fredag den 18. januar 2013

Pasta med kyllingelever, bacon og spinat...

Først er det utrolig vigtigt at tage ja-hatten på inden man rynker på næsen af denne ret! Mange har forbehold overfor lever, sikkert fordi de kun har prøvet at få det i en udpint udgave, hvor konsisten er meget lidt rar og smagen direkte fæl! Med lever er det vigtigt at det ikke bliver overstegt, for det er der filmen knækker for mange!

Men som jeg sagde til Manden idag, så er det godt at prøve ting som man har fået i en dårlig udgave, i en god udgave, for så vil man sikkert kunne lide det - og lad mig bare sige, at Manden spiste rub og stub og roste retten til skyerne til trods for at han svor at han ikke kunne lide kyllingelever og lignede en torturfange da han skulle tage sin første bid ;)

Indrøm nu, det ser da meget lækkert ud ;)

Pasta med kyllingelever, bacon og spinat
2-3 personer

Ingredienser:
 • 1 pk. kyllingelever, duppet tørre og krydret med salt og peber
 • 1 pk. bacon i tern
 • 1 stort løg i tern
 • 1 knust hvidløgsfed
 • 2 spsk. tomatpuré
 • ½ dl. vermouth
 • 1-2 dl. vand
 • 1-2 dl. fløde
 • 4 "klumper" spinat på frost
 • Cherrytomater, halveret
 • Salt, peber
Tilberedning:
 1. Varm en pande/sautepande op på høj varme og sauter kyllingeleveren meget kort til det lige har fået farve, men ikke færdigstegt, det skal stadig være rå i midten. Tag det af varmen og over på en tallerken og lad det køle ned.
 2. Steg bacon på den varm pande til det er næsten sprødt, si det meste af fedtet fra, skru ned for panden til en middelvarme og tilsæt løg og hvidløg og steg til det er blødt, men ikke taget farve.
 3. Brænd tomatpureen af på panden og bland det med løg/baconblandingen og rør godt rundt.
 4. Tilsæt vermouth og lad det dampe lidt af for dernæst at tilsætte vand til den ønskede konsistens, jeg kan godt lide det til den tykke side.
 5. Kom fløden ved blandingen og derefter den frosne spinat og lad det tø - rør jævnligt i panden til spinaten er tøet og godt blandet i saucen.
 6. Tilsæt kyllingeleveren og cherrytomater og rør rundt til kyllingeleveren er lige akkurat gennemstegt, jeg gav det virkelig ikke særlig længe i frygt for at leveren blev tør. Smag til med salt og peber.
 7. Serveres med pasta og evt. en grøn salat eller groft brød.
Retten er en jeg har sjusset mig frem til, da jeg ikke kunne finde nogen opskrift på nettet jeg havde lyst til, og det var et ret godt resultat! Leveren er cremet og ikke tør og smager rigtig godt sammen med bacon, fløde og ikke mindst spinaten. Hvis man stadig er forloren ved tanken om lever, så kan denne ret sagtens laves uden, og stadig smage fremragende, det er hvertfald ikke sidste gang jeg laver den.

Velbekommen!

- Maj :D

4 kommentarer:

 1. Yes jeg havde bare på fornemmelsen at du havde en blog og ganske rigtigt - og det endda en dejlig en!! Er på vej ud af døren for at besøge ældste i hæren men kommer på "besøg" senere ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh tak Tina :) og du skal være så velkommen til hver en tid!

   Jeg har også først været rigtig inde på din idag, og hvilken skam!! Rigtig god dag med den ældste :)

   - Maj :D

   Slet
 2. Hi hi, vi drøftede så sent som igår indmad og kæresten står helt af! Jeg foreslog hjerter i flødesovs, men nej!
  Måske jeg skal narre denne ret i ham og se resultatet? :) Tak for inspirationen

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er desværre rigtig mange der står af ved tanken om indmad, og det synes jeg er rigtig ærgeligt! Manden har haft nogle uheldige oplevelser med lever som barn, men jeg overbeviste ham om at han selvfølgelig ville kunne lide det, når nu jeg lavede det - ha ha ha...

   Du kan evt skære/klippe hjerterne i mindre stykker, så kan det være han slet ikke lægger mærke til det ;)

   Og selv tak, jeg finder også rigtig meget inspiration inde hos dig!

   - Maj :D

   Slet