mandag den 1. august 2011

Hjemmelavet sushi...

Her i fredags havde jeg inviteret Manden på date - herhjemme! I den anledning skulle jeg jo lave noget romantisk og kæreste-agtigt, og valget faldt på sushi, fordi det er lækkert, ligger let i maven og der er også noget sexet over de små stykker der skal spises i en mundfuld!

Jeg elsker en stor rød bøf, men der er intet romantisk eller sexet ved at gnave sig igennem sådan en... men det er bare min mening ;D

Alt hvad hjertet kan begære til at lave lækker, hjemmelavet sushi!


Agurk, mango, forårsløg, sesam og caviart klar til brug...


Fisk er klar: Surimi sticks, crispy Ebi, kogte tigerrejer og røget ørred
Jeg nåede ikke at købe frisk, rå fisk, men den røgede ørred smagte lækkert.


Så er det hele parat til at gå løs!
I skålen over avocadoen, havde jeg lavet lidt "krabbe" salat af surimisticks,
tigerrejer, mayo og forårsløg, det smagte suverænt i sushien!


Første fad: uramaki med krabbesalat, uramaki med crispy ebi og maki med ørred
Jeg var så koncentreret om at rulle og gøre ved, at jeg glemte at tage billeder af
selve processen, det må I have til gode...


Fad nr.2: California rolls og flere med krabbesalat


Fad nr.3: Flere med crispy ebi og små maki med tigerrejer

Udover sushien serverede jeg en wakamesalat og lune edamame bønner, som tilbehør var der det obligatoriske ingefær, wasabi og soya, udover det havde jeg købt spicysauce og teriyakisauce - så vi var virkelig i sushi-heaven i fredags!

Det var rigtig hyggeligt at stå og nørkle med sushien, og det er ikke sidste gang jeg kaster mig over den hjemmelavede variant, for alle ingredienserne, kom jeg af med omkring 500 kr. og jeg brugte jo langt fra alting, næste gang skal jeg fx. ikke købe sushiris, wasabi, ingefær, tang og risvineddike... Og resterne af alle grøntsagerne og fisken er blevet brugt i løbet af weekenden, så intet er gået tabt - jeg synes ikke det var dyrt at lave det, når man tænker på, havde jeg brugt ALT jeg havde handlet ind, så havde der været mad til rigtig mange mennesker...

Min indkøbsliste lød på dette:
 • Tang
 • Sushiris
 • Ingefær
 • Wasabi
 • Risvineddike
 • Crispy ebi
 • Surimi sticks
 • Rejer
 • Røget ørred/laks
 • Rogn/caviart
 • Flødeost
 • Agurk
 • Mango
 • Forårsløg
 • Avocado
 • Sesamfrø (det havde jeg nu liggende)
 • Wakametangsalat
 • Edamamebønner
Alle de specielle sushivarer købte jeg inde hos Asien Marked, som er en af mine favorit asiatiske købmænd her i Odense, den havde simpelthen alt hvad jeg skulle bruge, og de yder altid en super service.
Selve butikken er rigtig nydelig og ryddelig, og det er meget overskueligt at gå rundt og finde alle de ingredienser man skal bruge til fx. sushi.

Hvis du bor et sted hvor der ikke er nogen asiatiske butikker, så kan man hos størrer supermarkeder sagtens finde det man skal bruge, hvertfald det mest essentielle, men det er bare en noget mere pebret pris...

Så hvis der er nogen som ikke har prøvet kræfter med hjemmelavet sushi, så synes jeg bestemt de skal prøve, for man kan jo bare putte det i man bedst kan lide, der er ingen regler!

Velbekommen!

- Maj :)

22 kommentarer:

 1. Det ser godt ud. Jeg elsker hjemmelavet sushi, så det kunne da godt være jeg snart skulle kaste mig over en portion igen:-)

  SvarSlet
 2. Tak Anne :)
  Jeg har også helt lyst til at kaste mig over det - igen... Men jeg elsker også bare sushi, og jeg tror jeg kunne spise det hver dag skulle det være!

  - Maj :)

  SvarSlet
 3. Er du vims, hvor er han blevet forkælet! Sushi er bare noget af det allerbedste, man kan få at spise :-)

  SvarSlet
 4. WOW! Det ser vel nok godt ud:) Det kunne jeg da godt lige spise til aften
  Vi var hurtigt inde i Asien Marked her i juli, men de ting vi skulle bruge var desværre udsolgt.. Nu fortryder jeg at vi ikke kiggede noget mere:(

  SvarSlet
 5. Mums Maj! Altså jeg vil gerne være gæst næste gang du laver sushi :)

  Det ser virkelig lækkert ud og du er virkelig god til og lave dem flotte! :)
  Jeg må altså også snart kaste mig ud i det, det er bare knap så sjovt og bruge meget tid og penge på det, når man er den eneste i hjemmet, som kan li det :/
  Jeg må samle en flok veninder! :)

  SvarSlet
 6. Han var også helt overrumplet - jeg havde ikke fortalt ham hvad jeg ville lave, så han havde brugt en stor del af fredagen på at gætte sig frem til hvad det kunne være ;)
  Han blev heldigvis ikke skuffet!

  Sushi er gudespise og jeg kunne spise det hver dag, mums mums...

  - Maj :)

  SvarSlet
 7. Louise hvor er du sød - jeg kunne også sagtens lige gnaske mig igennem lidt sushi nu ;)

  Næste gang i kommer forbi Odense, må du endelig tage dig god tid derinde, der er så mange lækre ting, jeg var så heldig at der lige var kommet varer, så det bugnede :D

  - Maj :)

  SvarSlet
 8. Anne du skulle bestemt være så velkommen! Det er virkelig hyggeligt at stå og nusse med sushien, og finde på ting der skal i rullerne!

