Aftensmaden stod atter på en lækker opskrift fra Spis Bedre, det blad er bare en super investering - hold op hvor har jeg hentet megen inspiration og mange gode opskrifter fra det.
Opskriften er som altid blevet lidt moderet...:
Meget lækker nudelsalat :)
Nudelsalat Surf'n'Turf
4 personer.
Ingredienser:
- 1 porre, snittet
- 1 lille løg, skivet tyndt
- ½ gul peberfrugt, skåret i tern
- 200 g. champignon, skivet
- 1 spsk. olie
- 1 fed hvidløg, hakket eller presset
- 300 g. hakket oksekød, 3-6%
- 250 g. tigerrejer, pillet og med den sorte tarm fjernet
- Revet ingefær
- 1 spsk. fishsauce
- Revet skal af 1 limefrugt
- 1 spsk. presset limesaft
- 400 g. nudler
Tilberedning:
- Rens porren godt, inden den snittes, og ordn ligeledes de andre grøntsager.
- Varm en wok med lidt olie og grøntsagerne steges til de er møre.
- Steg kødet i wokken til det er brunet og tilsæt da hvidløg, ingefær, limeskal og saft.
- Smag blandingen til med fiskesauce og evt. mere lime og ingefær.
- Kog nudlerne efter anvisning fra pakken.
- Halver evt. rejerne eller kom dem hele i wokken og lad dem skifte farve - de må endelig ikke få for meget!
- Dræn nudlerne for vand, og bland evt. lidt olie i dem, så de ikke klistrer sammen eller skyl dem med vand, for at fjerne det sidste af stivelsen.
- Anret nudlerne på et stort fad, og hæld kødblandingen over, server med sødchilisauce og evt. lidt frisk/tørret chili.
Jeg pyntede med lidt tomater, for jeg havde ikke fået købt frisk koriander, men for et mere autentisk udtryk er det helt klart værd at foretrække, samt et drys cashews eller peanuts.
Retten er nem og virkelig lækker, og jeg vil mene, at man kan putte de grøntsager i som man har lyst. I den oprindelige opskrift var der kun tilsat porre, men det var også beregnet til en frokost. Til aften må man gerne få noget der fylder lidt mere - og jo flere grøntsager jo bedre :)
Velbekommen!
- Maj :)
Jeg har slet ikke set alt det lækre mad du laver i bladet, som jeg ellers får. Gad vide hvor min hjerne har været henne?!?!? I hvert fald skal dette laves, det er lige mig :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Hej Birthe :)
SvarSletJeg tror grunden er, at det er nogle gamle Spis Bedre jeg har hevet frem, som jeg længe har villet afprøve :D
Jeg abonnerede på bladet i et par år, da de lige kom på markedet - så kan godt forstå at du ikke lige har spottet dem - he he he...
Men den var også bare super god, der blev hvertfald mæsket godt og grundigt i den :)
- Maj :)