Let og lækkert
Her den anden dag havde jeg nogle vannamei rejer der skulle bruges, og jeg kunne ikke rigtig finde ud af hvad jeg havde lyst til at lave med dem, indtil jeg fandt min inspiration inde hos Anne. Jeg har lavet de her rejer før, for mange år siden, den originale opskrift stammer nemlig fra Jamie Oliver, men nu hvor jeg så Anne's lækre forret, fik jeg også helt lyst til at lave dem igen.
Jeg lavede dem med moderationer, da jeg ikke havde fx persille og brugte ellers det jeg lige havde ved hånden:
Sprøde kæmperejer a la Jamie Oliver (og Anne ;D)
Ingredienser:
- 1½ dl. almindelig rasp
- 1 dl. pankorasp
- ½ dl. revet parmesan
- ½ dl. revet mozzerella
- ½ dl. revet pecorino
- ½ hakket purløg
- Revet skal af en økologisk citron
- 1 - 2 pisket æg
- Olivenolie
- 1 pose tiger/vannamei rejer uden skal og tarm
- Peber
- Forvarm ovnen til 225 grader, jeg brugte ikke varmluft, og smør et ildfast fad med olie.
- Kom rasp samt ost, revet citronskal, purløg og peber i et stor skål og bland godt, tilsæt lidt olivenolie til blandingen så den er en smule klæg, men ikke våd.
- Vend rejerne i det piskede æg og dump dem ned i raspblandingen og brug gerne fingrene til at vende rejerne i, og sørg for at raspen hænger godt fast i rejerne. Skulle der være noget raspblanding i overskud, så fordel det henover rejerne.
- Læg rejerne i fadet og smid dem i ovnen i ca. 10 - 12 minutter til overfladen er gylden og sprød.
Jeg brugte 3 forskellige slags ost, fordi jeg havde nogle rester der skulle bruges, og udelod at putte salt i min raspblanding da parmesan og pecorino er ret salte ostetyper. Hvis man ikke har pankorasp, kan man sagtens udelade dette, eller endnu bedre lave sin egen brødkrumme.
Jeg serverede rejerne helt plain med lidt rucola, en dip og citron, men man kan også servere det til en mere fyldig salat og få rejerne til at række længere end 2 forretter.
Uhmm de er virkelig gode, og forsvandt som dug for solen...
Velbekommen!
- Maj :D
De ser vildt lækre ud - dem skal jeg da vist afprøve inden alt for længe - har rejer i fryseren:-)
SvarSletMange hilnser fra
Anne.
Tak Anne :)
SletDe smager også bare forrygende, og jeg ved jo at du elsker snacks, så er sikker på at de her vil falde i din smag :)
- Maj :D