onsdag den 2. maj 2012

Nudelsalat med tigerrejer, forårsruller og rabarber/brombær crumble...

Igår havde vi besøg af nogle gode venner, da Manden skulle se fodbold med min venindes kæreste, så jeg gik i gang med at planlægge en lækker menu, det er rart med gæster på en ganske almindelig mandag, så jeg alligevel får lavet lidt lækkert. Menuen bestod af følgende:

Nudelsalat med tigerrejer


Denne her nudelsalat tog kegler, for rub og stub blev spist! Jeg havde marineret rejerne med hvidløg og revet citronskal og svitset dem kort på panden.

Selve salaten bestod af følgende:
  • Blandet økologiske salatblade
  • Gulerødder
  • Forårsløg
  • Bønnespirer
  • Avocado
  • Mango
  • Mynte
  • Cherrytomater
  • Peanuts
  • Granatæbler
  • Glasnudler
Jeg havde lavet en sjoadip til som bestod af følgende:
  • 4 spsk. sojasauce
  • 4 spsk. risvineddike
  • 1 spsk. citron
  • 1-2 tsk. sesamolie
  • 2 tsk. rårørsukker
  • Tørret chili
  • Sesamfrø
  • Purløg
  • Revet ingefær
Alle ingredienserne blandes godt sammen og serveres til salaten - smag evt. til med ekstra citronsaft, sukker og sesamolie.

Reste forårsruller med spicy fiskesauce dip


Til min nudelsalat havde jeg lavet lidt forårsruller også, og som altid er de lavet på rester jeg havde i fryser og køleskab. Disse består af:
  • Medisterfars presset ud af tarmen
  • Oksekød
  • Hvidløg
  • Ingefær
  • Salt og peber
  • Fintsnittet spidskål
  • Revet gulerod
  • Fiskesauce
  • Sojasauce
  • Sød chilisauce
  • Glasnudler
Til forårsruller anbefaler jeg altid at lave dem af hvad man lige har, og så krydre dem som man bedst kan lide det, jeg steger altid mit kød inden det kommer i forårsrullepladerne, på den måde kan man smage til løbende, og det må gerne smage af meget, da pladerne tager lidt af smagen.
En anden fordel ved at stege farsen inden du ruller dem, er at du er sikker på at farsen er gennestegt, det kan være lidt svært at styre ellers.

Jeg tror aldrig jeg har lavet ruller der har smagt ens, da jeg altid griber hvad der lige er i nærheden, og det er sjældent det samme, men det er en god måde at få brugt rester på!

Rabarber/Brombær crumble

Det var egentlig ikke meningen at der skulle være nogen dessert, men da Svigermor forærede mig rabarber fra haven, så kunne jeg ikke modstå fristelsen til at lave en crumble, men der var ikke så mange, så jeg hev en pose håndplukkede (fra undertegnede) brombær op af fryseren.

Ingredienser:
  • 500 g. rabarber/brombær
  • 1 dl. sukker
  • 1 vanillestang
  • 1½ dl. sukker
  • 1 dl. mel
  • 1½ dl. havregryn
  • 75 g. smør
Tilberedning:
  1. Bland frugt med sukker og vanillekorn i et tærtefad og bag det i ca. 25 min ved 200 grader til det er mørt og lækkert.
  2. Mens frugten bages, blandes sukker, havregryn, mel og smør med fingrene til det ligner meget grov rasp.
  3. Læg havrgeryns massen over frugten og stil kagen tilbage i ovnen i yderligere 25 min. til overfladen er lækker, gylden og lidt knasende.
  4. Server med iskold vanilleis eller kølig creme fraiche.
- Maj :D

4 kommentarer:

  1. åh maj hvor har jeg savnet dig :) du laver sådan nogle flotte, lækre ting!

    SvarSlet
    Svar
    1. Taark Line, hvor er du sød :D Dine ord luner virkelig - men du er stadig dronningen af smukke kager ;)

      - Maj :D

      Slet
  2. Det ser godt nok lækkert ud :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :D Og det smagte også rigtig godt ;)

      - Maj :D

      Slet