torsdag den 19. april 2012

3xRødbede...

Jeg er vild med rødbeder, og da jeg købte en pose rødbeder i sidste uge, skulle de alle bruges, og det kom der disse tre varianter ud af:


Rødbedesalat med hvidløgsdressing 

Denne salat er en af mine favoritter, smager simpelthen så godt og ser smuk ud samtidig :) Næste gang vil jeg placere rødbeden i midten, det ville give lidt mere harmoni rent farvemæssigt. Det er en ret simpel salat hvor jeg har kogt røbeder og marineret dem i lidt akaciehonning og citron, og skåret dem i stænger, det samme er sket med emmentaler og avocado - det er virkelig en delikat sammensætning.
Dressingen er lavet på creme fraiche blandet med hvidløg, persille, purløg, lidt sukker, salt, peber og citronsaft. 

Rødbedesalat med tahin i selskab med fiskefrikadeller


Denne salat fandt jeg inspiration til, da jeg spiste på Chili Mili i København, og den smager simpelthen så lækkert!

Rødbedesalat med tahin
2-4 personer (alt efter om det er den eneste salat)

Ingredienser:
  • 400 g. rødbeder, kogt og skåret i mundrette tern
  • 1 ½ spsk. tahin
  • 1½ spsk. creme fraiche eller lign. surmælksprodukt
  • Citronsaft efter smag
  • Vand
  • 1 fed hvidløg presset
  • Salt og peber
  • Evt. lidt sesamolie
  • Sesamfrø til pynt
Tilberedning:
  1. Rør tahin sammen med citronsaft, det gør tahinen lidt sej, men når du har tilsat den mængde citronsaft du ønsker, tilsæt da lidt vand og dressingen vil straks blive lækker og cremet.
  2. Tilsæt surmælksproduktet og bland det godt sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med citron og sesamolie.
  3. Bland dressingen og rødbederne sammen og lad det trække i mindst 2-3 timer inden servering.
Smager dejligt og ser skøn ud på en tallerken, jo flere farver der er på en tallerken, jo bedre :)


Flade rødbedefalafler


Disse falafler blev en lille smule mislykket, for som I kan se blev de ret flade, men smagen var nu meget lækker og ovenstående åbne sandwich smagte forrygende, så opskriften skal lige testes igennem igen, så jeg kan få en bedre konsistens end denne, så de ikke bliver så flade!
Jeg skal have justeret forholdene på rødbeder og kikærter, da denne her var baseret på 50/50, men der er for meget væde i rødbeder til at de opnår den rette falafel konsistens, men smagen var god, så det er kun konsistensen der skal arbejdes videre på - og når jeg får den på plads, så kommer der en opskrift, men de er ret flotte i farven - hvis jeg selv skal sige det ;)

- Maj :D

2 kommentarer:

  1. Mums hvor ser det godt ud!!!
    Kan jeg få en bid???!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor er du sød - og ja, boede du lidt tættere på, så ville jeg gerne byde på en gang rødbede eller 3 ;D

      - Maj :D

      Slet