Pandebrød, rødbedefalafler og bulgursalat - farverig aftensmad!
I tirsdags konsumerede jeg ovenstående aftensmad med virkelig stor velbehag - og hele måltidet var lavet ud fra Stop Spild af Mad eller om du vil: Tøm køleskabet princip, et rigtig holdbart princip som både er godt for pengepungen og ikke mindst for den sociale samvittighed ;)
Rødbedefalaflerne er fra fryseren, og den kommer der ingen opskrift på, da jeg ikke er helt tilfreds med dem, smagen er god, men konsisten er desværre ikke lige i øjet, så det arbejder jeg stadig med.
Pandebrød er en klassiker herhjemme og i perioder spiser vi det virkelig meget, og andre gange har jeg fuldstændig glemt alt om det! Disse er lavet rigtig meget på slump, og har ikke nogen mål på det, da jeg egentlig bare smed hvad jeg lige havde i en skål, rørte sammen med mel og rullede ud til små pandebrød... De ingredienser jeg brugte er:
- en rest creme fraiche 18% blandet med vand, så det fik en lind konsistens, mere til den tynde side
- en rest kedelig purløg
- halvslatten spinat (den var ikke rådden, bare lidt slatten i kanterne)
- 1 forårsløg
- 1 tsk. bagepulver
- salt og peber
- mel
Jeg blandede alle ingredienserne sammen til jeg havde en fast dej, så prøv dig frem med melet, det skal være lidt klæg, men ikke alt for meget.
Jeg fik 4 små pandebrød, drysset med nigella frø, ud af det, og 4 fladbrød.
Fladbrødene bliver lavet ved at rulle to stykker dej ud til to ens cirkler, derefter pensles den ene cirkel med olie og den anden cirkel placeres ovenpå og de to sammenlagte dejcirkler rulles nu tyndt, bag dem på panden ved middelhøj varme i smør til de er gyldne og puffer op, når så de er kølet lidt af, kan de to fladbrød trækkes fra hinanden , og kan serveres således:
Rester af rødbedefalafler, grøn salat og dressing
Rullet og hæftet med en tandstik - mådehold er bare ikke min stil ;)
Bulgursalat er bare så lækkert, og jeg synes personligt ikke, at der er nogen regler for hvilke grøntsager der kan komme i, og det gør det jo til en ideel salat når man skal rydde op i køleskabet, jeg skriver opskriften som jeg havde lavet det i tirsdags:
Bulgursalat
2-3 personer
Ingredienser:
- 2 dl. bulgur (jeg bruger grov)
- ½ grøntsagsbouillon terning
- 2½ dl. kogende vand
- saften fra ½ citron
- Hakket persille og mynte efter smag
- 2 hakkede forårsløg
- ½ rød snackpeber i tern
- ½ gul snackpeber i tern
- 1/4 agurk med det indre skåret ud og skåret i tern
- 1 tomat skåret i tern, uden indmad
- 1/4 mango i tern
- Tørrede tranebær efter smag
- Hakkede hasselnødder/mandler
- Friskkværnet peber
Tilberedning:
- Hæld bulgur op i en stor skål og smuldr bouillonterningen udover. Hæld det kogende vand udover bulguren og lad det trække i ca. 20 min eller til bulguren har suget alt vandet.
- Når bulguren har trukket og kølet ned, blandes alle de resterende ingredienser i og lad gerne salaten trække yderligere nogle timer i køleskabet.
- Smag salaten til med mere citron, persille og peber inden servering.
En lækker og smagfuld salat, som kan varieres i det uendelige og ikke mindst vil den være ideel til mange grillretter og den kan jo laves i god tid, jo længere tid den trækker jo bedre, synes jeg :)
Velbekommen!
- Maj :D
Hvor er jeg missundelig! Jeg har ikke siden jeg blev gravid haft overskud til at tænke i stop spild af mad tanker - endsige gå rigtig meget op i kosten. Det er lidt letter at spise sundt og lækkert nu foråret er her og salaten ikke er slatten og hvidkål er det som er i sæson. Men alligevel, du er sg sej!
SvarSlethåber i alle trives.
Åh tak for de søde ord! Men du har da også haft nok så rigeligt at tænke på... Så det er da forståeligt. Og det er bare SÅ skønt med forårets og sommerens komme, med alle de friske grøntsager der er i sæson, jeg forudser også en masse salater finder vej til vores bord :)
SletJo tak, vi stortrives alle sammen, og nu venter vi bare på at far får barsel og at sommeren kommer!
- Maj :D
Ps. Nårr jo, det ser VIRKELIG lækkert ud!
SvarSletTaaaak :) det smagte også virkelig lækkert ;)
Slet- Maj :D
mmmmmmm - det ser virkelig lækkert ud! Så er det ikke så ringe endda med lidt stop spild af mad ;o)
SvarSletNej vel? Jeg prøver at gøre vores restemad indbydende, nogle gange lykkedes det bedre end andre - ha ha ha... Og tak Camilla, hvor er du sød!
Slet- Maj :D