mandag den 10. december 2012

Pop Cakes...

Jeg har længe været fascineret af pop cakes, fordi jeg som mange synes at mad på pind bare er bedre ;) og da jeg fandt en kagerest i fryseren der virkelig trængte til at blive brugt, så blev beslutningen taget for mig - normalt ville jeg have lavet romkugler af det, men det var en citruskage, og det er bare ikke helt godt som romkugler...

Pop Cakes med mørk chokolade og en hel masse krymmel...


At pynte pop cakes er virkelig hyggeligt, og har man børn vil de helt sikkert også synes det er sjovt, for det er bare om at lade fantasien få frit spil, og der er ingen regler, som I jo tydeligt kan se på mine...

Pop cakes overtrukket med lillafarvet hvid chokolade...

Ovenstående er overtrukket med hvid chokolade jeg havde farvet med noget Wilton pasta farve, jeg er ikke synderligt vild med de der Candy Melts, synes de smager spøjst og hvis man ligger inde med wilton eller anden pulver/pasta farve, så synes jeg lige så godt at man kan bruge en hvid chokolade end at købe de meget dyre candy melts, men det er bare min mening...

Pop Cakes
Mange...

Ingredienser:

  • en rest kage ca. 500 g
  • ½ pk. philadelphia (ikke light!)
  • Flormelis efter smag
  • Chokolade til overtræk, eller candy melts hvis du foretrækker det
  • Masser af krymmel
  • Pinde (jeg brugte almindelige træspyd, men du kan købe dem i plastic der er specielt til formålet)
Tilberedning:
  1. Smuldr kagen fint enten med hænderne eller i en foodprocessor/blender
  2. Bland flødeost og flormelis med kagesmuldret, hold gerne lidt igen med flødeosten, da det ikke skal være en "våd" masse, men klæg nok til at det kan trilles til kugler. Eller tilføj mere hvis du synes den er for tør.
  3. Tril massen til passende størrelse kugler og lad dem hvile i køleskabet mens du smelter lidt chokolade.
  4. Når chokoladen er smeltet, dyppes en pind i chokoladen og stikkes derefter ned i en kugle, chokoladen fungerer som lim, når dette er gjort med alle kuglerne, sættes de atter på køl til chokoladen er stivnet.
  5. Smelt mere chokolade til at overtrække kuglerne med, jeg fandt det nemmest at bruge en teske og dække kuglerne med den, da den smurte, samtidig med at den fjernede overskydende chokolade. Man kan også dyppe kagerne ned i chokoladen og banke let på pinden for at fjerne overskydende chokolade, men den metode fungerede ikke helt for mig, da jeg måske bankede for hårdt, og kagen røg af pinden :(
  6. Når du har overtrukket med chokoladen så starter det sjove: Leg med krymmel! Her er der kun et råd: GÅ AMOK ;)
NOTE:
Min kage var en frisk citruskage - som var lidt til den sure side, derfor passede den perfekt med frostingen og den søde chokolade, så mit råd er helt sikkert ikke at gøre kagen alt for sød, da chokoladen og frostingen gør sin del til det, og det kan hurtigt blive for kvalmt... hvis du kun ligger inde med en sandkage eller lignende, kan denne tilføjes revet citrusskal, netop for at give den et syrligt spark, men har man en meget sød tand så er det jo ikke nødvendigt.

Jeg havde frygtet at det ville være meget mere besværligt at lave pop cakes, men det var faktisk ret lige til og meget hyggeligt at sidde og nussemed chokolade og krymmel, og jeg er sikker på at de vil være et hit til enhver børnefødselsdag, jeg har allerede mange ideer til pop cakes når Haletudse en dag skal holde fødselsdag for børnehave etc. ;)

- Maj :D

2 kommentarer:

  1. Man skal ikke undervurdere fornøjelsen ved at lege med maden - endsige pynte den :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Lige præcis, jeg er også stor fan af leg med mad og ikke mindst pyntning med diverse krymmel og andet gejl ;D

      - Maj :D

      Slet