Det er en supernem ret som praktisk taget passer sig selv, nok er der en del ingredienser, men det skal bare kyles ned i en gryde og simre, så det er rigtig søndagsmad!
Osso buco a la Jamie Oliver
4 personer
Ingredienser:
- 4 - 6 stykker osso buco, klip 2-3 snit i osso bucoen, så de ikke bukker under stegning
- 2 gulerødder skåret i tern
- 2 løg hakket groft eller i både
- 2 blegselleri hakket groft
- 200 g. champignon skåret i kvarte
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 dl. rødvin
- 2 lauerbærblade
- timian og rosmarin
- 1 stk. hel kanel
- salt, peber og sukker
- mel
- smør/margarine
- maizena
- evt. en lille håndfuld druer
- Bland mel med salt og peber, og vend alle stykkerne af osso buco i det, og brun det godt i en stor gryde med smeltet smør eller margarine.
- Tag stykkerne med kød op og læg dem på en tallerken.
- Smid alle grøntsagerne i gryden og brun dem og tilsæt tomater og rødvin, samt alle krydderiene, lidt sukker, salt og peber.
- Læg kødet tilbage i gryden og skru ned for blusset og lad det stå og simre i 3 timers tid, inden det smages til med mere salt, peber og sukker, samt jævnes med maizena. Husk at pille kanelstangen og lauerbærbladende op, da de ikke smager så godt.
- Jeg tilsatte nogle lækre søde druer, da jeg synes det smager godt til - men det er jo en smagssag. Server med mos eller polenta
- Maj
Ingen kommentarer:
Send en kommentar