tirsdag den 22. november 2011

"Niceville"...

"Niceville" med original titlen: "The Help"

I går var jeg med mine veninder ind og se "Niceville" - de havde allerede set den, da vi var til Svendborg Filmtræf, hvor jeg valgte en film i en helt anden genre, nemlig "Fright Night", mere om det senere... Men begge mine veninder var SÅ begejstrede for den, at de hellere end gerne ville ind og se den med mig, og hvor er jeg glad for at jeg har set den!

Hvis man har set trailers for den, ser den ud som en sjov komedie med nogle underliggende seriøse emner som racisme, men selve filmen er langt mere end en komedie, den giver tilskueren et spil på alle de følelsesmæssige tangenter! Jeg grinede højt mange gange, jeg blev forarget, blev meget vred og ikke mindst fældede jeg et par tårer - til stor morskab for mine medtilskuere, som sad på hver side af mig, og spurgte om jeg skulle trøstes ;D

Filmen og bogen er blevet kritiseret for at skøjte for let henover det emne som bærer filmen: Racisme, eller seperationen mellem de hvide og de farvede i 60'ernes Jackson, Mississippi - samt de uhyrligheder de stakkels kvinder blev udsat for på deres arbejdsplads, specielt den seksuelle udnyttelse der tit lå for dagen. Desuden bliver den også kritiseret for at fastholde nogle stereotyper omkring farvede mennesker.

Jeg synes at det var en fantastisk film, og alle skuespillerne gjorde et fænamonalt stykke arbejde. Jeg er stor fan af Emma Stone, som også spiller hovedrollen, Skeeter, men selvom hun er en dygtig skuespiller og har et stort komisk talent, så blegner hun lidt i skyggen af den virkelig lede Hilly (Bryce Dallas Howard) , den meget stærke og sympatiske Aibileen (Viola Davis), og ikke mindst den bryske, men helt i gennem fantastiske Minny (Octavia Spencer).
Der er virkelig mange dygtige skuespillere på tapetet, og mange af dem er ikke store navne herhjemme, men det er nogen man har set før, men de gør et meget stort indtryk på en, både på godt og ondt...

Jeg kan KUN anbefale at I tager ind og ser den, den er lidt lang, varede næsten 2½ time, men det lægger man ikke mærke til, den underholder hele vejen igennem! Og bered Jer på en emotionel  rutschetur!!

- Maj :D

4 kommentarer:

 1. Jeg vil SÅ gerne se den! Læste bogen i et snuptag, den er bare god :)

  SvarSlet
 2. Jeg kan kun sige: Se den!! Og det kan kun gå for langsomt ;D

  Jerg har også sat bogen på min ønskeliste til jul - er sikker på at jeg også vil læse den i et hug!

  - Maj :D

  SvarSlet
 3. Den vil jeg SÅ gerne se! Jeg så traileren for nogle måneder siden, og vidste bare at det var LIGE noget :) Så jeg er rigtig glad for, at du kunne li' den!

  Kunne rigtig godt tænke mig bogen også. Men hvad ville I så foreslå - bogen først, eller filmen først? :)

  SvarSlet
 4. Olivia, jeg ville faktisk læse bogen først, det synes jeg er mest givende for mig - men sådan er man jo så forskellig ;D

  Og det er en film der SKAL ses - og læses (tror jeg ;D)

  - Maj :D

  SvarSlet