tirsdag den 1. maj 2012

Kernebrød, knækbrød og søde pandekager - uden mel...

Jeg har besluttet mig for at holde kulhydrater på et minimum - på forsøgsplan! Min krop har svært ved at forbrænde for store mængder kulhydrater, hvertfald ikke uden at jeg skal ud og træne meget intensivt, og jeg skal virkelig igang med at tabe mig igen!
Jeg vil ikke være fanatisk omkring det, men det er også en sjov måde at udfordre mig selv til at prøve nye ting, specielt bønner/bælgfrugter vil jeg sikkert komme til at spise flere af, da de er fyldte med proteiner, fibre og antioxidanter samt kaloriefattige!
På grund af proteinerne og fibrene giver de en god mæthedsfornemmelse, og jeg kan også holde kødindtag på et minimum, da jeg heller ikke vil behøve flere proteinkilder!

I dag gik jeg igang med mit projekt, og jeg har fundet to virkelig vellykkede opskrifter som jeg ved at jeg vil lave igen, og de er fundet hos Madbanditten, lige HER.

Super lækkert brød, med masser af kerner og smag!


Knasende lækkert knækbrød - god som snack

Jeg fulgte begge opskrifterne til punkt og prikke, da jeg aldrig har prøvet at bage uden gluten/mel, så jeg ville helst ikke tage nogen chancer! Med kernebrødet tilføjede jeg dog birkes på toppen og knækbrødet nigellafrø, som giver dem kant.


Søde chokopandekager uden mel eller sukker!


De her ekstraordinære lækre pandekager fandt jeg hos lidt om alt- og meget om mad, lige HER

Jeg lavede dem dog uden sukrin og kanel, men tilføjede istedet 3 spsk. proteinpulver med chokoladesmag - og det er virkelig lækkert. De smager sødt, med et hint af chokolade og var supernemme at lave og bage. Det er på ingen måde sidste gang jeg har bagt dem, og næste gang vil jeg lave en madpandekagevariant, har allerede nogle ideer i hovedet!

Selvom man spiser kulhydrater er de her versioner af brød og pandekager værd at give et forsøg, og kender man nu nogen som ikke kan tåle gluten, jamen så er det jo perfekt måltid til dem :)

- Maj :D

6 kommentarer:

 1. Åh jeg kender det bare godt, jeg burde virkelig også skrue ned for de kulhydrater, men det er altså svært! :/
  Især fordi jeg har ca 30 forskellige brød jeg gerne vil lave, men så springer jeg kulhydrater over til aftensmaden, så går det lige ;)

  Er dit kernebrød godt, Maj?? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, jeg kender det kun alt for godt - derfor har jeg heller ikke skåret det 100% ud - endnu, men på forsøgsbasis se hvordan min krop tager imod en masse protein og fedt og meget lidt kulhydrat, det virker jo for mange :D

   Og med de tre ovenstående opskrifter kan man nå langt, uden at savne kulhydrater :) Og kernebrødet er på alle mulige måder lækkert, synes faktisk det er langt bedre end almindeligt rugbrød!

   - Maj :D

   Slet
 2. Nej, hvor fint. Dejligt at du kan lide kernebrødet og knækbrøddet - og pandekagerne, de er også gode :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jane
   Du kan tro jeg er begejstret - både for brødene og ikke mindst for din blog, jeg har allerede fundet andre opskrifter jeg må afprøve! Og fandt så også ud af at pandekagerne oprindeligt kom fra dig ;D

   - Maj :D

   Slet
 3. Hej Maj

  Først og fremmest velkommen tilbage på bloggen. Hvor er det godt du er tilbage:) og hvor er du sej at du kan holde dig fra alt det gode brød. Jeg er også vild med Dukan diæten hvor man heller ikke spiser carbs, du kan se mere om det på bloggen, hvis du har lyst:)

  Mange venlige hilsner
  Frk. Vilstrup
  Frkvilstrup.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette :)
   Tak skal du have, det er rart at vide at man har været savnet ;) Jeg har også virkelig svært ved at holde mig fra alt det lækre brød, pasta og ris, det er også derfor jeg ikke er fanatisk, men starter med en nedtrapning :)

   Jeg har læst en del om dukkan, både på din og Sarah Louises blog og det var faktisk det der gav mig inspirationen til at prøve at holde carbs på et lavt niveau!

   - Maj :D

   Slet