mandag den 3. oktober 2011

Pekingand med mandarinpandekager...

En af mine yndlingsopskifter, som kommer fra Politikens
"Børnenes Verdenskøkken" skrevet af Katrine Klinken

Lækkert og nemt!


Jeg ved ikke hvor meget pekingand der var over mit andebryst, og jeg lavede det heller ikke som opskriften foreskrev. Jeg valgte at gnide brystet med salt og sætte det ind i en kold ovn på 175 grader i ca.30 min. og lade den hvile i godt 15 min. inden jeg skærer det ud.


Mit andebryst var blevet helt gennemstegt, da jeg glemte tiden,
jeg foretrækker det rosa!

Pandekagerne laver jeg tilgengæld altid efter denne opskrift fra bogen:

Mandarinpandekager
32 pandekager

Ingredienser:
 • 450 g. hvedemel eller blandet hvedemel og groft mel
 • 4 dl. kogende vand
 • 1 spsk. koldt vand
 • lidt ekstra mel
 • sesamolie
Tilberedning:
 1. Sigt melet i en skål og rør med enten elpisker eller i røremaskine mens det kogende vand hækdes i lidt efter lidt. Rør godt igennem.
 2. Tilsæt derefter det kolde vand og ælt dejen til den er blød og glat, lad den derefter hvile i min. 30 min. ved stuetemperatur.
 3. Del dejen i 32 stykker. Pres hvert stykke til en flad cirkel, hvorefter halvdelen af stykkerne pensles med sesamolie, og de upenslede stykker lægges ovenpå og de trykkes sammen og rulles ud til flade pandekager.
 4. Varm en tykbundet stegepande op, læg et par pandekager på ad gangen, og steg et par minutter, til der kommer lysebrune pletter. Vend dem, og steg dem på den anden side. Når de pustes op, er de færdige.
 5. Tag dem af panden og læg dem på en tallerken, lad dem køle lidt af, inden de skilles ad.

Denne gang havde jeg lavet dem med en blanding af hvedemel og
rugmel. Desuden blev de lidt størrer end normalt, da jeg var doven
og ikke gad stege så mange :)


Der skal lidt mere i pandekagerne end bare and - og der kan man jo selv vælge hvad man har lyst til, jeg varierer det ikke så tit, det ender som reglen med dette:

Agurk, gulerod, mango og forårsløg


Til denne ret er hoisin sauce essentielt, jeg plejer at blande det med lidt sød chilisauce, det gør smagen lidt mindre intens, for hoisin sauce, synes jeg, har en meget kraftig smag.

Det hele samlet til en himmerigsmundfuld, hvis du spørger mig :)


Det er en virkelig lækker ret, som man kan servere som en hovedret eller forret - vi får det altid som hovedret, bare fordi jeg ikke kan få nok ;D

Det der tager længst tid, er at lave pandekagerne, men man kan også købe pandekagerne i assorterede asiatiske butikker, der findes de i fryseren sammen med forårsrulledej! Men jeg synes de er bedst med hjemmelavede...

Velbekommen!

- Maj :)

3 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare lækkert ud. Jeg har faktisk andebryst i fryseren, så der er jo sådan set ingen undskyldninger for ikke at kaste mig ud i sådan en omgang:-)

  Mange hilsner fra

  Anne.

  SvarSlet
 2. Åh tak søde Anne :)

  Jeg synes straks du skal få det andebryst op af fryseren og komme igang - du ville ikke fortryde det :D

  - Maj :)

  SvarSlet
 3. pure deliciousness :)

  and you're from odense!??! yayyyy :) im so excited to eventually check it out :) you might have to give me some pointers!

  SvarSlet