For mig er sådan noget simremad noget der mest passer sig om vinteren eller efterår, men vi har en svaghed for stegeben og trækker den lidt langt i år, ha ha ha... Her kommer min variant af de lækre ben:
Der skal bruges:
- Stegeben
- 1 løg
- 3 gulerødder
- 2 persillerødder
- 1/4 selleri
- salt og peber
- 3/4 l. svinebouillon
- ½ dl. Noilly Prat eller hvidvin
- 2 fed hvidløg
- Timian efter smag
- Peberkorn
- 3 lauerbærblade
Skær alle grøntsagerne ud i skiver, så de er lige klar til at ryge i gryden. Jeg havde lidt frisk timian og persille liggende, som også røg med i gryden.
Krydr stegebenene med salt, peber og tørret timian og brun dem godt.
Tilsæt benene og hæld bouillonen over, læg låg på og lad det simre lystigt i 2-3 timer.
Sovsen er lavet på den lækre fond, hvor jeg havde taget det fra som jeg lige havde brug for, jævnet med maizena, smagt til med ribsgele, salt og peber og tilsat lidt blå druer - nam!
Dagens portion blev serveret med polenta, fordi det er så dejligt nemt og meget lækkert!
Resten af fonden røg i køleskabet hvor jeg har fjernet al det stivnede fedt og dernæst smidt resten i fryseren til en anden god gang!
Det er super lækker og billig mad, jeg anbefaler at man tager ned til sin lokale slagter og bestiller nogle lækre kødfyldige stegeben - her var der kun de flade, men jeg kan også rigtig godt lide nøglebenene, men det er meget forskelligt fra person til person.
Velbekommen!
- Maj :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar