tirsdag den 11. juni 2013

Iskaffe...

Varmegraderne er så småt ved at komme opad - jeg tror vi har fået noget der minder om sommer i DK, og når det begynder at blive en smule lunere, så er jeg ikke god til at drikke noget der er varmt, heller ikke kaffe, så denne iskaffe er virkelig et must denne sommer, og helt sikkert også de næste mange!

Iskaffen kræver ikke mange ingredienser:

Afkølet stærk kaffe, mælk, kondenseret mælk og en masse is!


Alle ingredienserne samlet og bum, så har man den lækreste iskaffe!

Jeg har aldrig lavet iskaffe før, men har drukket det mange gange både på baresso og starbucks, men det er altså noget billigere at lave det selv! Jeg har eksperimenteret lidt med det, og synes altså det bliver for sødt, hvis der kun er kondenseret mælk i, så derfor tilføjer jeg alm mælk, og en smule kondenseret for at søde det, men I kan jo gøre det som I har lyst - alt efter hvor sød en tand I er udstyret med ;)

Sørg for at kaffen er rigtig stærk, ellers vil den ikke kunne smage så meget igennem, eller lav en større kop end den jeg har brygget, og det kan også sagtens laves på instant, bare sørg for en ordentlig variant!

Så er det bare om at slæbe sin kaffe med ud i solskinnet og nyde den - og den kan også nydes selvom der ikke er solskin!

- Maj :D


6 kommentarer:

 1. Det lyder nu ret fristende, selvom jeg ikke er til kaffe... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og den er ret fristende, specielt når det er så nemt at bikse sammen, Iskaffe er grunden til at jeg drikker kaffe i dag ;)

   - Maj :D

   Slet
 2. Det vil jeg prøve at lave! Selv om jeg stadig er lidt tilbageholdende med koffein nu hvor jeg ammer - min baby begyndte at få luft i maven dagen efter jeg drak et glas cola, så selv om det nok bare var tilfældigt, er jeg paranoid :p

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, stakkels lille Dexter, jeg forstår godt at man bliver lidt paranoid, for det er ikke sjovt når de får mavekneb!

   Men når du føler dig lidt mere tryg ved det, så er det en forfriskende og lækker drik - specielt her i varmen :)

   - Maj :D

   Slet
 3. MEGET fristende, dog ikke lige i dagens regnvejr ;)

  Spørgsmål: Hvordan opbevarer du den kondenseret mælk og hvor længe kan den holde sig åben?

  Jeg må sende din opskrift til svigermor :D efter en uge i New York, så kunne damen på 66 selv gå på starbucks og bestille en iced vanilla latte og gå alene ned i parken og drikke den. (min svigermor har aldrig været modig hele sit liv, det kom efter de 65)

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig - jeg sprang den også over i dag, og drak den varm istedet ;)

   Jamen jeg hælder den bare over i en anden beholder, og indtil videre har den holdt i en lille uge, og smager ligesom da jeg åbnede den! Tror det høje sukkerindhold gør at det kan holde sig forholdsvist længe! Ellers er min tese jo: smag, lugt og brug den sunde fornuft :D

   Ja, send den endelig afsted, det vil hun da få glæde af, nu hvor Starbucks ikke er helt så tilgængelig her i DK som i NY ;) og fedt at hun har fået lidt mere mod på kontoen!!

   - Maj :D

   Slet