tirsdag den 18. september 2012

Spaghetti and meatball tomato soup...


Kunne godt gå hen og blive en favorit...

Igår fik vi en super skøn og meget mættende suppe, som jeg havde forelsket mig i inde hos Sabina og hendes opskrift findes HER.

Jeg ændrede lidt på forholdende, da jeg gerne ville have noget til fryseren - og det skal jeg love for at jeg gjorde! Der blev til 2x2 måltider til fryseren og til 2xaftensmad samt 1xfrokost ud af nedenstående opskrift:

Spaghetti and meatball tomato soup
6 pers.

Ingredienser:
Kødboller
  • 300 g. medister klemt ud til små kødboller
Suppe
  • 1 porre i skiver
  • 2 løg i kvarte
  • 2 store gulerødder i skiver
  • 4 fed hvidløg
  • 6 tomater i kvarte
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 spsk. sukker
  • salt, peber
  • 1 l. svine/grøntsagsbouillon
  • ca. 200 g. spaghetti brækket i små stykker, eller suppehorn
  • Parmesan
  • Frisk basilikum
Tilberedning:
  1. Smid alle grøntsagerne samt hvidløg i et stort ildfast fad der er smurt med olie, drys med krydderier og sukker og bag i ovnen ved 180 grader i ca.45 min.
  2. Blend de møre grøntsager med bouillonen og de hakkede tomater og smag til med salt, peber, basilikum og evt. mere sukker, tilsæt de små kødboller og lad det koge i ca. 10 min. til de er færdige.
  3. Hvis du synes suppen er meget tynd kan du vælge at koge spaghettien i suppen og dermed jævne den, min suppe havde en god tykkelse, derfor kogte jeg spaghettien i en seperat gryde og tilsatte den lige inden servering.
  4. Server den varme suppe med spaghetti, revet parmesan og frisk basilikum.

Suppen fik lige det ekstra med revet parmesan på toppen!


NOTE:
Jeg valgte at tilsætte hakkede tomater fordi min suppe så rigtig kedelig ud og smagen lidt flad, mine tomater var desværre ikke så gode som jeg havde håbet...
At bruge medister er min dovne metode til at få smagfulde og hurtige kødboller, men brug endelig din favorit opskrift, eller gør suppen helt vegetarisk, det tror jeg, at jeg gør næste gang, for den smager SÅ godt i sig selv - selv Manden synes den var fantastisk og gav mig ret i, at han ikke ville have savnet kødbollerne, det er altså ret stort!

Det er en billig suppe som alle kan være med på, da den er simpel at lave, og hvis man bruger gode råvarer så er smagen helt i tip-top! Og hvad er bedre når det rusker og river udenfor, at man lige kan hive en gang lækker suppe op af fryseren?

4 kommentarer:

  1. Uhm... Den var altså også bare god:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er virkelig god :D er virkelig glad for at du postede den!

      - Maj :D

      Slet
  2. surfede lige rundt efter lidt inspiratin til de næste ugers madplan, og den her er hermed kommet på, Nøj, hvr ser det lækkert ud :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det smager også helt fantastisk, og er nemt og hurtigt at lave, og det er jo total optur når man har en travl hverdag :)

      Du vil ikke fortryde det!

      - Maj :D

      Slet