onsdag den 30. november 2011

Forårsruller a la "Stop Spild af Mad"...

Jeg er tilbage! Jeg er færdig med min eksamensrapport, og skal aflevere den i morgen, men det betyder ikke at jeg har mindre travlt, for nu vil den stå på eksamenslæsning!

Nok skole, for det er ikke derfor jeg skriver dette indlæg, jeg lavede nemlig forårsruller i sidste uge, da jeg havde en masse grøntsager og andet godt i køleskabet der skulle bruges, og der var forårsruller et godt valg!

Jeg vil ikke skrive en direkte opskrift, for de her ruller blevet lavet ud fra hvad jeg lige havde i fryser og køleskab, men de ingredienser jeg brugte var disse:
 • Peberfrugt
 • Løg
 • Hvidløg
 • Chili
 • Gulerod, groft revet
 • Diverse krydderurter
 • Ingefær
 • Oksekød
 • Vermicelli nudler
 • Svampe
 • Fiskesauce
 • Sojasauce
Jeg synes ikke der er nogen regler for hvad man skal putte i sine ruller, det er altså kun ens fantasi og smagsløg der sætter grænsen! Det vigtigtste er bare at få smagt det hele til, da fyldet godt kan miste en smule smag, når det først er kommet i forårsrulledejen. Så hellere lidt for kraftigt krydret end for lidt...

Denne gang, har jeg valgt at stege kødet og smagt det til hele tiden, og det blev super godt! Så det kan jeg sagtens anbefale. Jeg har lavet en lille billedserie til hvordan jeg har rullet dem, skulle der være nogen der ikke har erfaring indenfor hjemmelavede forårsruller ;D

Mængden af fyldet afgør hvor store rullerne bliver.
Her er der brugt fersk forårsrulledej (fra frost), man kan også
bruge opblødet rispapir.


Dejen rulles stramt om fyldet to gange.


Vingerne lægges ind omkring rullen


Der rulles atter to gange, og det sidste af dejen bliver vædet
vand, så det limer rullen og den ikke går op når den frituresteges.


Voila!
Et styks lækker rulle er klar til at komme en tur i
skoldhed olie!


Lidt efter var der en hel masse ruller!
Når man har fået øvelsen i fingrene, så tager det ikke lang tid at
lave sådan en omgang her!


Efter en tur i det gyldne bad!
Syndigt og godt!


Det blev til nogle minutnudler fra min lokale  Asiatiske butik,
sammen med de lækre ruller og noget chilisauce.

Drop Daloon rullerne, og begiv jer ud på at lave dem selv, her er der ingen skjulte ingredienser eller underlige e-numre, kun gode råvarer, samt man kan stoppe sit madspild - er det ikke Win Win der vil noget? Til trods for at det måske ikke er det sundeste måltid, men man må gerne nyde lidt friturestegt ind i mellem!

- Maj :D 

5 kommentarer:

 1. Kanongod opskrift! Den vil jeg da også afprøve derhjemme. Og ja - man kan jo nærmest proppe alt i fprårsruller.

  Helt og lykke med eksamen i øvrigt.

  KH
  Selina

  SvarSlet
 2. YES! Jeg er SÅ meget FOR forårsruller - og så meget NEJ TAK til Brødrene Krises gratin igår i tv... Ydrk, jeg kan lissom bare ikke rigtigt med det dersens gratin. Meget bedre med forårsruller istedet. De ser viiiildt lækre ud. Hvad øh... Leverer du også i Roskilde?! *fnis*

  SvarSlet
 3. Rigtig god ide´ når man gerne vil rydde op i køleskabet. Jeg plejer altid lave en omgang spagetti bolognese men næste gang jeg brænder inde med en masse rester, så vil jeg prøve forårsrullerne:-)

  SvarSlet
 4. JAAAAAAAAA :D

  Skønt indlæg - vi elsker forårsruller herhjemme, så endnu engang tak for inspiration :-)

  SvarSlet
 5. Selina: Tusind tak, ville ønske at de allerede var (vel)overståede, men sådan er det vidst for alle i denne skønne eksamenstid :)

  Hottie: Ha ha ha... Hvor er du sød :D Og nej, jeg er heller ikke særlig begejstret for gratin - det ligger alt for tungt i maven,pyha! Men forårsruller er total god stil!!

  The Joy of Coffee: Åh ja, en lækker restekødsauce er heller ikke noget at kimse af! Det benytter jeg mig også tit af - og rullerne, det kan jeg kun anbefale, SÅ lækkert!

  Rikke: Tusind tak :D Bliver så glad for dine søde kommentarer! Og selv tak for at være en fantastisk læser :)

  - Maj :D

  SvarSlet