mandag den 15. april 2013

Besøg af Mødregruppen...

Som de fleste nybagte mødre takkede jeg ja til at komme i en mødregruppe, og min sundhedsplejerske sørgede for at forme en gruppe af førstegangsmødre i det område hvor jeg bor, jeg kan rent faktisk gå hen til alle de skønne mødre, det er jo bare praktisk når man skal have barenvogn, lift og alt muligt andet med!

Vi er 6 i min mødregruppe, hvor der er 3 piger og 3 drenge - og det er en rigtig god gruppe, kemien er helt i top og vi er alle omkring den samme alder, vi er 3 der er +30 og 3 der er sidst i tyverne, så det er helt perfekt.
Jeg har været virkelig glad for at komme i min mødregruppe, det er rart at kunne sludre med andre i den samme situation som en selv, tale om bleer, gylp, søvn og andre babyting som resten af ens omgangskreds måske kan blive en anelse træt af at høre om ;) Derudover er det virkelig god sparring forbundet med en mødregruppe og man kan få tips, tricks og gode råd som man måske ikke selv har tænkt på, eller vidst noget om, så det er fantastisk, og utrolig givende!

I fredags var det min tur til at have besøg af mødre og bebser:

Velbekommen!


I kender mig, jeg elsker mad, og gerne meget af det, så jeg havde disket op med lidt forskelligt som vækkede lykke:

 • 2 slags hummus med grøntsagsstave
 • edamame bønner
 • friske vietnamesiske forårsruller med sød chilisauce
 • forårsruller med sojadip
 • Honningristede peanuts og saltmandler
 • Lakseruller
 • Chokoladedyppede jordbær
 • Frisk frugt
Fælles for det hele, var at det skulle kunne spises med fingrene, hvilket er praktisk når man sidder med en bebs på skødet eller en der babber på babs :) Så jeg kan anbefale for jer andre kommende mødre der læser med, at "fingermad" er et hit i mødregruppen.

Vietnamesiske forårsruller - nam nam...


Som altid vakte mine forårsruller lykke, i de friske var der mango, agurk, forårsløg, gulerod og confiteret and i, jeg måtte begrænse fyldet lidt, da jeg havde købt noget meget småt rispapir, så der var 2-3 bidder i en rulle, helt perfekt!
I de andre ruller var der en blandning af svine/oksekød, svampe, gulerødder, løg, glasnudler og soja/fiskesauce - kæmpe hit!

Til de små havde jeg ryddet noget af stuegulvet så de havde et område de kunne hygge i:

Hyggeplads til de skønne babyer...


Tristan udviste storsind og lånede generøst ud af sine lege/aktivitetstæpper og legetøj, og det var et hit, og de fik alle en tur i rummet ;)

- Maj :D

8 kommentarer:

 1. Sikke en lækker menu, er sikker på at ikke en eneste mor, er gået sulten derfra (;


  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, og nej, der var heldigvis ingen der gik sultne herfra - og hvis de gjorde, så var det deres egen skyld ;)

   - Maj :D

   Slet
 2. Wooow!! Hvor ser det bare mega lækkert ud :-) sikke et overskud, Maj. Dejligt ;-) knus og tak for inspiration!

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh hvor er du sød, tak Eva :) Ja, jeg ved ikke lige hvor jeg fik overskuddet fra, ikke nok med maden, så blev der gjort hovedrent, det var helt skørt... men jeg var også ret kvæstet da de tog hjem!

   - Maj :D

   Slet
 3. Hold da fast! Altså selvom jeg var/er meget glad for min mødregruppe, så var det desværre sjældent mad der var samlingspunktet. Det blev allerede aftalt på første møde, at vi nærmest ikke måtte diske op med en masse mad :o( Jeg synes det var fint, at vi alle fik afstemt vores forventninger, meeeen jeg savnede nu lidt, at MG ikke handlede en anelse mere om at proppe i hovedet ;o) *Det er så nok derfor, at alle de andre i min MG er tynde igen og jeg ikke er ;o)*

  SvarSlet
 4. Vi er heldigvis alle nogle madglade piger, og vi har ikke lagt os fast på hvad man må eller ikke må - men forstår det nu godt, så der ikke er nogen der føler sig pressede eller lign. Synes også jeg har hørt det fra mange at der altid skal nogen retningslinjer til, men det har vi slet ikke gjort os i!

  Min mg tog det rigtig pænt, og der var ikke nogen der synes at det lagde noget pres på dem, fortalte dem bare ærligt hvilket madøre jeg er, og at jeg altid går lidt overboard når der kommer gæster ;) og hos os, har mad godt fyldt meget, vi har simpelthen spist fra vi kom, til vi tog hjem alle steder - ha ha ha...

  - Maj :D

  SvarSlet
 5. Hvor er din mødregruppe heldig. Det ser bare så lækkert ud, jeg må snart prøve at lave dine forårsruller. Jeg er nemlig ret sikker på at de er et stort hit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh tak, hvor er du sød!
   Og de ruller er bare et stort hit, specielt når man i en mødregruppe (oftest) kun har en hånd at gøre godt med ;)

   Og de er slet ikke svære at lave, og virkelig gode som stop spild af mad, da man jo bare kam putte rester i!

   - Maj :D

   Slet