onsdag den 23. januar 2013

Laber rødbedesalat med appelsin, feta, og granatæble...

Spækfyldt med C-vitaminer, hvilket er perfekt i denne tid!

Her den anden dag lavede jeg ovenstående salat med inspiration fra Camilla, hun havde smidt nogle smukke og tillokkende billeder ind på sin blog, som jeg ikke kunne modstå, og da jeg havde alle ingredienserne til at lave salaten og lidt mere til, var der ingen vej udenom ;) Hendes salat finder du HER

Jeg lavede lidt småændringer og tilføjede lidt, så skriver min variant af salaten:

Laber Rødbedesalat
4 personer

Ingredienser:
 • 1 kg. rødbeder
 • 6 appelsiner
 • Kerner fra 1 granatæble
 • 4 forårsløg, hakket
 • ½ pk. Domyati feta skåret i tern (eller brug den variant af feta du foretrækker)
 • 1 tsk. honning
 • appelsinsaft
 • salt og peber
Tilberedning:
 1. Kog rødbederne til de er møre (ca. 45 min. alt efter størrelse), hæld kold vand på og gnid skindet af dem. Skær rødbederne i tern og lad afkøle en smule i en stor skål.
 2. Mens rødbederne koger skæres skrællen fra appelsinerne fra og de skræller som har meget appelsinkød på sig gemmes.
 3. Skær appelsinerne i tynde skiver og anret dem tagvis på et fad eller tallerken.
 4. Hæld honning i en lille skål og pres saften fra skrællerne ned til honningen sammen med salt og peber, og bland godt. Hæld dressingen over de lune rødbedetern og bland godt. Lad derefter rødbederne køle helt ned.
 5. Når rødbederne er kølet helt ned, hældes de over appelsinskiverne, og der pyntes med forårsløg, feta og granatæblekerner.
Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet denne salat, den smager fantastisk og er ret så sund, lige hvad jeg har brug for i denne tid! Jeg serverede salaten til laksefrikadeller og halve bagte kartofler, det var en vinderkombi!


 

Smuk og velsmagende, hvad kan man ønske sig mere?

Velbekommen!

- Maj :D

4 kommentarer:

 1. Hvor er jeg glad for, at du kunne bruge opskriften :o) Uh, det var en god idé med appelsin i - det tror jeg også, at jeg vil putte i næste gang :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er så glad for at du postede den opskrift, for nam hvor smager den godt :)
   Ja, jeg kan helt sikkert anbefale at smide appelsin i, det smagte virkelig skønt, frisk og lækkert!

   - Maj :D

   Slet
 2. Den salat ser bare så lækker ud og med dit billede har du nu givet mig inspirationen ;-) Dejligt indlæg om navne og kan sagtens følge dine tanker. Var lidt af en bangebuks da drengene blev født da jeg ikke helt vidste hvor vi ville ende med at bo og følte at de i forvejen var "specielle" nok. Resultatet blev at de både har en dansk og hebraisk navn plus at mit mellen navn ved en fejl blev koblet på deres hebraiske efternavn hernede så de har virkelig noget at vælge imellem. Det var forresten min mand der insisterede på de danske navne da de for ham lød meget specielle. Deres danske fornavne er de virkelig glade for - navne som er meget almindelige i Danmark men meget specielle her. Alle ved hvem de er!!! Jeg har også mange navne og når man f.eks sidder ved lægen går der helt kludder i det når de kalder en. Tristan er virkelig flot uden at kappe over i det mere hippie agtige som du siger hi hi. En god løsning for jer begge. Og Tristan er simpelthen så dejlig en baby♥ Jeg synes at Maj stavet på din måde er meget flottere fordi det netop som du siger leder tankerne hen på forår. KNUS

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina :)
   Og tusind tak for din skønne kommentar! Jeg er rigtig glad for at mit navne indlæg blev taget så godt imod, for der er jo mange spekulationer involveret!
   Ja, hvor er det sjovt, at hvad der kan betegnes almindeligt et sted, er noget helt specielt et andet, og danske navne i Israel må alt andet lige give lidt opmærksomhed - det synes jeg er fedt :D
   Ærlig talt, så synes jeg også at Maj skal staves på "min" måde, jeg synes at det er mere æstetisk på skrift og mere naturligt rent fonetisk da navnet jo slutter på en blød j-lyd... Ha ha... Totalt nørdet!

   - Maj :D

   Slet