Så det betød også, at jeg lige kunne dele en af mine yndlingsopskrifter med jer:
Marineret rødbedesalat med emmentaler og avocado
4 personer
Ingredienser:
Salaten:
- 4 rødbeder
- ½ pk. emmentaler
- 3 avocadoer
- Blandet salat
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. akaciehonning
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. appelsinsaft (det var kun fordi jeg havde en appelsin, ellers kan man nøjes med citron)
- Salt og peber
- 1 dl. ymer
- 2 dl. creme fraiche 18%
- 1-2 fed knust hvidløg (efter smag...)
- Persille og purløg hakket fint
- Salt og peber
- Et lille nip sukker
- Et skvæt citron
- Kog rødbederne indtil de er møre, det tager ca. 30-40 min. Imens piskes alle ingredienserne til marinaden sammen.
- Når rødbederne er færdige, afkøles de og skindet gnides af. Skær rødbederne i mundrette tern og hæld marinaden over og lad det gerne marinere nogle timer.
- Dressingen blandes sammen og stilles på køl og lad trække indtil servering.
- Læg salaten på et fad, skær avocadoen i skiver og anret pænt på salaten. Emmentaler-osten skæres i mundrette tern og lægges i en bred bane oven på avocadoen og til sidst anrettes der med de lækre rødbeder og pynt med lidt af dressingen.
- Server med resten af dressingen og evt. overskydende rødbeder. Smager dejligt og frisk.
Velbekommen!
- Maj :)
Ih, hvor har du altså meget lækker mad herinde!! ja, altså, jeg har jo først lige opdage nu at du faktisk har en blog (jeg ved godt at jeg er LANGSOM!) - skøn blog i øvrigt.
SvarSletJeg læser helt sikkert fast med nu :-)
Mange hilsner
Birthe
Årh Birthe, jeg sidder lige og bliver helt rød i hovedet nu :) Tak for de fine roser...
SvarSlet- Maj :)