torsdag den 3. marts 2011

Kærlighed i mousseform...

Vejen til Mandens hjerte, går gennem hans mave,
helst i form af tunmousse :)

Jeg ville lige forkæle Manden lidt, så jeg fik bikset min tunmousse sammen til ham, det er nemlig hans yndlings! Det er total retromad, og der er ikke meget gourmet over det, men på den anden side, så smager det fremragende - hvis jeg selv skal sige det :)

Maj's Tunmousse
6-8 pers.

Ingredienser:
  • 3 ds. tun i vand, drænet for vand
  • 200 g. rejer
  • 100 g. asparges (kan udelades hvis man ikke bryder sig om det)
  • saft af en citron - eller efter smag
  • 5 blade husblas
  • 2 dl. creme fraiche 18%
  • 2 dl. piskefløde
  • lidt aspargesvand
  • et stort bundt dild
  • salt og peber
Tilberedning:
  1. Husblassen lægges i blød i koldt vand.
  2. Fløden piskes og lægges til side.
  3. Bland findelt tun, creme fraiche, citronsaft, rejer, asparges + vand, dild, salt og peber. Rør det sammen og smag til med mere citron og krydderi.
  4. Smelt husblassen enten i vandbad eller i mikroovn. Lad det køle lidt ned.
  5. Tilsæt husblassen tunblandningen og rør rundt, vend derefter flødeskummet i massen.
  6. Hæld tunmoussen i en smurt form, og stil på køl til den er fast, gerne natten over.
Server med kaviar, ekstra rejer og asparges, samt noget lækkert brød :)


Til hovedret fik Manden en lækker nudelsalat med
langtidsbraiseret andelår.

Andelårene fik 3 timer ved 170-180 grader, og til sidst fik de lidt grill, så skindet kunne blive godt sprødt. Jeg krydrede kun anden med salt og peber, og tilførte lidt væske i bunden af fadet, og penslede anden ind i mellem med væsken.
Salaten bestod af blandet salat, mango, avocado, nudler, cherrytomater og peanuts, det hele blev serveret med sød chilisauce - det blev velmodtaget, og Manden blev også noget mæt...!

Bon Appetit!

- Maj

3 kommentarer:

  1. jeg springer over asparges, men eller er den lige i skabet :) Mmm... elsker tummousse, det er bare det bedte

    SvarSlet
  2. Hvor ser det godt ud, Maj!!!

    Det er så længe siden vi har fået tunmousse, det tror jeg da nok lige at der snarest skal laves om på :-)
    - og sikke en lækker and. Han er heldig din mand!!

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  3. Line: Tunmousse er fantastisk, og en meget undervurderet spise, hvis du spørger mig :) Og aparges kan sagtens udelades - de deler som oftes også vandende, he hehe...

    Birthe: Tusind tak skal du have :D Det var også rigtig lang tid siden vi havde fået det sidst!
    Anden blev også rigtig god, så det er hvertfald heller ikke sidste gang jeg langtidssteger dem :)

    - Maj :)

    SvarSlet