fredag den 8. april 2011

På tur til den store stad...

Som skrevet tidligere så har jeg været i KBH med klassen og besøgt en masse virksomheder som kan være potentielle praktiksteder - det var rigtig spændende og meget motiverende!

Mandag morgen (meget tidligt) drog vi afsted mod Avedøre for at besøge Filmbyen, Zentropa. Vi var blevet inviteret til morgensamling, da det skulle være en helt speciel oplevelse, og det skal jeg love for, at det var! Jeg er halvt opvokset på en højskole, så jeg følte mig hjemme - nogle af de andre var nok lidt mere beklemt ved det.
Peter Aalbæk tog i mod os da vi kom, og så blev morgensamlingen skudt igang, meget afslappende og ingen slipsedyr her! Det er meget svært at forklare atmosfæren, men det var helt specielt, særligt da vi alle skulle rejse os og syne fra højskolesangbogen - så skønt! Jeg fik desværre ikke taget billeder...

Efter morgensamling blev vi vist rundt i hele Filmbyen og fik mange historier og fik mødt nogle spændende mennesker, bl.a. Ib Tardini (han er producer og bl.a arbejdet med Per Fly i hans trilogi, "Bænken" er optaget i Avedøre :D), deres småtter og en praktikant som kunne fortælle os hvad der ville være i vente hvis vi kom i praktik hos Zentropa.

Efter en spændende formiddag hos Zentropa gik turen til indre KBH hvor vi fik lidt frokost:

De fire skønne medstuderende som jeg delte et muggent hostel med :D

Det blev til en hurtig sandwich for pigerne, og jeg havde en madpakke med - åh ja, den er god nok! Inden vi skulle videre til Disney, fik vi lige shoppet lidt, og jeg skulle holde fast i mine piger så de ikke gik amok her:

De ser jo syndigt lækre ud - De skulle skamme sig inde hos
La Glace!

Turen gik derefter videre til Disney, som desværre skuffede bravt! Direktøren var ikke velforberedt, så han sad bare og snakkede på lidt må og få, og fik de fleste af os til at falde i søvn... Praktikanten derimod virkede til at være rigtig glad for at være der, så det var noget af et plus - og jeg er jo STOR Disney fan...

Efter Disney var tiden vores egen, og vi fik shoppet lidt - og fundet et sted at spise aftensmad. Min veninde anbefalede RizRaz, som er en restaurant med en vegetarbuffet, hvor man så kan købe kød til - det var rigtig hyggeligt og maden var fin til prisen:

Vegetar - det kunne jeg nu ikke blive fristet til, der er for meget
carnivor over mig, men lækkert er det nu!

Tirsdag stod den på en tur til Grand, igen lidt tidligt på dagen, men aldrig for tidligt til at hive et kamera frem!

Vi ser lidt trætte ud - og det var vi også!

Vi var inde og se en pre-screening af filmen "Om guder og mænd", en rigtig spændende art-film, som kun franskmændene kan lave dem! Jeg synes den var interessant, men måtte sande at mange af mine medstuderende ikke delte min begejstring og havde brugt tiden i mørket med at sove - tsk tsk...

Efter filmen snakkede vi med en praktikant - og nøj jeg vil gerne have en praktikplads hos Grand, det lød bare SÅ spændene!!

Efter Grand spiste vi frokost på en cafe der hedder Sari:

Lækker krebsehale og reje salat

Min salat var skam lækker, men jeg vil sige, at den var ikke just innoverende, og bestemt ikke noget jeg ikke selv kunne kreere! Og jeg skulle bøde med næsten 100 kr. av! Det var jo bare blandede salatblade, 2 skiver agurk, 2 skiver tomat, lidt dressing og rejer og krebsehaler... hmm... er det kun mig der synes det er for pebret??

Efter frokosten satte vi kursen mod Frederiksberg, hvor vi skulle besøge UIP - det er et distributionsselskab, som distribuerer store mainstream film fra USA, hovedsagligt fra Universal og Paramount! Det var rigtig spændende, og vi blev taget vel i mod med slik og vand - det var super hyggeligt! Vi fik desværre ikke chancen for at høre fra deres praktikant, men vi blev lovet, at han ville komme forbi skolen og fortælle om sin tid som praktikant - så det vil jeg glæde mig til!

Nu gider I vidst ikke høre mere om min tur - men studiet fylder jo en del i mit liv, så jeg synes lige I skulle indvies lidt i hvad det er jeg får min tid til at gå med, når jeg altså ikke laver mad :D

- Maj

2 kommentarer:

 1. Lyder som en god tur! Og lækkert ser maden ihvertfald ud :-)

  SvarSlet
 2. Hej Maj
  Jeg er helt pjattet med din blog! Super hyggelig og meget lækker mad du laver :) Er også virkelig imponeret over dit vægttab, det er bare SÅ flot!!
  Lyder til du har haft en spændende tur til KBH. Må jeg spørge, hvad du læser?
  Kh Simone

  SvarSlet