mandag den 21. februar 2011

Nedtælling til Oscar 2011...


Jeg E L S K E R Oscar!

Jeg ser det troligt hver år, og bander altid langt væk, at mange af de film der bliver nomineret ikke er kommet til DK på det tidspunkt ceremonien foregår...!

Anywho, på søndag vil jeg sidde klistret til skærmen og se "The red carpet" og sukke over de smukke kjoler de har iført sig - jeg har desværre ikke mulighed for at se hele det hele, da jeg skal i skole på mandag, hvor jeg har en præsentation i markedsføring :( Men så er det godt at man har en smart lille YouSee boks, der kan optage det hele til mg, og når jeg så kommer hjem, kan jeg nyde det i ro og mag og spole henover de taler jeg ikke gider at høre!

Men som optakt til den store aften, vil jeg give mit bud på hvem jeg tror der vil få en guldmand med hjem:

Årets Film
(de nominerede er...)
 • Black Swan (den håber jeg vinder...)
 • The Fighter
 • Inception
 • The Kids Are All Right (... men jeg tror måske at det er denne her der render med guldmanden!)
 • The Kings Speech
 • 127 Hours
 • The Social Network
 • Toy Story 3
 • True Grit
 • Winter's Bone
Der er nogen ting der undrer mig ved denne kategori:
 1. Der er rigtig mange nominerede, der plejer normalt ikke at være mere end 4-5 nominerede og denne gang er vi ude i hele 10 nominerede! Er det kun mig der finder det bemærkelsesværdigt??
 2. HVORFOR er "Toy Story 3" i denne kategori, og ikke i kategorien med de andre animerede film - JO, den er fantastisk, men jeg synes bare ikke helt den hører hjemme der. I sin tid hvor "Skønheden og Udyret" var nomineret i den kategori, var der jo ikke en kategori for de animerede film, så det var da til at forstå - men ikke det her!
Jeg håber at "Black Swan" vinder, og det endda uden at have set den, eller særlig mange af de andre nominerede, men det er baseret på historien som jeg synes er appellerende, og de stærke skuespillere de har valgt. Jeg er ret forudintaget, da jeg KUN har hørt gode ting om den, samtidig med at jeg er en stor fan af NP!
Men, men, men... Jeg har jo set Oscar uddelingen mange gange, og ved at de i rådet er ret konservative ind i mellem, og en film som oser så meget af sex og kontroverser, samt grænser til den genrer der hedder Thriller, så tror jeg desværre ikke den har en chance!
Det har "The Kids Are All Right" til gengæld, jeg har læst om den, og efter hvad jeg har læst, så tror jeg at det er den der har de bedste chancer - den eller "The Kings Speech", som forøvrigt også er en film jeg meget gerne ville se (er stor fan af Mr. Darcy aka Colin Firth)!

Det bliver spændende at se hvem der løber med Oscare på søndag, men nu har jeg da givet mit bud, i morgen er det kategorien "Bedste Mandlige hovedrolle" der står for skud!

- Maj

2 kommentarer:

 1. Det er det eneste tidspunkt på året, hvor jeg ærger mig over at jeg ikke har TV2film - øv altså! Der var altså engang de viste det på TV2 eller DR1, så alle kunne få lov til at være med. Men det første jeg gør dagen derpå er at tjekke nettet!

  Ang. de 10 kategorier, så var det også sådan sidste år. De sagde at det var for at give flere film chancen, men mange tror det er pga. markedsføringen. Så er der nemlig flere film der kan få stemplet "nomineret til bedste film".. Men who knows ;)

  Jeg synes også det er lidt underligt at Toy Story 3 er med i opløbet, men Up var også med sidste år. Tror bare at de animerede film stiger i popularitet for hvert år. Synes også de er ved at være på højde med, og bedre end, mange almindelig film der kommer ud.

  The Kids Are Alright er helt sikkert en film jeg kan anbefale! Blev overrasket over hvor godt jeg synes om den. Men tror ikke den vinder. Tror det er The King's Speech der løber med awarden. Den har bare vundet ALT i år synes jeg. Så glæder mig til den kommer i bio..

  Okay, end of rant! :)

  SvarSlet
 2. Jeg mindes slet ikke at der var så mange nominerede sidste år! Og jeg husker, at jeg synes det var lige så underligt med "Up" - for selvom jeg synes den er genial, hører den altså ikke til der!

  Jeg havde en indre kamp mellem om hvorvidt jeg troede det ville være The Kids Are All Right eller The Kings Speech - men du har helt ret, The Kings Speech rendte også af med en hel del Golden Globes :) :)

  Jeg er spændt på at se hvad resultatet siger på søndag :)

  - Maj

  SvarSlet