fredag den 19. april 2013

Stop Spild Af Mad: En flæskesteg - 3 retter...

I mandags smed Manden og jeg en lækker økologisk flæskesteg ud og hygge i Weberen, og vi fik dette skønne resultat:

Saftig og med skønne sprøde svær!


Der var omtrent 1 kg flæskesteg, og den svandt overhovedet ikke, og smagte himmelsk. Vi smed den på Weberen med et ildfast fad i bunden med lidt løg i skiver, 1 boullion terning, lidt vand og hvidvin - hvilket blev til en fantastisk sovs.
Flæskestegen havde en kernetemperatur på omkring 62 grader da vi tog den af grillen, og lod den hvile indtil den havde en kernetemperatur på omkring 65 grader. Jo højere en kernetemperatur stegen har inden den hviler, jo større er chancen for at sådan en kamsteg bliver en smule tør, da den fortsætter med at "stege" efter den er taget af varmen.

De tre retter denne steg blev til er disse:

Tre meget lækre og forskellige retter...


Om mandagen fik vi stegen som en helt traditionel flæskesteg med alt hvad der hører sig til:

Hjemmelavet agurkesalat og rødkål gør det hele meget bedre...


Vi spiste hver to skiver og alle sværene, for de har en tendens til at blive gummiagtige dagen efter (men liver sprøde igen efter en tur i mikroen ;D) og det var guf...

Dagen efter tog jeg halvdelen af den resterende gris og skar den i tynde skiver og smed skiverne på panden med noget teriyaki og østerssauce og brugte det som fyld i mine elskede ruller:

Friske ruller og en frisk nudelsalat samt spicy penautdip


Den tredje og sidste ret serverede jeg igår, og der blev resten ag grisen transformeret til en lækker pastaret:

Cremet pastaret med gris, bacon, løg, svampe, spinat, fløde og hvidvin.
Det smagte simpelthen så godt... og så var der heller ikke mere gris tilbage :)


Alle tre retter er lavet med et minimum af indkøb, faktisk havde jeg stort set alle ingredienser til retterne så det eneste jeg har købt er:
  • Agurk til agurksalat
  • Kartofler
  • Fløde
  • Bacon
  • Pasta
Håber det kunne være en inspiration til hvordan man kan strække en steg til restemad som ikke behøver at være kedelig eller trist!

Nu vil jeg rydde op i hytten og bage nogle boller, for i aften får vi dejligt besøg og de skal forkæles med hjuemmelavede burgere og hotdogs fra grillen, og ikke nok med det, så har Manden ferie i hele næste uge, så Tristan og jeg skal nyde en hele uge med Farmand, og vi glæder os :)

Rigtig god weekend derude!

- Maj :D


9 kommentarer:

  1. Uhh, husk flæskestegssandwich dagen efter, det er næsten et større hit end selve flæskestegen her hjemme ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh JA!!! Hvorfor tænkte jeg ikke på det? Ælsker en god flæskestegs/ribbensandwich - muuums! Det må blive næste gang ;)

      - Maj :D

      Slet
  2. Super gode tips! Har straks delt dit link på vores facebook.com/Madspild

    :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind Tak Selina :) både for de fine ord og linket...

      - Maj :D

      Slet
  3. Skønne retter du fik ud af flæskestegen. Ved der er mange der steger den på Weberen som jer. Har forresten set at Weber grillen er kommet til Israel ;-) God weekend♥

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, den Weber er jo nærmest et must i haven når solen skinner her i det danske ;)

      Faktisk synes jeg det er meget nemmere at lave flæskesteg på grillen end i ovnen, da sværene bare altid bliver sprød!

      - Maj :D

      Slet
  4. Uh, det var da godt nok nogle lækre retter! Mums - jeg kunne godt klare dem alle 3 :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg var også meget tilfreds med resultatet! Nogle gange kan rester sq godt blive lidt langskægget...

      Og tak :)

      - Maj :D

      Slet
  5. Hvor ser det bare lækkert ud!
    Det er jo imponerende, hvor meget mad der kan komme ud af sådan en steg, hvis bare man tænker sig om.
    God stopspildafmad-stil :-)
    Kærligst Lea

    SvarSlet