lørdag den 19. januar 2013

Oksekødstærte med syndig broccolisalat og sund spidskålsalat...

Først vil jeg lige takke jer for de smukke, fantastiske og hjertevarme kommentarer/tilkendegivelser til dette indlæg.
Og i har alle ret, selvfølgelig er man ikke en dårligere mor fordi man ikke ammer, men der bliver bare gjort et så stort nummer ud af amning og alle de gode egenskaber de har på et spædbarn, hvilket gjorde at jeg bare synes at det var helt forkert at jeg ikke kunne give ham bryst, men alle de tanker er pist væk nu, og jeg fokuserer kun på de gode aspekter ved erstatning, specielt når Manden proklamerer at han i weekenden vil tage alle nattevagterne, så jeg kan få mere end 2 timers sammenhængende søvn! Halleluja... og har jeg nogensinde nævnt hvor højt jeg elsker den mand?

Så over til lidt mad jeg lavede til nogle søde tøser der kom forbi og ville hilse på lille T i torsdags:


Tærte med 1 sund og 1 syndig salat - haps!

Tærten er en jeg biksede sammen af hvad jeg havde i fryseren og køleskabet, og resultatet blev rigtig godt, dog kom jeg til at tilføje lidt for meget æg, så den skulle have ret lang tid til at sætte sig, så jeg skriver opskriften som jeg vil gøre næste gang, og jeg kan lige så godt indrømme det, dejen er en grov købedej, fordi jeg HADER at lave tærtedej, og jeg har ingen god grund til det! Så brug den bedste tærtedejsopskrift I har, eller snyd som mig ;)

Oksekødstærte med feta og tomat
4 personer

Ingredienser:
 • 300 g. hakket oksekød
 • 1 stort løg, hakket
 • 2 fed knust hvidløg
 • 100 g. champignon skåret i kvarte
 • 150 g. spinat
 • 1½ spsk. tomatpure (det var lige en rest der skulle bruges)
 • ½ dl. vand
 • 1 spsk. balsamico
 • ½ spsk. sukker
 • salt og peber
 • 2 æg
 • 1 dl. mælk
 • 4 tomater i skiver, endeskiverne hakket groft
 • 200 g. blød feta skåret i tern
 • 1 pk. tærtedej
Tilberedning:
 1. Steg champignon i en stor (saute)pande eller tykbundet gryde ved høj varme, skru ned for varmen og tilsæt løg samt hvidløg og steg til de er bløde.
 2. Tilsæt oksekødet og brun det godt af, krydr med salt og peber. Brænd tomatpureen af og bland det med kød og grøntsager. Tilsæt vandet og lad det fordampe inden balsamico og sukker tilsættes.
 3. Rør de hakkede tomater og spinaten i blandningen og rør rundt til det er godt blandet sammen.
 4. Smag til med salt og peber inden det sættes til afkøling.
 5. I en lille skål piskes æggene med en gaffel og mælk tilsættes.
 6. Smør en tærteform med olie eller smør, og fyld din tærtedej i. Tænd ovnen på 180 grader.
 7. Oksekødsblandningen fyldes i tærteformen, æggeblandningen hældes over, der drysses med feta og pyntes med tomatskiver.
 8. Bag tærten i ca. 30-40 min til æggeblandningen har sat sig og dejen er blevet gylden.
 9. Lad hvile i ca. 10 min. inden servering.
 Jeg serverde tærten med broccolisalat med sprød bacon, samt en lækker spidskålssalat med gulerødder, appelsiner, æble og granatæblekerner.

Min broccolisalat er den fuldfede variant med miracle whip og balsamico, men til gengæld bruger jeg  noget mindre miracle whip end den originale opskrift jeg har fra min svigermor. Jeg har før lavet den på et surmælksprodukt, men det smager bare ikke af det samme, så hellere spise lidt mindre af den syndige variant, end at skulle transformere den til en sund variant...

Velbekommen!

- Maj :D

4 kommentarer:

 1. Godt at høre, at de unødige bekymringer er jaget bort, Maj - er sikker på du klarer det strålende :D
  Og hvor ser maden lækker ud - går selv i tankerne om snart at lave en oksekødstærte, synes altid det ser så lækkert ud! Måske mexicanstyle med jalapenoes, majs og revet cheddar på toppen? Din version ser nu også skøn ud, feta er altid godt med oksekød - og så eeelsker jeg også bare broccolisalat som tilbehør, lavede det så sent som igår til min frokost B-)

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Av - det var en brandgod ide at lave det mexican style Anne, det vil jeg da gøre næste gang, og så med lidt nachos, en grøn salat og masser af guacemole! Slurp - det får jeg helt lyst til nu jo ;)

   Og tusind tak for de søde ord :) :)

   - Maj :D

   Slet
 2. Kære Maj,

  Her i Sverige er de VIRKELIG på med amningen. Jeg havde det så forfærdeligt med, at det ikke fungerede for mig. Men ligesom dig er de tanker erstattet med glæde over, at min lille tøs er glad, i udvikling og MÆT. ;) Hvor er det dejligt for os.

  Og som sædvanlig ser din mad for lækker ud. :)

  Kh Ditte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Puha, hvis de er "værre" end på OUH, så har jeg ondt af dig Ditte, og vildt nok at du fortsatte i så mange uger - der kan man tale om at kæmpe! Men ja, det er virkelig skønt at kaste skylden af sig, og kun fokusere på at man har et mæt og veltilfreds barn, alt andet er bare spild af tid, har jeg fundet ud af! Og Tristan har det jo også meget bedre når jeg ikke er ked af det og frustreret hele tiden!

   Og tak søde Ditte, det smagte nu også rigtig dejligt :)

   - Maj :D

   Slet