Og hvad har jeg så lavet so far? Bagt pandekager - selvfølgelig ;D Jeg havde en rest kærnemælk tilovers, og jeg kan ikke lide når mad går til spilde, så jeg måtte jo finde på noget de kunne bruges til, og så slog det mig, at jeg kunne bage nogle madpandekager, som så kommer i fryseren, og så er de klar til en dag hvor jeg har lyst til fyldte pandekager - husmor much???
Pandekagerne tager smag af den syrlige kærnemælk, men det synes jeg faktisk kun gjorde dem godt, jeg kunne også godt finde på at bruge det i søde pandekager, med lidt fintrevet citronskal og kardemomme i dejen, så tror jeg det bliver rigtig godt.
For at gøre dem lidt mere spændene fik de også et skud rugmel
- normalt ville jeg have tilføjet nogle urter, men det havde jeg ikke på lager
Min pande distribuerer desværre ikke varmen som den burde,
grundet de blev pæne i midten og ikke så meget i kanterne...
Så er de færdige, klar til en tur i fryseren :)
Madpandekager
ca.12 store pandekager
Ingredienser:
- 3 dl. hvedemel
- 1 dl. rugmel
- 3 dl. kærnemælk
- 3 dl. danskvand
- 3 æg
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- Olie til stegning
Tilberedning:
- Pisk mel, salt, sukker og mælk sammen.
- Tilsæt vand og et æg af gangen, til dejen har den rette konsistens - som tyk fløde.
- Bag pandekagerne så tynde som muligt til de er gyldne.
Jeg fik ikke så mange pandekager ud af det, da jeg bruger en ret stor pande. Normalt ville jeg have tilsat nogle krydderurter og finthakket rød peber - det giver nogle rigtig flotte pandekager og en fin smag og struktur.
Så det er ikke sidste gang jeg bruger kærnemælk, hvis jeg har en rest der skal bruges :)
Bon Appetit!
- Maj
Åh, ELSKER pandekager - er det ikke i morgen der er pandekagedag??
SvarSletJeg burde faktisk lave nogle madpandekager til i aften, men kræfterne rækker ikke, så jeg bliver nødt til at købe dem....
Mange hilsner
Birthe
Jo, sørme om jeg ikke har taget forskud på glæderne og afholdt pandekage dag, dagen før dagen ;)
SvarSletJeg elsker også bare pandekager, og de tager jo lidt tid at lave, så når nu man har tid og energi til det, så kunne jeg lige få lavet lidt til fryseren ;)
Birthe, hvis du ikke boede så langt væk, ville jeg hjertens gerne dele med dig :D
- Maj :)
Ej, det ville ellers have været dejligt :-D
SvarSletMange hilsner
Birthe
De lyder rigtig lækre :) Dem tror jeg hellere, jeg må prøve at lave i morgen :)
SvarSletHej Carina :)
SvarSletOg velkommen til mit lille univers...
Jeg synes selv de blev rigtig gode, og det er ikke sidste gang at jeg smider kærnemælk i dejen, det giver dem lige en mere syrlig smag :) Og god lyst med at bage pandekager!
- Maj
Nøj, de var altså virkelig lækre :D Jeg tilsatte lidt frisk rosmarin i dejen, og det smagte bare super godt :D
SvarSletUhmm rosmarin - det var da en super god ide, det vil jeg da tyvstjæle til næste gang jeg laver dem :) :)
SvarSletHvor er jeg glad for at du kunne bruge opskriften!
- Maj