torsdag den 6. september 2012

Æblekage a la Camilla Plum...

Denne her lækre æblekage er virkelig nem at lave, men tager lidt tid, specielt hvis man ikke har en køkkenmaskine, da smør og sukker skal piskes til det er hvidt og luftigt - det tager altså en rum tid, men det betyder jo ikke noget når man ligger inde med en køkkenmaskine der gør det hårde arbejde for en - hurra hurra...!
Forestil jer duften af varme æbler, kanel og marcipan...



Den smagte lige så skønt som den ser ud :D

Opskriften på kagen har jeg fundet her, men jeg har lavet nogen små modificeringer, så I får den som jeg lavede den - for den smager nemlig gudeskønt:

Æblekage a la Camilla Plum
1 kage til mange mennesker...

Ingredienser:
  • 250 g. lyst rørsukker
  • 250 g. smør, stuetemperatur
  • 100 g. hvedemel
  • 65 g. mandelmel
  • 35 g. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 æg, stuetemperatur
  • 100 g. marcipan skåret i små tern
  • 800 g. æbler skåret i kvarte, med kernehuset fjernet
  • 2 spsk. kanelsukker
Tilberedning:
  1. Rør sukker og det bløde smør til det er hvidt og luftigt, hav tålmodighed - det tager tid, men det gør kagen mere luftig og ikke så tung. Mens sukker og smør bliver rørt sammen, kan man med fordel ordne æblerne.
  2. Rør æggene i et af gangen, sørg for at æggene er godt fordelt inden det næste røres i.
  3. Bland de resterende tørre ingredienser i en stor skål, undtagen kanelsukkeret, og si det i den våde dej og vend det i til det er godt blandet sammen.
  4. Hæld dejen i en smurt springform og bland de kvarte æbler med ½-delen af kanelsukkeret og gem nogen af dem til at pynte med. De resterende æbler skal proppes i kagen, og her skal man ikke være bange for at få beskidte fingre.
  5. Derefter proppes der marcipan ned i blandingen på må og få, sørg for at de bliver ligeligt fordelt, pynt med de resterende æbler i et pænt mønster og drys med resten af kanelsukkeret.
  6. Bag kagen i ca. 1½ time i en forvarmet 200 grader varm ovn. Kagen skal være en smule klæg, men der må ikke hænge noget i, når der tjekkes med en kødnål.
  7. Serveres med kold creme fraiche, flødeskum eller vanilleis.
Jeg spiste den med syrlig creme fraiche drysset med kanel/sukker - mmm...


Jeg foretrækker at spise den lidt lun med syrlig creme fraiche eller skyr, da kagen er meget sød, men man kan gøre som man har lyst, og den smager også himmelsk kold!

Velbekommen!

- Maj :D

1 kommentar:

  1. Nuuj... den ser vanvittig lækker ud... man kan næsten dufte den gennem skærmen! :)

    SvarSlet