søndag den 20. februar 2011

Supernem osso buco a la Jamie Oliver...

I dag skulle det efter madplanen have været Oksegryderet a la Jamie Oliver, men da jeg var i Føtex her den anden dag, faldt jeg over noget lækker osso buco, og det kunne jeg ikke stå for. Opskriften er den samme som gryderetten, bare med osso buco - se det er da lidt smart ;D

Det er en supernem ret som praktisk taget passer sig selv, nok er der en del ingredienser, men det skal bare kyles ned i en gryde og simre, så det er rigtig søndagsmad!


Osso buco a la Jamie Oliver
4 personer

Ingredienser:
  • 4 - 6 stykker osso buco, klip 2-3 snit i osso bucoen, så de ikke bukker under stegning
  • 2 gulerødder skåret i tern
  • 2 løg hakket groft eller i både
  • 2 blegselleri hakket groft
  • 200 g. champignon skåret i kvarte
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dl. rødvin
  • 2 lauerbærblade
  • timian og rosmarin
  • 1 stk. hel kanel
  • salt, peber og sukker
  • mel
  • smør/margarine
  • maizena
  • evt. en lille håndfuld druer
Tilberedning:
  1. Bland mel med salt og peber, og vend alle stykkerne af osso buco i det, og brun det godt i en stor gryde med smeltet smør eller margarine.
  2. Tag stykkerne med kød op og læg dem på en tallerken.
  3. Smid alle grøntsagerne i gryden og brun dem og tilsæt tomater og rødvin, samt alle krydderiene, lidt sukker, salt og peber.
  4. Læg kødet tilbage i gryden og skru ned for blusset og lad det stå og simre i 3 timers tid, inden det smages til med mere salt, peber og sukker, samt jævnes med maizena. Husk at pille kanelstangen og lauerbærbladende op, da de ikke smager så godt.
  5. Jeg tilsatte nogle lækre søde druer, da jeg synes det smager godt til - men det er jo en smagssag. Server med mos eller polenta
Bon Appetit!

- Maj

Ingen kommentarer:

Send en kommentar