerødder i - bare sørg for at der ikke kommer alt for meget mel  i dejen, da det vil gøre dem alt for tunge og kedelige...

Velbekommen!

- Maj :D

2 kommentarer:

 1. Lyder lækkert. Elsker når en dej kan varieres! Har fået lydt til pølsehorn. Har mailet ideer til brug af krydderier ;-) Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det elsker jeg også Tina - så er det så dejligt nemt, når man skal lave lidt forskelligt til madpakken :)

   Tusind tak søde, ih hvor jeg glæder mig til at tage det i brug!

   - Maj :D

   Slet