torsdag den 19. juli 2012

Jordbærtærte...

I anledning af min dimission i sidste måned havde jeg inviteret familien til spisning og efterfølgende jordbærtærte, og jeg kan med skam se at jeg aldrig fik blogget opskriften på den - tsk tsk...


Mums mums, det er altså bare smagen af sommer :)


Jordbærtærte
6-8 personer

Ingredienser:

Mazarinbund
  • 150 g. marcipan
  • 100 g. sukker
  • 100 g. blødt smør
  • 2 æg
  • 40 g. mel
Marcipankant
  • 200 g. marcipan
  • 40 g. flormelis
Flødecreme
  • ½ ps. pulvercreme
  • 2½ dl. mælk
  • 2½ dl. fløde
  • ½ vanillestang
Andet
  • 100 g. grofthakket mørk chokolade
  • Ribsgele
  • 1 bakke danske jordbær i skiver
Tilberedning:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Pisk cremepulver og mælk, sæt den i køleskabet til den skal bruges.
  3. Riv marcipanen til mazarinbunden groft og pisk det i en stor skål med det bløde smør og sukker. Rør ægget i og pisk godt. Vend melet i til sidst.
  4. Smør en tærteform og fordel kagedejen i den og bag den i ca. 12 min.
  5. Imens bunden bages laves marcipankanten ved at ælte flormelis og marcipan godt sammen. Tril massen til en lang pølse der kan nå rundt om bunden af kagen.
  6. Tag den forbagte kage ud af ovnen og læg marcipanpølsen rundt i kanten og klip evt nogle hakker i. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag yderlige 10-12 minutter.
  7. Tag kagen ud og drys den grofthakkede chokolade henover den varme kage og spred den smeltede chokolade over bunden og sæt den på køl.
  8. Pisk fløden til let skum og bland den i cremen med kornene af den halve vanillestang. Fordel cremen over den afkølede kagebund. Pynt med jordbær og pensl med smeltet ribsgele.
Hvis man er total overskudsagtig (som jeg altså ikke lige var) kan man lave cremen fra bunden og sin egen jordbærgele til at pensle henover - det er helt klart tiden værd!

Velbekommen!

- Maj :D

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tusind tak :D Og den smagte lige så godt som den ser ud ;)

      - Maj :D

      Slet
  2. Wauw! Det ser virkelig godt ud. :-)
    Det er min ynglingskage, og nu har jeg fundet opskriften! Jubii.. FEDT! :D

    Hvis du svare mig, håber jeg du gider svare på min blog. Så er jeg sikker på jeg ser din besked. :-)

    SvarSlet