fredag den 7. juni 2013

"Overskudsboller"...

Lækre, nemme og grove :)


Pyha, denne uge har været en smule hektisk so far, men de næste par dage skal jeg til gengæld intet, heldigvis, kan godt mærke 3 dage med planer, både dag og aften tærer på kræfterne...

I mandags havde jeg besøg af to veninder jeg har kendt siden folkeskolen, og de skulle trakteres med lækker frokost, og i den anledning havde jeg smækket verdens nemmeste boller sammen, de er så gode og lette at lave, at jeg har dømt dem overskudsboller, da de får folk til at tro jeg er et af de der overksudsmødre - det er jeg ikke, men man kan godt fake lidt ind i mellem ;) Ha ha ha...

Overskudsboller
8-10 boller

Ingredienser:
 • 5 dl vand
 • ca. 5-10 g gær
 • 3 tsk groft salt
 • 2 tsk. flydende honning, sirup eller sukker
 • 6 dl. hvedemel
 • 3 dl. rug/fuldkornsmel
 • 1 dl. solsikkekerner
 • ½ dl. hørfrø
 • ½ dl. græskarkerne
 • sesamfrø til pynt

Tilberedning:
 1. Rør vand og gær sammen, salt og honning røres i. Tilsæt da først hvedemel, rør rundt og derefter de andre ingredienser til det er blandet godt sammen. Dejen skal ikke æltes eller røres i flere timer, bare til det er godt blandet.
 2. Dæk skålen med stramt med film og sæt den på køl i min. 10 timer, gerne natten over.
 3. Tag dejen ud af køleskabet 1-2 timer før brug og forvarm ovnen til 230 grader og form 8-10 boller der pensles med æg/mælk og drysses med sesamfrø.
 4. Bag bollerne i 10 min ved 230 grader og skru ned til 200 grader og bages i yderligere 10-15 min, alt efter ovn og størrelsen på bollerne, de skal lyde hule, når der bankes under dem.

NOTE:
De 2 dl. med solsikkekerner/hørfrø/græskarkerner jeg har brugt, kan erstattes med hvad du nu lige har af nødder, kerner, tørret frugt etc. Så det er en rigtig god opskrift til at lave "reste" boller af - og virkelig de nemmeste ever ;)

Velbekommen!

- Maj :D

4 kommentarer:

 1. Det er nu jeg ærgre mig en smule over at min mand, nægter at spise andet end købeboller og at jeg ikke har mere plads i køleskabet. De ser lækre og ikke mindst lette ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det forstår jeg dælme godt, du ærgrer dig over ;) Min er så vant til bagværk at han øffer lige rigeligt når han skal have købeboller :P

   Og når man er på barsel med krævende baby, er de her virkelig de bedste, for de tager et minimum antal minutter og lave, og man kan lave dem med den smagsprofil man nu ønsker, det synes jeg er helt perfekt!

   - Maj :D

   Slet
 2. Årh ja, sådan nogle boller i den stil bager jeg også en gang i mellem. Burde gøre det oftere, det er jo dødlet.

  Tror jeg lige copy-paster denne opskrift, rart nok med lidt afveksling.

  Tak for at du deler!

  Og så elsker jeg navnet, det må da give overskud at spise dem så :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ha - dødlet er lige i øjet for disse boller, for jeg vil påstå alle ville kunne lave dem, og ikke mislykkedes!

   Efter jeg er begyndt på disse, så er det de eneste jeg rigtig gider, fordi, der er så meget andet man skal se til, når man barsler den ;)

   Og du er SÅ velkommen, jeg er bare glad for at der er nogen der finder min blog og opskrifter nyttige :)

   - Maj :D

   Slet