onsdag den 14. december 2011

Ugens Biotur: Hysteria...

Hugh Dancy får sin sag for i denne film...

"Hysteria" er en fin romantisk komedie om vibratorens oprindelse og popularitet.

Hugh Dancy spiller den idealistiske og dygtige unge læge Mortimer Granville som konstant bliver fyret fra det ene lægehus efter det andet, da han er forude i videnskaben ang. bakterier end mange af de gamle og forstokkede læger han er ansat under. Til  sidst bliver han ansat hos Dr. Dalrymple, som specialiserer sig i kvinders hysteri, som ½ delen af London overklasse kvinder åbenbart lider af - og kuren mod denne hysteri? Tja... det er en god gammeldags orgasme! Jo, den er god nok! Men i filmen bliver den gjort lang mere klinisk, og dengang mente man ikke at kvinder var i stand til at nyde den seksuelle akt, ergo blev det medicinsk - ja, vi er kommet langt siden da!

Anywho, så  er Mortimer Granville så populær blandt damerne, at han pådrager sig en overbelastning i armen, som gør at han ikke kan udføre sit job! Derfor, med hjælp fra hans ven, opfinder de en maskine de kalder "The Jolly Molly" (hvorfor den hedder sådan, skal ses, det vil jeg ikke røbe ;D), som vil blive bedre kendt som nutidens vibrator... I kan nok regne ud at den er en succes!

Sideløbende udfolder der sig en kærlighedshistorie mellem Mortimer og Dr. Dalrymples to døtre - uha ja!

Filmen gør ingen fortræd, og leverer en del gode grin - en sød og sjov historie som man sagtens kan unde sig selv, samtidig med at man bliver oplyst omkring et vigtigt stykke historie - nej ikke vibratorens historie, men historien om den seksuelle frigørelse!

Bonusinfo: Hysteri var en legal medicinsk diagnose for kvinder, helt frem til 1952! Det er dælme vildt, hvis du spørger mig :S

- Maj :D

2 kommentarer:

  1. Sheish mand, det lyder lige som noget jeg skal invitere kæresten med ind og se - bare for at få et godt grin :P

    SvarSlet
  2. Åh ja - gør det! Man skal ikke være alt for blufærdig for at se filmen, ikke fordi den er direkte sjofel, men du ved... temaet i sig selv, er ikke helt stuerent ;D ha ha ha...

    - Maj :D

    SvarSlet