mandag den 16. september 2013

Fødselsdags Brunsviger...

Nybagt og venter på at blive fyldt på med slik ;)

eller brunner - som man siger her på Fyn! Nu er jeg ikke ægte fynbo, jeg har dog boet i Odense i 13 år og i de år, har jeg jagtet en god, nem og snasket brunsviger som ville få en "thumbs up" af min kære Mand :)
Denne opskrift opfylder alle kriterier, og jeg vil aldrig bruge en anden opskrift. Opskriften kommer fra Søde Louise og findes lige HER


God og snasket - mums!


Fynsk Brunsviger a la Miss Mocca
8-10 personer/1 stor bradepande

Ingredienser
 • 50 gram smør
 • 4 dl mælk
 • 50 gram gær
 • 2 spsk sukker
 • 0,5 spsk salt
 • 2 æg
 • ca. 900 g mel 

Remonce
 • 250 gram blødt smør
 • 320 gram brun farin
 • 100 gram sirup
 • 250 gram kagecreme, rørt pulvercreme.
Tilberedning:
 1. Smelt smør i en gryde og tilsæt mælken, således blandningen er lunken, smuldr derefter gæren i mælken og rør rundt til det er opløst.
 2. Tilsæt æg, salt og sukker og rør.
 3. Tilsæt melet lidt efter lidt til du har en smidig og lækker dej, mærk efter om du skal bruge mere eller mindre mel end det jeg har angivet.
 4. Lad dejen hæve 30-60 min, til den har dobbeltstørrelse.
 5. Mens dejen hæver laves remoncen ved at røre alle ingredienserne sammen til en ensartet masse, vær obs på at pulvercremen skal stå i små 20 minutter inden den er klar til brug.
 6. Rul dejen tyndt ud, og læg den i en bradepande, og lad den efterhæve i 10-15 min.
 7. Rør remonce udover dejen og tryk med dine fingre en masse huller, så remoncen kan komme ned i dejen.
 8. Bag brunsvigeren i 25 min. ved 180 grader og lad den stå og sætte sig inden den skæres og nydes.
NOTE:
da jeg bagte den i bradepanden synes jeg at dejen blev lidt for tyk, en anden gang vil jeg nok lave nogle boller af lidt af dejen, for den hæver seriøst meget.

Brunsviger, i min optik, skal pyntes med slik og nydes som den er, men jeg ved at andre steder i DK spises den med flødeskum og bages med creme ovenpå remoncen, men sådan er vi jo så forskellige ;)

Velbekommen!

- Maj :D


4 kommentarer:

 1. Mums sådan en brunsviger er altså det bedste. Og som ægte Fynbo ser den perfekt ud og selvfølgelig skal der slik på. Flødeskum hold da op det skulle man vist vænne sig til. Har lavet brunsviger hernede og min mand og drengene elkser det selvfølgelig men Israelerne kan ikke helt overbevises ha ha. God ide at tage lidt af dejen fra - nogen gange hæver dejen sådsn at fyldet ikke bliver på ;-) Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ha... Ja, jeg kunne godt forestille mig, at de synes det er en besynderlig kage, men de ved ikke hvad de går glip af ;)

   Det var en fra NordJylland det fortalte mig, at de spiser det med flødeskum, men jeg kan jo ikke sige nej tak til det, før end, jeg selv har smagt det således :D

   - Maj :D

   Slet
 2. Hvor er jeg glad for, at du kan lide den søde Maj, og jeg tager også altid lidt dej fra til boller (det bliver skønne og syndige hvide boller ;)), så der er mere snask end dej - sådan vil manden have den her hjemme ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. De boller er nemlig bare de bedste, jeg lavede også en omgang, hvor halvdelen af dejen blev til kage og den anden boller - mums mums mums!

   Sådan en mand har jeg nemlig også, jo mere snask, desto lykkeligere er han ;)

   Og det er mig der takker for en fabelagtig opskrift!

   - Maj :D

   Slet