tirsdag den 23. april 2013

Lakseburger...


Lækker Lakseburger med ovnfritter og køberemoulade ;)

I weekenden havde vi dejligt besøg af Mandens kusine og hendes familie, og i den anledning grillede vi burgere og hotdogs, og havde en overflod af boller tilbage, men ikke flere bøffer, så jeg gik på jagt i fryseren og fandt en pakke laksefars og den blev tøet op og lavet til nogle rigtig lækre "bøffer".

Laksebøffer
4-6 bøffer, eller mange små frikadeller

Ingredienser:
 • 1 pk. laksefars
 • hakket persille efter smag
 • ½ løg hakket
 • 2 fed hvidløg knust/hakket
 • revet skal af en ½ økocitron
 • salt og peber
 • mel/havregryn
 • pankorasp
 • olie til stegning
Tilberedning:
 1. Steg løg og hvidløg bløde i lidt olie, og stil det til side og lad det afkøle lidt.
 2. Hæld farsen over i en stor skål, og tilsæt alle ingredienserne, undtagen olie, mel/havrgryn og pankorasp, rør alle ingredienserne godt sammen, og alt efter hvor lind farsen er tilsæt da lidt mel/havregryn.
 3. Lad farsen stå og trække ½-1 time i køleskabet, tag den derefter ud og form det antal bøffer i den størrelse du skal bruge. Vores burgerboller var ret store, så jeg lavede store og flade bøffer, som heller ikke skal stege så længe, og bliver derfor heller ikke for tørt.
 4. Når bøfferne er formet, vendes de i pankorasp og steges derefter i olie til de er sprøde og lækre.
NOTE:
Jeg lavede som sagt to store bøffer, og af resten af farsen, kom der en del små frikadeller ud af, som var nogle virkelig lækre hapsere.
Det var et stort hit herhjemme med laksebøffen, og den smagte mildt og lækkert og slet ikke fisket, som manges anke er med fisk...
Hvis du ikke har pankorasp, så brug helt almindelig eller tag et smut ned i din lokale asiatiske købmand og køb en pose :)


Sprød, saftig og lækker...


Close up af burger, som var samlet med lidt remoulade, løgrelish, salat,
tomat, løg og agurk, helt enkelt, men meget lækkert...


I disse dage har Manden ferie, og både Tristan og jeg nyder i fulde drag at have farmand hjemme, det gør også at jeg har lidt tid til at forberede barnedåb, som snart er nærtforestående og i aften skal jeg ud og spise med min veninde og en tur i biffen, det er en skøn uge :)

Hvis I vil se et lille sneak peak af temaet til barnedåben, så kan I følge med på Instagram hvor mit brugernavn er: MAJB81 (hvor der også postes en hel del billeder af hverdagsmad og Lille T)

- Maj :D

2 kommentarer:

 1. Årh manner! Jatak! :-D
  Dejlig burgerversion :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen selv Tak Piske ;)
   Det er bestemt heller ikke sidste gang den bliver lavet og serveret!

   - Maj :D

   Slet