onsdag den 2. marts 2011

Svigerfars Kransekagestykker...

Det er alt for længe siden der har været et ordentligt mad indlæg herinde, jeg er tilbage på skolebænken, og har haft nogle rigtig lange dage - så jeg har ikke haft så meget tid til at blogge eller lige lave noget spændende mad, da det er stået mest på rester og "udendørs"-mad (Ja, jeg ser Amalie's verden!)

I dag har vi haft besøg af Mandens søster, hendes kæreste og dejlige søn. Vi skulle lige aftale nogle praktiske ting angående svigerfars 60 års fødselsdag, som skal fejres med et brag næste lørdag, og i den anledning skulle der lige bages nogle kransekagestykker, så det klarede svigerinde og jeg lige - og halløj hvor blev de gode, og meget fine (synes jeg altså selv ;D)



De ser mere blege ud end de er i virkeligheden...


Mmmm... Håber han synes om den - min kære svigerfar!

Svigerfars kransekagestykker
ca.24 stk.

Ingredienser:
  • 500 g. ren marcipan
  • 250 g. flormelis
  • 200 g. pasteuriserede æggehvider (2 bægre)
  • Hele hasselnødder
  • Cocktailbær
  • Mørk chokolade
Tilberedning:
  1. Bland flormelis og marcipan godt sammen i en stor skål.
  2. Pisk æggehvider i marcipan-massen til det bliver en blød og lidt lind dej.
  3. Hæld dejen i en sprøjtepose og sprøjt små kager ud på en bageplade og put enten et bær eller en nød på toppen.
  4. Sæt kransekagestykkerne ind ved 200 grader og bag dem til de er gyldne og faste.
  5. Når stykkerne er helt afkølede, er det en god idé at putte dem i fryseren til de skal bruges, på den måde bliver de mere "chewy" og personligt synes jeg de er meget bedre på den måde, men de smager nu også fantastisk lige som de er!
  6. Inden de skal bruges, kan man smelte noget chokolade og dyppe bunden med det - Nam!
Velbekommen!

(Nu sidder jeg og ser "Amalies Verden" - ja, der er mange forlemper ved det - ha ha ha...)

- Maj :)

2 kommentarer:

  1. Hvor er de flotte!!! Kunne godt lige hapse en enkelt - ok så 2 da - lige nu :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Tark :)
    Jeg var egentlig også helt stolt af resultatet, det er ikke så tit jeg skal lave sådanne sager, så det var en lille udfordring!

    Og de smagte syndigt godt :) :)

    - Maj :)

    SvarSlet