torsdag den 17. marts 2011

Moussaka a la Maj...

I dag stod den på moussaka - my way! Den er på ingen måde autentisk, men som sædvanlig er den lavet på slump og baseret på hvad jeg har haft i køleskabet...

Først et lag med kødsauce (den stærke røde farve er fra rødbede...),
dernæst et taglagt lag med kartoffel.


Et lag med hytteost oven på kartoflerne


Ovenpå hytteosten kom der grillede auberginer.


Så endnu et lag kødsauce, hytteost og til sidst toppet med ost.


Efter en tur i ovnen - Yum Yum!


Moussaka a la Maj
4 personer

Ingredienser:

Kødsauce:
  • 250 g hakket oksekød (mere autentisk med hakket lam)
  • 1 løg, hakket
  • 1 porre, i ringe
  • 2 små revne gulerødder
  • 4 små revne rødbeder
  • 1 dåse hakket tomat
  • ½ glas ajvar relish (min var af den "pikante" variant, den fåes i "mild")
  • salt og peber
  • olie til stegning
Hytteostblanding:
  • 1 stort bæger hytteost
  • purløg
  • persille
  • salt og peber
Andet:
  • 2-3 mellemstore kartofler
  • 1 stor aubergine
  • revet ost
Tilberedning:
  1. Start med at skære auberginen i skiver, og strø generøst med salt så vandet kan trækkes ud af den. Jeg fik desværre ikke trukket nok væske ud af min, så moussakaen blev en smule vandet.
  2. Brun løg og porre i en stor tykbundet gryde.
  3. Tilsæt kødet og lad det brune i et par minutter, dernæst de revne grøntsager, og der krydres med salt og peber.
  4. Hakket tomat og ajvar relish tilsættes de andre ingredienser og der smages atter til med salt og peber.
  5. Alle ingredienserne til hytteosten blandes i en skål og stilles til side, til moussakaen skal lægges sammen.
  6. Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver.
  7. Tør saltet og vandet af aubergine skiverne og krydr dem let med salt og peber inden de grilles.
  8. Sæt gryden med kødsauce til side, og varm en grillpande op på den allerede varme plade og grill abuerginen.
  9. Læg moussakaen sammen som vist ovenfor, og bag den i ovnen ved 180 grader i omkring 1-1½ time.
Jeg serverede den med groft brød i dag, men havde jeg haft mere tid, ville en lækker tomat salat med basilikum og feta være lækkert. Eller bare en anden lækker salat...

NOTE 1:
Grunden til jeg har putte revne grøntsager i saucen er af to grunde: 1: at få brugt mine grøntsager - det er jeg ikke altid helt god til. 2: At få proppet så mange grøntsager i Manden som muligt - dem er han nemlig ikke så begejstret for, men når han ikke kan se dem, så ved han ikke bedre (HÆ, jeg bliver en forrygende mor...!)

NOTE 2:
Min moussaka blev temmelig vandet, så en anden gang vil jeg jævne min sauce noget mere og sørge for at få udvandet auberginerne i længere tid.

Velbekomme!

- Maj :)

2 kommentarer:

  1. Autentisk eller ej, den ser virkelig LÆKKER ud!! :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Den smagte også forrygende - jeg er meget ydmyg, ha haha...!

    Lige nu vil jeg drømme mig til at jeg kunne komme til Grækenland og smage ægte autentisk moussaka ;)

    - Maj :)

    SvarSlet