mandag den 23. januar 2012

Det der med praktikken...

Jeg prøver at være lidt forudseende, når jeg har tiden til det, da jeg nok bliver en temmelig ustabil blogger mens jeg er i praktik! Så jeg laver lidt indlæg klar på forhånd, så der ikke skal gå uger i mellem mine meget spændende og interessante skriverier, som jo er omgangspunkt for hele jeres eksistens - altså sådan er det jo oppe i mit hovede, ha ha ha...

Anyways, tilbage til dette her indlæg!

Jeg vil bare for god orden skyld, lige ridse op hvad jeg laver her i Glostrup/Kbh og hvorfor, til dem af jer som måske ikke lige har fanget den!

Jeg læser på 4 semester til Markedsføringsøkonom med speciale i Film og Medier, og i den forbindelse skal man i dette semester ud i en 3 måneders praktikperiode, og jeg var så, så heldig at de hos Grand synes jeg skulle være deres nye praktikant :) Jeg har før skrevet om Grand, mit første besøg fandt sted HER, hvor vi også besøgte andre virksomheder.

Efter mange afslag fra adskillelige biografer i Trekantsområdet, samt på Fyn, gav jeg mig selv et los og sagde at jeg lige så godt kunne gå linen ud, og søge drømmepraktikpladsen, frem for at nøjes og det gav jo resultat som I kan læse om HER and the rest is History - sådan da...

Jeg endte med at sige mit elskede job op hos Pilgrim, Magasin,da jeg simpelthen ikke kunne få det til at hænge sammen med at bo i Glostrup 90% af tiden, hvilket jo så bevirker at min økonomi er blevet temmelig stram, men det er heldigvis kun for en periode, og det skal nok gå! Jeg har jo også Manden, så helt skidtmads er det altså heller ikke...

Nu er jeg så her i Glostrup, hvor jeg er blevet indlogeret hos en venindes mor, da hun bor alene og har plads til sådan to praktik-tøser - det er så meget luksus. Det er så rart, da de er to meget ligetil og rummelige mennesker, så det kunne jeg ikke have ønsket mig anderledes.

Hos Grand har jeg indtil videre blevet introduceret for hele virksomheden, det er fordi de ikke kun er en biograf, Grand Teatret, men også er et filmdistributionsselskab, Camera Film. Alle de titler Camera film køber hjem, vises naturligvis hos Grand, men de bliver også vist andre steder, som fx. Café Biografen i Odense, Øst for Paradis i Århus og Dagmar - steder som har en mere "art" - præget publikum.
De mest populære titler fra Camera Film er fx. Amélie og Pans Labyrint, for dem som er lidt ældre, kender måske også Dekalog Trilogien.

Det er enormt spændende at være en del af en velfungerende, og hvis jeg selv skal sige det, hyggeligste, biograf i hele KBH, men samtidig er jeg også på kontoret og er en del af hvordan hele processen foregår i forhold til booking af film, Grand viser jo også film som kommer fra fx Scanbox ("My week with Marylin" Og "The Artist"), men der er jo meget mere i det end at man "bare" vælger en masse interessante film... Derudover skal jeg arbejde med markedsføringen af to virkelig forskellige, men rigtig interessante film, den ene bliver en højtprofileret, ikke helt så art præget film, mens den anden er en virkelig typisk Grand film, så det bliver voldsomt interessant!

Denne uge er gået med at lære deres billetsalg at kende, følge vores dagpiccolo og siddet og knoklet med en masse papirer og tal da Grand har en deadline der skal nåes for at kunne få noget støtte fra en fond der hedder Europa Cinemas. Så jeg keder mig ikke på denne her arbejdsplads, og i næste uge skal vi have gjort det sidste færdig med Europa Cinemas, for så at drage til Århus filmtræf tirsdag - torsdag.

Håber ikke mit lange indlæg om min uddannelse har kedet nogen ihjel, men synes det var relevant at I fik et indblik i hvad jeg egentlig laver og I ikke bare tror jeg sidder og ser film dagen lang, selvom det selvfølgelig også er sjovt ;)

- Maj :D

4 kommentarer:

 1. Spændende indblik i faget. Er selv indenfor marketing/kommunikationsbranchen, jobsøgende (tak finanskrise) og kan godt lide entertainment-delen af markedsføring. Den matcher lige mig. Måske skulle jeg have valgt sådan en linje som du gjorde - men tror ikke den fandtes på RUC dengang *G* :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også bare mega glad for at jeg har valgt denne her retning, det er SÅ spændende og jeg føler virkelig at jeg lærer super meget!!
   Jeg tror heller ikke RUC har en sådan linje, men det mener jeg KU har ;) Men ved ikke hvor ny den er!!

   - Maj :D

   Slet
 2. Så spændende at læse omkring, så kom endelig med flere af dem! Hvilket filmtræf er det, I skal til i Aarhus? Er altid på udkig efter mulige film (distr., whatever) virksomheder i Aarhus, så jeg forhåbentlig kan komme i samme retning som du er.. Det er bare ikke så nemt når man bor i Jylland :)

  SvarSlet
 3. Det et et filmtræf der løber af stablen fra d.24 - 26 januar, og løber af stablen i Cinemaxx. Det bliver afholdt FAFID (foreningen af filmudlejere i Danmark), hvor distributører møder op med deres film og biograferne har så mulighed for at se den og vurdere om det er nogen de har lyst til at have på repetoiret!
  Her i Århus kan jeg da anbefale Øst for Paradis, de er både biograf og filmdistribution - men de specialiserer sig, ligesom Grand, indenfor art film :) Så det skal man være klar over og have en vis interesse...

  - Maj :D

  SvarSlet