mandag den 27. januar 2014

Fredagshygge med et asiatisk twist...


I fredags havde vi inviteret T's farmor og farfar ud til lidt mad og hygge, og i den anledning havde jeg lavet lidt asiatiske småretter:


Wokret med nudler og peanuts - en nem og lækker ret, fyldt med lutter gode sager: friske grønne bønner (som var blevet blancheret inden de kom i wokken), broccoli, minimajs, gulerødder, løg, rød/gul peberfrugt og bambusskud. Dertil serverede jeg en rød karrysauce, rød karry varmet op med den cremede del af kokosmælk samt sød chilisauce.

Lækre kødruller med sprøde grøntsager, jeg havde en rest øko-roastbeef liggende i fryseren, som jeg skar ud i tynde skiver, som blev rullet om gulerødder, peberfrugt og grønne bønner samt drysset med sesam. De blev serveret med en peanut satay dip, som består af: Peanutbutter, sød chilisauce, lidt sesamolie (kan udelades) og lidt kokosmælk. Jeg putter alle ingredienserne i en skål, en tur i mikroovnen til den er varm, rør op med enten mere kokosmælk eller vand til den er cremet og lind. Smag til med mere sød chilisauce - SÅ godt altså!

Inspirationen til kødrullerne har jeg fundet hos Madbanditten aka Jane Farber :)


Mine elskede friske ruller, fyldt med en rest and der blev stegt på panden med hoisin sauce og kølet ned, forårsløg, mango, agurk, avocado, gulerødder og salat, de blev serveret med en dejlig frisk soja dip: soja, riseddike, citron, sesamolie, lidt rørsukker, ingefær, hvidløg og chili. Den skal smage både surt, sød og salt... Jeg laver den altid på slump, så prøv er lidt frem, men der oftest lige dele soja og riseddike i, og kun lidt sesamolie, da det smager meget kraftigt! 

Til sidst var der nogle krydrede kødspyd, lavet af 500g hk. svinekød, frisk ingefær, hvidløg, løg, peberfrugt, fiskesauce, soja, sød chilisauce, citrongræs, et æg og lidt havregryn - de blev formet lidt aflangt, og bagt i ovnen, og til sidst blev der stukket en pind igennem dem. 

Maden var et hit, og der blev næsten spist op, og det gode ved disse retter er, at mange af grøntsagerne går igen, men det er stadig vidt forskellige retter!


Til slut får I lige et billede af T og farmor der hygger med Baby Einstein inden sengetid :)

Håber I derude har haft en dejlig weekend! Og ikke er frosset helt til, denne meget kolde og snebelagte mandag...

- Maj :D2 kommentarer:

 1. Mums mums mums, imorgen aber vi efter i Hatting ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber det blev rigtig godt Rikke :) og Tak :-*

   - Maj :D

   Slet