lørdag den 1. september 2012

Verdens nemmeste brød...

eller No knead bread eller Verdens bedste brød... ja kært barn har mange navne!

Jeg faldt over opskriften da jeg søgte nettet for et nemt koldhævet brød, og det skal jeg dælme love for, siden jeg bagte det første gang, har jeg ikke lavet andet :D Opskriften, som i kan se, er fundet inde hos Kvalimad.

Fryseren er pakket med dette brød...


Så nemt at lave, passer praktisk talt sig selv, hele vejen igennem!


Jeg har fulgt opskriften som i ser den hos Kvalimad, men som reglen skifter jeg 2 dl. hvedemel ud med groft mel! Og her på det sidste har jeg prøvet med forskellige smagsvarianter, og snart vil jeg prøve at lave det som en slags rugbrød.

Jeg elsker at det er så enkelt at lave, og jeg kan huske opskriften i hovedet, så det kan simpelthen ikke blive bedre :) Så hvis ikke I har prøvet det før, så spring ud i det, og en helt almindelig aluminumsgryde kan sagtens bruges, så længe der ikke er noget plastic på handtagene og lign.

Lige pt. er jeg igang med at bage det med appelsin, valnødder og timian, inspireret af Anne, det skal spises som en del af min fødselsdagsbrunch i morgen - sammen med andre gode sager, det hører sig til når man har fødselsdag ;)

- Maj :D

6 kommentarer:

 1. Jeg har tit tænkt på og lave det brød, men har ikke fået det bagt endnu og det er da for dårligt! :)
  Jeg bliver altså snart nød til og lave det :)

  Åh jeg tror du bliver glad for det valnøddebrød, jeg drømmer stadig om det :P
  Det gør helt ondt i mit "brød-hjerte" at jeg holder næsten brød fri i 1 mdr - åh hvor jeg gerne vil have et godt stykke af dit brød, Maj! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Valnøddebrødet var et kæmpe hit, Manden som normalt hader valnødder guffede brødet i sig, som om han aldrig havde fået mad før ;)

   Du skal SÅ meget prøve denne her metode, selvom jeg har en køkkenmaskine, er jeg vild med den minimum indsats jeg skal bruge for at bage lækkert brød :)

   - Maj :D

   Slet
 2. Orv, tror du man kunne bruge en helt almindelig Eva Trio gryde så? For jeg synes det er lidt et "snobbe" brød, hvis man kun kan bruge en Le Creuset støbejernsgryde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også en af mine kæpheste ifht dette brød i lang tid, jeg magtede ikke at skulle have så fancy en gryde for at bage ;)

   Men min billige, 12 årig gamle Brugsen gryde klarer jobbet helt fortrinligt! Så længe du sørger for at der ikke er noget plastic på håndtagene og på låget, så et du good to go, til at bage alletiders usnobbede brød ;) ;)

   - Maj :D

   Slet
  2. Nej hvor awesome! Hvis jeg på et tidspunkt forsøger mig ud i det der brød, så ved jeg da ihvertfald, at jeg nu bare kan smække det i en Eva Trio Gryde... desuden er Eva Trio da mindst lige så fancy som Le Creuset (jeg havde bare lige glemt det... *G*) - og så kan man i øvrigt se ned igennem låget, på ægte 80'er maner. En fed feature, når man laver hjemmelavede popcorn! :-D

   Slet
  3. Ha ha ha... Eva Trio er netop helt lige så fancy som Le Creuset! Og kom du bare i sving med gryderne ;)

   Men hvis låget er lavet af glas, så ved jeg ikke om det kan tåle så høje varmegrader? Mit låg er lavet af det samme som gryden nemlig...

   - Maj :D

   Slet