lørdag den 8. juni 2013

Flettet bacon...

eller Bacon Explosion om man vil!

For en uge siden havde vi de sødeste gæster på besøg, min veninde og hendes kæreste, og de er begge kæmpe baconelskere, og det er Manden også, så jeg tænkte jeg ville forkæle dem med en baconfest!

Der var også bacon for alle pengene, vi fik 3 "retter" med bacon:

Starters: Baconsvøbte cocktailpølser og dadler, samt hjemmelavede flæskesvær

Hovedret: Bacon Explosion som burger med tilbehør

Dessert: Bacon Cookies

Jeg glemte helt at tage billeder af de små hapsere, som vi sad og nød udenfor i solen, min veninde og jeg drak hindbær mojitos til, og Manden og Kæresten fik store, kolde øller!

800 g. bacon og 1 kg. medisterfars i skøn forening...


Efter en tur i ovn og derefter grill, ja, de blev en smule brankede - ahem...


Udskåret, og fyldt med lækkerier, i denne: BBQ sauce, sprød bacon og cheddarost...


Haps Haps - en ordentlig lækker burger!


Bacon Explosion
1 rulle - 2 personer

Ingredienser:
  • 10+4 skiver bacon
  • 300 g. medisterfars eller lav din egen favorit
  • Cheddarost
  • BBQ sauce efter smag
  • Tandstikker

Tilberedning:
  1. Steg de 4 stykker bacon sprødt, enten på panden eller i mikroovn, og hak det i store stykker.
  2. Flet de resterende 10 skiver bacon på et stykke bagepapir, og når det er flettet, læg da yderligere et stykke bagepapir på.
  3. På det øverste bagepapir lægges farsen i en firkant der matcher størrelsen af bacon flettet, bare en lille smule mindre i omkreds.
  4. Smør et tyndt lag BBQ sauce på farsen, drys med sprød bacon og cheddar, dog ikke helt ud til kanterne.
  5. Med hjælp fra bagepapiret rulles farsen til en stram pølse, og sørg for at enderne er helt lukket til, ellers ryger osten bare ud!
  6. Rul herefter pølsen ud på baconflettet - igen er det meget lettere med hjælp fra bagepapiret, rul baconflettet rundt om farspølsen og luk det godt til med tandstikker.
  7. Bag baconflettet i ovnen ved 150 grader i 1 time, og ½ time på grillen ved forholdsvis lav varme, til kernetemperaturen er 75 grader.

NOTE:
Man kan fylde i rullen, hvad man har lyst til, i de to andre jeg lavede, var der bløde løg, sauterede karl johan svampe og ost i - det var en vinder kombi!
Det meste af min inspiration og teknik kommer fra Klidmoster, som har lavet en meget udførlig guide til Bacon explosion, og det er utrolig nemt, og ret lækkert!

Velbekommen derude!

- Maj :D

4 kommentarer:

  1. Hold da op for en menu- der må værre et par mænd der var svært tilfredse med dig :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Oh yes, det var der skam ;) og min veninde, er lige så meget en bacon/meat freak som drengene, så jeg var dagens helt!

      Men dagen efter måtte Manden dog indrømme, at han havde altså fået bacon nok... Ha ha ha...

      - Maj :D

      Slet
  2. Mmmmm, det ser bare SÅ lækkert ud! Det MÅ prøves :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Gør det Camilla - gør det! Det smager virkelig lækkert, og man er sikret point fra bacon elskere :D

      - Maj :D

      Slet