mandag den 21. november 2011

Ååååst...

Herhjemme elsker vi ost - og gerne en masse af det :D Sammen med pølse, så bliver det fantastisk!

Sidst vi fik et oste/pølsebord, var det lidt en impulsiv indskydelse, så vi kunne desværre ikke nå i min favorit ostehandler som er Klingenberg ost og delikatesser, så vi endte i Føtex, hvor vi også fandt nogle okay oste ;D


Hummus omgivet af naan, druer og ass. pølser og skinke


Svesker og dadler svøbt i bacon


Garlí, Rødkit, Brie, blåskimmel og rygeost.
Akkompagneret af en meget lækker figenmarmelade, den ovenpå
blåskimmelen = en himmelsk mundfuld!


Emmentaler, Tolko ananasring, Gederulle og parmesan.
Her er tilbehøret valnødder i indkogt ahornsirup,
de smager skønt på gederullen - mums, mums!

Det er ikke så lang tid siden at jeg lærte at spise gedeost og blåskimmel - jeg er stadig meget novice på området, så det må ikke blive alt for skarpt i smagen, men jeg har fundet ud af, at med noget sødt ovenpå, som de syltede valnødder eller en god honning, så mildner det smagen på skarp ost!

Det blev til en del ost og meget andet - så  vi spiste ost 2 dage i træk, og frøs noget af det ned, men pyt med det, det smagte jo fantastisk!

Er du også til ost, eller hører det sig kun til på en pizza?

- Maj :D

9 kommentarer:

 1. Mums! Ost og jeg er blevet meget gode venner efterhånden, for 2 år siden var jeg ikke så tosset med det, men tror det var noget jeg havde bildt mig selv ind! Nu elsker jeg det :)

  SvarSlet
 2. Det ser sindssygt lækkert ud!

  SvarSlet
 3. Hej Trine,
  Jeg må indrømme, at det tog også mig noget tid før jeg fik sådan en passion for ost, og nu kan jeg spise det hele tiden hvis jeg kunne ;D
  Heldigvis deler vores vennekreds den samme passion, så hvis det nogen gange skal gå lidt stærkt, så er det lige om at få købt nogle gode oste og pølser, og så erman good to go!

  - Maj :)

  SvarSlet
 4. Tak Mette - sikke en dejlig kommentar :D :D
  Og det smagte lige så fantastisk ;)

  - Maj :)

  SvarSlet
 5. Om jeg er til ost!? JEG ELSKER OST! :-D
  ... og heldigvis (?) er gemalen ikke så begejstret for det, så jeg kan have mine oste for mig selv, muærhææhæh :-D

  SvarSlet
 6. Ha ha ha... Piske, jeg var slet ikke i tvivl om at du er til OST!

  Men det kan være du har en pointe der - det er heller ikke altid at jeg er lige glad ved at dele min ost med Manden!!

  - Maj :)

  SvarSlet
 7. Hvor ser det dejligt ud. Jeg var inde på Google og der fandt jeg din blog. Hvad hedder de pølser som du har købt. Jeg bil føle det du har lavet når jeg for gæster på lørdag. Du er meget velkommen på min blog, endda meget gerne for så popper dine gode ideer op hver gang du har noget nyt. Ihvertfald tak for done indlæg. Min blog er annetteskreativiteter.blogspot.com
  Hilsen Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annette :) og velkommen til min blog, er glad for at du kan bruge mine ideer ;D De pølser jeg har vist stammer fra en tapassammenpak, de findes ofte på tilbud i netto eller fakta, og i min Føtex er de i normal sortiment. Ellers består det af par adjunkt, tyndt chorizo og italiensk salami. Derudover er der en lidt mere krydret chorizo der skal skæres!
   Håber dine gæster bliver vild med dit ostebord :) :) og jeg vil meget gerne tjekke din blog ud!

   - Maj :D

   Slet
 8. Jeg elsker ost, jeg spiser ost hverdag. Den dejlige Danske skæreost er da fantastisk og den skal smage af ost. Men brie, Castello, Port Salut og forskellige former for frisoste, det bliver ikke bedre, herligt.

  SvarSlet