søndag den 9. oktober 2011

Cheesecake-Brownie med hindbær...

I fredags havde vi besøg af min skønne veninde og dennes rare kæreste, og i den anledning stod den på pizza fra grill, det var første gang jeg fik afprøvet det, men bestemt ikke sidste gang! Det var en bragende success :D
Jeg var ikke en særlig god blogger, for der blev ikke taget billeder af maden - tsk tsk, men dejen fandt jeg herinde og var bare SÅ god og virkelig nem at lave - ikke sidste gang jeg har lavet den dej!

Nok om det, aftenens hit var desserten:

En syndig mundfuld fra "Hummingbird Bakery"


Cheesecake-Brownie med hindbær
ca. 12 portioner

Ingredienser:
Brownie
  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 250 g flormelis
  • 3 æg
  • 100 g hvedemel
Cheesecakefyld
  • 400 g flødeost
  • 150 g flormelis
  • ½ tsk vaniljeekstrakt
  • 2 æg
Hindbærfyld
  • 3 dl. piskefløde
  • 100 g flormelis
  • 150 g hindbær + lidt ekstra til pynt

Tilberedning:
  1. Forvarm ovnen til 170 grader, alm. ikke varmluft
  2. Brownie: Smelt chokoladen jævnt over vandbad eller i mikroovn. Kom smør og sukker i en skål og pisk det, til det er godt indarbejdet. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk til alt er godt blandet. Rør gradvis melet i, og rør godt hver gang. Skru op til høj hastighed, og rør lidt længere, til dejen er jævn. Hæld derefter langsomt den smeltede chokolade i, og bland det grundigt. Hæld dejen i en bageform på ca. 30x25 cm, beklædt med bagepapir.
  3. Cheesecake: Kom flødeost, sukker, vaniljeekstrakt i en skål og pisk det jævnt og tykt for lav hastighed. Tilsæt under piskningen et æg af gangen. Dejen skulle nu være meget jævn og cremet. Hastigheden kan øges lidt mod slutningen, så blandningen bliver lettere og luftigere, men sørg for ikke at røre for længe, da osten kan skille. Smør den oven på brownien, og glat efter med en spatel. Bag kagen i ca. 25-30 min. den skal være fast at røre ved, men gerne lidt "blævrende" og bleg i midten. Lad kagen afkøle helt, dæk derefter til og sæt på køl 2 timer eller natten over.
  4. Hindbærfyld: Kom fløde, sukker og hindbær i en skål og pisk til det er fast, men ikke stift. Vend brownien ud på et skærebræt, og vend den rigtige side opad. Smør fyldet oven på brownien og pynt med friske hindbær.
Note: Jeg brugte frosne hindbær som jeg havde optøet, men det er mere flydende end faste, så hvis man som jeg bruger frosne, skal der piskes lidt længere tid og lidt mere sukker.

Denne her dessert er super lækker, men den er også meget fyldig, så man skal ikke servere den i så store stykker, men jeg vil vædde med at den nok skal vække fryd, hvis det er sukker/chokolade elskere :)

Bon Appetit!

- Maj :D

2 kommentarer:

  1. Kære Maj
    Er det rigtigt forstået at cheesecake-fyldet skal ovenpå dejen til brownien INDEN denne er bagt? Altså at det skal bages sammen? Hilsen Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anette :)
      Ja, det er helt rigtig forstået - den skal kun bages af en omgang, dejlig nemt :D

      - Maj :D

      Slet