fredag den 11. maj 2012

Pandekager uden stivelse med grøntsagsfyld...

Nemt, lækkert og sundt!

I denne uge har jeg eksperimenteret lidt med madpandekager uden stivelse, og de blev ret gode, hvis jeg selv skal sige det :) Grundopskriften er de samme som de søde chokopandekager, hvor original opskriften kom inde fra Jane, som har en virkelig inspirerende og spændende blog, hvis man ønsker at skære ned på stivelse og sukker.

Madpandekager uden stivelse
Ca. 12 stk. (afhængig af str.)

Ingredienser:
  • 4 æg
  • 3 bæger past. æggehvider
  • 150 g. creme fraiche 6%
  • 8 målskeer HUSK
  • ½ gul peberfrugt skåret fint i tern
  • 3 forårsløg i tynde ringe
  • Ramsløg salt (eller alm.)
  • Peber
Tilberedning:
  1. Pisk æg, creme fraiche, HUSK og krydderier godt sammen
  2. Tilsæt grøntsagerne og vend det godt i dejen
  3. Bag pandekagerne i god olie, til de har fået farve.

NOTE: Jeg tilføjede dejen noget vand, for at det skulle gøre dejen lidt mere flydende og jeg kunne lave tyndere og større pandekager. Det gik, men det var svært at vende dem uden at de gik lidt i stykker, så hellere lave dem lidt mindre, det gør det hvertfald nemmere.

Grøntsagsfyld

Ingredienser:
  • 1 stort løg i tern
  • 1 tsk. merian
  • 1 revet gulerod
  • 1 broccoli skåret i mundrette bidder (med stok og hele molevitten)
  • ½ dl. majs (kan udelades, hvus man ønsker det helt stivelsesfrit)
  • 1 dl. creme fraiche 6%
  • Salt og peber
Tilberedning:
  1. Steg løg i olie, i en mellemstor gryde til de er bløde, men uden farve. Tilsæt merian og den revne gulerod.
  2. Broccoli og majs tilsættes og småsimrer i 3 min., smag til om broccolien bliver mør, den skal stadig have bid!
  3. Tag gryden af varmen og tilsæt da creme fraiche, det vil skille hvis det får for høj varme og smag til med salt og peber.
  4. Put fyldet i dine pandekager og spis med velbehag ;)
NOTE: Hvis man kan få sine pandekager store nok, kan man rulle fyldet i pandekagen og gratinere dem i ovn - det smager fortræffeligt!

Velbekommen!

- Maj :D

2 kommentarer:

  1. Hej Maj

    Jeg kendte ikke til din blog, men kom hertil via kinna.dk. Nu har jeg så tæsket igennem mange af dine gamle indlæg, mest for at lede efter inspiration til mad (og det fandt jeg :-)). Glæder mig til at afprøve de nu 'copypastede' opskrifter.

    Og tillykke med vægttabet (selvom det er noget tid siden) - og det er sikkert stadig en evig kamp - hvilket jeg så udmærket kender fra mig selv.

    Nu vil jeg bookmarke din blog.

    PS: Det der pizzasted i Odense, som du nævner et sted, må jeg prøve. Vi har nemlig endnu ikke fundet et rigtig godt sted!

    Mvh
    Jimmi

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jimmi :)

      Tusind tak for din søde kommentar, det varmer og det er skønt at vide, at du kan bruge mine opskrifter :D

      Ja det med vægten det er en evig kamp, det har jeg indset - og accepteret, nogle gange går det bedre end andre, men så længe jeg ikke bliver SÅ overvægtig igen, så er jeg mere end tilfreds!

      Du skal helt sikkert prøve La Piazzetta, det er ultimativt det bedste sted at få pizza i Odense.

      - Maj :D

      Slet