tirsdag den 4. februar 2014

Grøntsagspandekager...


Perfekte til madpakke, som en lille haps eller et lækkert mellemmåltid! 

Lige pt er Tristan blevet meget bevidst om mad, hvor vi for ikke så længe siden, kunne få ham til at spise alt, så er han nu, mere kritisk med sin mad - til stor bekymring for hans mor... Derudover er der andre faktorer der spiller ind, såsom at han er gået ned på en lur om dagen og derfor er mega træt når han skal have aftensmad, og at han er et meget selvstændigt barn, der helst spiser selv, ellers bliver han godt nok hidsig... Shit...

Så om aftenen duer mos etc bare ikke rigtig, trætheden har indtaget T og hans koordination er ikke til, han magter at spise med ske, når han er træt, ergo, så ender det med at han ikke får spist! Ofte gider han at spise grød med frugtmos om aftenen, det er sød og godt, så vi har også byttet lidt om på måltiderne, nogen gange starter han dagen med grøntsager og får så morgenmad om aftenen - giver det mening?

Men, for at han kan få flere grøntsager ind, så har jeg bagt disse pandekager med grøntsager, og de var et hit hos T! Og de smager temmelig godt, hvis jeg selv skal sige det ;)

Grøntsagspandekager

* 2 små revne kartofler - vredet fri for væde
* 2 små revne gulerødder 
* 1 revet sweet potato
* 1 stort æg
* et skvæt mælk
* 1 tsk natron/bagepulver
* Grahamsmel
* olie til stegning

Rør alle ingredienser, undtagen mel, godt sammen. Tilsæt mel lidt efter lidt, mens der røres, og stop når dejen er tyk pg sammenhængende, men stadig lidt flydende.
Varm en pande op på medium varme og læg dejen med en ske, ca 4 af gangen, og steg dem, til de er gyldne og faste at mærke på.
Server og nyd!

De er gode til små babyer og børn der kam spise selv, da de er bløde og gode at have i hånden, T elsker at få stukket sådan en pandekage i hånden, og spise den - haps haps!

- Maj :D2 kommentarer:

 1. God idé med grønne pandekager! Dem må jeg prøve til Anton. Han er i samme fase som T, og vil spise alt selv. Det sætter altså lidt sine begrænsninger ved aftensmaden, for jeg gider ikke have kødsovs eller lasagne ud over det hele. Så det bliver tit pastaskruer, kogte grøntsager og små stykker kød, oftest i form af kogt kylling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tine :)

   Åh hvis så bare T gad og spise grøntsager i små stykker, det gider han hvertfald heller ikke lige pt - blomkål og broccoli skal bare dø ;)

   Så der er ingen udvej, andet end at være lidt kreativ, hvis jeg skal have lidt grønt i T!

   Håber pandekagerne bliver et hit hos Anton :)

   - Maj :D

   Slet