fredag den 1. juli 2011

Hygge ala Olivia...

I går var jeg ude og spise med en veninde, og valget faldt på Olivia Brasserie, det er et super hyggeligt og meget populært sted her i Odense.

Hvis jeg skal komme med det negative først, så er det at ventetiden var virkelig lang, og det var lidt ærgeligt at tjenerne ikke bare informerede om det fra starten, at de havde travlt og at de var "understaffed" - for det var de helt sikkert.
Derudover er Olivia bare ikke så stort, og når der er mange mennesker, så føles det virkelig klemt og akustikken er temmelig voldsom, når der er så mange mennesker der alle taler og griner. Men det er jo kun bagateller...

Der var dog masser af gode ting ved stedet, atmosfæren og den måde Olivia er indrettet er virkelig hyggeligt, det er ført i lidt gammel stil. Tjernerne var rigtig søde og meget servicemindede, så det var jo bare skønt. Sidst men ikke mindst: Maden!

Tapastallerken

Vi startede begge med en forret, jeg fik ovenstående tapastallerken, som både så og smagte dejligt. Den bestod af:
 • 1 bruschetta som desværre ikke var så spændende, den smagte fint, men var bare lidt blah.
 • Mojo kartofler som lige havde et lille kick - meget lille kick, jeg er til stærk chili, men det er jo ikke alle der er det, så var fint nok, og det smagte godt og krydret.
 • Røget hellefisk med en hjemmelavet grøn pesto, det smagte virkelig frisk og lækkert.
 • Til sidst var der en anretning med noget spansk pølse, ost og nogle syltede grøntsager. De syltede grøntsager var lige syrlige nok efter min smag, men der var heller ikke så mange af dem, men resten var lige til mine smagsløg.

Hovedretten blev serveret i en smuk Le Creuset gryde - dampende varm!


Inden i gryden gemte sig de lifligste Moules Marines med sprøde grøntsager julienne


Hjemmelavede pommes med aioli hører sig jo til - mums!


Hovedretten bestod af Moules Mariner med pommes - og nøj hvor var det bare lækkert!
Muslingerne havde fået lige tilpas, og svømmede rundt i den skønneste fond/suppe sammen med sprøde grøntsager. Jeg kunne have spist to portioner hvis det skulle have været - men det ville være lige grådigt nok ;)
Det eneste minus var de hjemmelavede pommes, mange af dem var ret slatne da de kom frem til mig og kolde, så det trækker altså ned i regnskabet! De smagte dog rigtig godt, men havde været eminente hvis de havde været sprøde!

Alt i alt en rigtig god oplevelse hos Olivia Brasserie, maden er hvertfald noget bedre end almindelig Café mad, og jeg synes bestemt at priserne var rimelige for det jeg fik: ca. 100 kr. for tapastallerkenen og 159 kr. for muslingerne - jeg klager ikke!

Billederne er ikke særlig gode, og yder ikke maden retfærdighed, men jeg havde glemt kameraet og kun min iPhone med!

I dag står den på hygge med en anden veninde, vi skal til Otterup Kræmmermarked og se om de har noget at byde på, Manden er sendt til Avernakø hele weekenden, så jeg skal bare hygge med god mad, bøger og måske lidt slik ;D

- Maj :) :)


2 kommentarer:

 1. Åhhhh tøsehygge er bare så dejligt om det så er alene eller med andre. Havde skøn tøsehyggedag igår også og det kan bare lade depoterne helt vildt op!

  SvarSlet
 2. Der er vitterligt ikke noget bedre end tøsehygge :D Og du har så ret, man får virkelig fyldt depoterne op ;)

  - Maj :D

  SvarSlet