onsdag den 9. november 2011

Baked mac and cheese a la Maj...

Nem, lækker og SU-venlig, og ikke mindst god som restemad!

I går afprøvede jeg en ret som jeg havde fundet i en af de madblade jeg havde taget med hjem fra Miami, og nøj hvor var det godt! Det var super simpelt at lave, og krævede ikke så mange ingredienser.

Jeg serverede denne lille, men noget tunge ret med en frisk salat:


Serveret med en broccolisalat med edamamebønner, majs og rødløg


Baked mac and cheese a la Maj
4 personer

Ingredienser:
  • 1 bøtte hytteost 2%
  • 1,5 dl. revet cheddar
  • 2 dl. revet parmesan
  • 250 g. pasta
  • 1,5 dl. pankorasp
  • Hakket persille
  • Revet citronskal
  • salt og peber
Tilberedning:
  1. Kog pastaen al dente og dræn det. Forvarm ovnen til 185 grader.
  2. Blend hytteosten til en ensartet masse og bland det med cheddar osten og 1,5 dl. parmesanost, og smag til med salt og peber.
  3. Bland ostemasse og pasta sammen og læg det hele i et smurt ildfastfad.
  4. Persille, pankorasp, resten af parmesanosten og det hakkede persille blandes godt sammen og put det oven på pastaen.
  5. Det hele bages i 15-20 min. eller til låget er sprødt og gyldent.
NOTE: Jeg var bange for at smagen ville blive lidt for kedelig, så jeg stegte lidt løg, forårsløg og hvidløg i lidt olie og blandede det i ostemassen - det gav en rigtig god smag.
Jeg tror jeg vil eksperimentere lidt med denne ret, for den er jo god som restemad, man kan jo putte det i man har lyst til. Næste gang ryger der nok nogle svampe og noget stærkere ost i.

Jeg kan kun anbefale denne ret, specielt hvis man, som jeg, ind imellem er ret ophængt, for den tager næsten ingen tid, og meget af det kan forberedes en dag i forvejen.

- Maj :)

2 kommentarer:

  1. Endnu en opskrift jeg rigtig godt kunne tænke mig at prøve, men jeg tror simpelthen jeg har opgivet på netop Mac & Cheese. Har prøvet at lave flere variationer af den ret nu, og jeg kan bare ikke særlig godt li' den. Øv!

    Men tror jeg vil gemme den til manden, og så kan han lave den når han er alene hjemme :)

    SvarSlet
  2. Jeg har virkelig også prøvet mange opskrifter på mac and cheese, og blevet skuffet hvergang, fordi jeg har synes det har været R** kedeligt!

    Men da jeg så denne opskrift, videreudviklede jeg den til mine smagsløg, så jeg heller ikke blev skuffet - Igen!
    Og den her var virkelig et hit, og jeg synes den havde en god smag - hvis nu din mand laver den til dig, så synes jeg lige du skal tage en bid ;D Ha ha ha...

    - Maj :D

    SvarSlet