  Hvor er det ærgeligt at de ikke sætter pris på sushi i din husstand - de ved ikke hvad der er godt ;) ;) men jeg synes ideen om at samle nogle veninder lyder fantastisk!

  Du er alt for sød mht udseendet - men jeg tænker at øvelse gør mester, så det må betyde jeg må lave det igen, Arj øv ;D ;D

  - Maj :)

  SvarSlet
 9. wooow! Hvor ser det bare MONSTER lækkert ud, Maj! Det er du skisemig sej til :-D

  Jeg er TOSSET med sushi og elsker vores lokale sushi-pusher hernede... det er dog også skønt at lave det selv, men her i byen kan vi slet ikke skaffe ingredienserne. Endnu en grund til at glæde sig til at komme hjem ;-)

  SvarSlet
 10. WOOOOW!

  Det ser dælme lækkert ud! Hvilke opskrifter har du brugt, da jeg selv godt kunne tænke mig at prøve det. Ved bare ikke hvor man skal starte..

  SvarSlet
 11. Hej Eva - du er alt for sød :D

  Men jeg følte mig dog også noget sej, da Manden tabte underkæben og savlede på livet løs inden har gik løs i de mange sushistykker!

  Jeg forstår jo slet ikke, hvis man ikke kan lide sushi - synes det er noget af det mest fantastiske der findes!

  Du må i gang med at lave sushi, når du atter lander på dansk jord!

  - Maj :)

  SvarSlet
 12. Hej Olivia :)

  Ihh hvor er du dog sød!

  Jeg brugte ikke rigtig nogen opskrift, udover lige til risene da de skal have noget marinade for at blive helt klar til at blive til sushi!

  Ellers fandt jeg inspiration hos BarSushi's menukort, og kreerede lidt ud fra hvad jeg havde lyst til at have i - sådan lidt ligesom når man laver pizza eller sandwich - ha ha ha...

  Ellers hvis du går ind på Miss Jeanetts blog, der kan du også finde inspiration til sushi, hun har lagt nogle opskrifter ud!

  Håber du kan bruge det Olivia :D

  - Maj :)

  SvarSlet
 13. Fedt, hende vil jeg besøge :) Og det kunne bestemt bruges :) jeg er altid i tvivl om hvilken fisk man skal købe - og om det skal være frisk eller bare fra fryseren i den lokale butik - men du havde ikke købt noget af det frisk vel?

  SvarSlet
 14. Olivia, det skal for alt i verden være helt frisk fra fiskehandleren, som han enten har haft frosset ned, eller som du selv gør i 24 timer - det er for at dræbe en orm der kan være ved rå fisk.

  Jeg havde ikke tid til at fryse min fisk i 24 timer, derfor købte jeg røget, som jeg fungerede rigtig fint, og røget fisk er jo også rå... ;)

  Synes bestemt du skal hoppe ud i det - det er tidskrævende, men også rigtig sjovt!

  - Maj :)

  SvarSlet
 15. Sidder nu på Valentins Dag og vil overraske min mand med sushi - og falder over din blog.

  Vil gerne dele at man i Odense ved fiske og vildthandleren i Klaregade altid kan få sushi fisk som har været frossen..
  Så kan man bruge det samme dag :-)

  VH Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihh tusind tak for info Fru Lydholm! Det er dejligt at vide, det tror jeg da lige jeg skal have kigget på, næste gang den står på sushi i det lille hjem!

   Held og lykke med sushien - er sikker på din mand vil sætte pris på det :D

   - Maj :)

   Slet
  2. Hej Maj

   De Crispy ebi du bruger, hvilken butik har du købt dem i?

   Mvh Sanne

   Slet
  3. Hej Sanne :)
   Jeg har købt mine crispy ebi i en asiatisk butik der hedder Asian Marked i Odense. Jeg har dog set at mange ass. asiatiske butikker har dem på frost!
   Håber det kan hjælpe!

   - Maj :D

   Slet
 16. Okay super, tak det hjalp i hvert fald :)

  SvarSlet
 17. At læse din erfaring med Sushi har været en inspiration til mig for at prøve det. Jeg var inde for nogle dage siden hos Asien marked ved banegården og fortalte, at jeg gerne ville prøve at lave sushi. Der var ikke så travlt på det tidspunkt så jeg fik en rigtig god og dybdegående vejledning. Jeg blev betjent af en ung gut og var overrasket over hvor dygtig og grundig han var med vejledningen. Jeg blev ihvertfald ikke skuffet og kommer der helt sikkert igen.
  Det skal siges at jeg efterfølgende har været rundt i andre butikker i odense ang. sushi varer, og må sige at asien marked er nok den som har det største udvalg og ekspertisen i brugen af produkterne.

  Mvh Line

  SvarSlet
 18. når du laver sushi til gæster om aften. lad os sige man går i gang ved 14 tiden. hvor opbevare man så sushien til den skal serveres? tænker bare sådan en gang køleskabs kold sushi er det godt? skal nemlig prøve for første gang i morgen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg plejer at opbevare det i køleskabet i hele ruller (omgivet med stanniol/film) og ca.1/2 time før servering skærer jeg rullerne, og lader dem stå, så de ikke er kolde når de serveres :)
   Jeg håber det hjælper, og rigtig meget held og lykke med det i morgen!

   - Maj :)

   Slet