søndag den 24. februar 2013

I anledning af Oscar Night...

Kommer der lige et par film-anbefalinger fra mig, som ikke alle er/har været nomineret til Oscars, men nogen som jeg finder fantastiske og bør ses:

Ovenstående er 3 af de mest nylige film jeg har set,
og alle fantastiske på deres helt egen måde.

Jagten er en barsk og rå film, jeg sad med en knude i maven det meste af filmen igennem og blev forfærdet over menneskets ondskab samt de handlinger der driver os, når følelserne tager overhånd og når det vi elsker allermest i livet (måske) er truet - se den og vær forberedt på at den sætter tankerne igang...

De Urørlige er nok en af de bedste film jeg har set i meget lang tid, den er livsbekræftende, humoristisk og menneskekærlig i en forstand der sjældent ses på det store lærrede uden at blive alt for klichefyldt - I ved Hollywood ;)

The Perks of being a Wallflower er en ungdomsfilm, som jeg har glædet mig til at se, da bogen rørte mig utrolig meget, og filmen er også rørende, sød og alligevel dyb for en ungdomsfilm, det er hårdt at være ung, det glemmer man bare når man bliver ældre! 

Ovenstående er film jeg anbefaler til alle, se dem og forstå hvorfor!


We need to talk about Kevin er ikke en film man skal se når man lige har født, den sætter spørgsmålstegn ved moderskab, børns beregnelighed og om medfødt ondskab alt sammen kulminerer i en ubærlig tragedie.

Shame fik jeg virkelig ind under huden, da det er en film jeg har været med til at markedsføre på det danske marked og som jeg brugte 3 ½ månede på at skrive om i min hovedopgave. Det er en lidt bredere artfilm, som fremstiller sex alt andet end sexet, den er kold, kynisk og barsk - og giver dig stof til eftertanke!

Brokeback Mountain kender alle højest sandsynligt, det er i min mening Ang Lees bedste film, til trods for at jeg ikke har set "Life of Pi" (endnu...), og den blev på alle måder snydt for en Oscar i sin tid - hmpf! Jeg forelskede mig i den dybe, stærke og ikke mindst umulige kærlighed mellem Heath Ledger og Jake Gyllenhaal, smukt på en smertefuld måde.

Drive er igen en af de brede artfilm, og helt klart den eneste af Refns film jeg har kunnet holde ud at se, og som gjorde dybt indtryk på mig! Dialog er der ikke voldsomt meget af, hvertfald ikke den verbale af slagsen, men kropssproget, blikkene og alt det usagte skriger igennem og tager en med storm, hvertfald mig...


Tre meget forskellige film, der repræsenterer min forkærlighed for udenlandske/art-film

Jeg har altid haft en kærlighed for smalle artfilm, som barn lyttede jeg fx også til klassisk musik, ja lidt sær er jeg... men den kærlighed blev for alvor blusset op da jeg sidste år var i praktik hos Camera Film/Grand Teatret, hvor jeg fik fodret min sult for specielle artfilm.

Efterskælv er en kinesisk film om en mors umulige valg og de konsekvenser der fulgte efter, man kan sammenligne den med en form for kinesisk "Sophies Choice", forbered jer på at tårene nok vil flyde.

Om Guder og Mænd er nok den smalleste artfilm jeg nogensinde har set, og man skal være en tålmodig sjæl for at se og nyde denne smukke film, som følger en flok munke i et kloster, der er bosat i et muslimsk område. Der er ikke megen tjubang, den er spækket med smukke billeder/scener og tempoet er ekstremt sagte.

Almanya - Velkommen til Tyskland er en tysk film som er bragende morsom og livsbekræftenden på mange måder, den stiller skarpt på uvidenhed, familie og næstekærlighed. Jeg nød filmen fuldt ud, og grinede så ofte at jeg fik helt ondt i maven, en skøn film. Og Almanya er tyrkisk for Tyskland...

Har man nu lidt større børn, som måske skal have deres horisont uvidet med noget andet end Disney, så tag og lej/køb en Hayao Miyazaki film - det vil I ikke fortryde, specielt Chihiro og Heksene og Det Levende Slot er jeg vild med!

Har jeg fået inspireret Jer til at se nogle af ovenstående film eller har I set dem? Og det allerstørste spørgsmål: Skal DU se Oscar i aften?

Opdatering på livet i barselsboblen, kommer i løbet af næste uge...

- Maj :D


1 kommentar:

  1. JA! Jeg og manden skal se Oscar i nat, som vi plejer :o) Planen er, at junior så kommer i DP i morgen tidlig og så går vi i seng :o)

    Vi har set det om natten de sidste maaaange år, og jeg vil stadig gerne, når muligheden er der :o) Så den står op cola, chips, slik, is og sandwiches natten lang

    SvarSlet