torsdag den 15. december 2011

Gammeldaws oksekødssuppe...

En god portion hjemmelavet oksekødssuppe - mmmm....


Vi er jo unægteligt gået koldere tider i møde *SUK* - men det gode ved det kolde vejr, er at nu kommer der masser af supper og simreretter frem på menuen!

Mine svigerforældre køber hvert år 1/4 ko, og når det sker, så får jeg altid suppebenene, og det udnytter jeg gladeligt! Der er desværre ikke så meget kød på de suppeben, men de giver en fantastisk smag og helt klart værd at bruge, hvis du spørger mig!

Min opskrift på suppe variere noget nær hver gang jeg laver den, da jeg tit bare laver det på hvad jeg lige har... sådan er jeg jo tit ;D

Men jeg har prøvet at stykke en sammen til jer, som passer med det jeg lavede denne her på:

Gammeldaws Oksekødssuppe
4 pers.

Ingredienser:
  • 1/4 knoldselleri
  • 2 store gullerødder i store skiver
  • 2 løg i kvarte
  • 1 porre i skiver
  • 1 tsk. peberkorn
  • 2 tsk. groft salt
  • 2 lauerbærblade
  • Persillekviste
  • 2 kilo suppeben
  • Vand
Tilberedning:
  • Læg suppebenene i en gryde og hæld vand på til det dækker, og lad det koge op. Når det koger skal det skummes og resten af ingredienserne kan tilsættes.
  • Lad suppen simre i 2-3 timer under låg, og tag da suppebenene op og pil det reelle kød fra, gem det til serveringen. Hæld evt. benene tilbage i gryden og kog suppen ind i yderligere 1 time eller til den ønskede mængde og intensitet.
  • Når suppen er som du ønsker, sies den først gennem en grov si og grøntsagerne kan man lave en lækker mos ud af eller hvis de ikke er kogt helt ud, kan man skære gulerødder og selleri i tern til suppen. Kasser benene, da der ikke kan koges mere suppe på dem (ha ha - total plat!).
  • Suppen skal derefter igennem en tyndmasket si for at tage de sidste grove urenheder, og hvis man som mig er lidt pertentlig, så kan man si den atter engang, gennem et klæde! Og det vil jeg anbefale, for det tager alle de små urenheder og en del fedt ryger også fra her.
  • Suppen kan serveres med det samme eller man kan sætte den på køl, så stivner al fedtet på toppen, og man kan nemt skrabe det af - det er hvad jeg plejer at gøre!
  • Serveres med kød og melboller, samt et lækkert stykke brød.

Det er umagen værd at lave den selv - MOU go home!
Og det hårdeste er at snitte grøntsagerne og det skal ikke engang
gøres særlig pænt ;D Sæt igang!


Bon Appetit!

- Maj :D

4 kommentarer:

  1. Kære Maj

    Stort tillykke:)

    Du har vundet den store fitness pakke på Frk. Vilstrups livsstils blog. Så hvis du sender mig din adresse, sender Bodystore.dk dig den store pakke.

    Mange venlige jule hilsner

    Mette

    SvarSlet
  2. Åhhh hvor fedt!
    Tak Mette, jeg sender dig fluks min adresse :D

    - Maj :D

    SvarSlet
  3. ØJ, mums... Sådan en suppe er ikke at foragte. Min indre kanin ville nok drysse med lidt fintsnittet porre - men det er også bare mig :P

    SvarSlet
  4. Min indre kanin plejer også at snitte porrer og gulerødder til, men jeg havde brugt de sidste til at koge suppen på ;D

    - Maj :D

    SvarSlet