onsdag den 23. februar 2011

Reste-Pizza...

Arj, okay - reste pizza lyder måske ikke så lækkert, men det smagte nu dejligt! Manden klagede bestemt heller ikke :)

Noget af det bedste ved at læse mange spændende blogs, er al den inspiration der bare ligger og lurer på at man tager det i brug! Jeg havde allerede besluttet mig for at den skulle stå på hjemmelavet pizza, men hvad der skulle på, det var lige hvad køleskabet/fryseren havde at byde på :D Og her den anden dag, bloggede Klidmoster om lækker, lækker kartoffel-pizza - og det skulle altså prøves!

Kartoffel-pizza med chorizo og brie


Kød-pizza, delt op i to, ern til mig og en til Manden ;)


Nem pizza-dej
2 store bradepander

Ingredienser:
  • 6 dl. minimælk
  • 1 pk. gær (50 g)
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 60 g margarine eller smør
  • Mel
Tilberedning:
  1. Smelt smørret/margarinen i en lille kasserolle, og når det er smeltet tilsættes mælken og gryden tages af varmen, så blandningen ikke bliver alt for varm.
  2. Hæld mælkeblandingen i en skål, og rør gæren ud, samt tilsæt salt, sukker og mel.
  3. Jeg har ikke angivet nogen mængde af mel, da det er meget forskelligt hvor meget jeg putter i, jeg tilsætter altid mel til dejen stadig er en smule klæg, for på den måde, er man sikker på at dejen ikke bliver for tung.
  4. Lad dejen hæve i 1½-2 timer og rul dem derefter ud til to store pizzaer, eller mange små. Bages ca.20-25 min. alt efter hvor meget fyld der er kommet på og hvor store du laver pizzaerne.
Kartoffel-Pizza
1 stor pizza

Ingredienser:
  • 2 mellemstore kartofler skåret meget tyndt
  • Chorizo
  • ½ brie
  • 2 spsk. olie
  • 1 hvidløgsfed revet/hakket/knust
  • 1 tsk. rosmarin (eller anden krydderi)
  • Groft salt
  • evt. revet ost
Tilberedning:
  1. Bland olie, hvidløg og rosmarin sammen til en marinade.
  2. Blancher kartoflerne i saltet vand, bare et hurtigt opkog, så man er sikker på at kartoflerne når at få nok.
  3. Lad kartoflerne afkøle lidt, og hæld så marinaden udover dem og lad det stå og hygge sig, mens der rulles dej ud og brien skæres ud i mindre stykker.
  4. Anret det som du har lyst, bag og spis - mums!

Kød-pizzaen er lavet på en rest kødsauce, samt lidt forskelligt fra køleskabet - så det er bare om at være kreativ når det er ved at være sidst på måneden og man bare gerne vil have muget ud i køleskab og fryser :D

Velbekommen :)

- Maj




4 kommentarer:

  1. Uhm, lækre pizzaer :-) Næste gang vil jeg også blanchere kartoflerne.

    SvarSlet
  2. Det var efter dit råd, at jeg blancherede dem, tænkte at det lød som en super god ide - og det var det. Det er hvertfald ikke sidste gang jeg laver kartoffelpizza Klidmoster-Style - ha ha ha...

    Og de smagte MUMS - så jeg takker for alle de gode ideer du propper i mit hovede :D

    - Maj :)

    SvarSlet
  3. that potato pizza looks freaking AMAZING!!!!!!!!!!!

    <3 megan
    http://www.suitcaseandstilettos.com

    SvarSlet
  4. Thanks Megan - You're too kind :)

    It tasted as good as it looked!

    - Maj

    SvarSlet